Top Social

Yemeğe Azıcık İlginiz Varsa Chef Filmini İzleyin

9/18/2014

Daha önce de yazmıştım, konusu yemek olan filmleri seviyorum. Haftasonu Gökçe erken uyuyunca ne izlesem diye bakınırken, 2014 yapımı Chef filmini gördüm. Oyuncuları kimdir, konusu nedir bakmadan açtım izlemeye başladım. 

Oyuncuları gördükçe epey şaşkınlık yaşadım, yardımcı rollerde Dustin Hoffman, Robert Downey Jr, Scarlett Johansson falan vardı. Yardımcı rol derken, cidden çok kısa sürelerle gözüküyorlar filmde. Sonradan anladım ki, filmin senaristi, direktörü ve başrol oyuncusu olan Jon Favreau Iron Man de dahil bir çok ünlü filmin yönetmeni ve yapımcısıymış. Sanırım sevilen biri ki, bu büyük oyuncuları böyle küçük rollerde oynatabilmiş. Çok da hoş olmuş.


Konusuna gelince; Carl Casper şık bir restoranda şef olarak çalışmaktadır, kendi yemekleri nefistir ancak restoranın sahibi menüye bağlı kalması konusunda ısrarcı olduğu için yeteneğini gösterememektedir. Ünlü bir blogger ve yemek eleştirmeni olan Ramsey'in, yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiri bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçen Carl ikinci el bir yemek karavanı alarak kendi işinin patronu olmaya karar verir.


Gayet klişe bir film aslında, sonu başından belli, genelde insanı gülümseten filmler vardır ya öyle bir film ama ben bu tarzı çok severim. En izlenesi tarafı filmdeki yemek hazırlama ve pişirme sahneleriydi, resmen insanın ağzı sulanıyor. Siz de yemek yapmayı ve yemeyi seviyorsanız keyifle izleyeceğinize eminim. Bir de sosyal medya, daha doğrusu twitter filmin başrolünde diyebilirim, hemen hemen her şeyin sebebi twitter, izlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Film yemeklerle beraber, baba oğul arasındaki ilişkiyi de odak noktasına koymuş. Babanın hayatındaki iniş çıkışlarla birlikte ilişkilerinde de farklı gelişmeler oluyor. 

Sonuç olarak tempolu, eğlenceli ve bir o kadar da lezzetli bir film. Ben çok severek izledim. Umarım siz de seversiniz.
9 yorum on "Yemeğe Azıcık İlginiz Varsa Chef Filmini İzleyin"
  1. gerçekten hoş bir seyirlik.İnsan seyrederken acıkıyor.Sinemaya gittiğimde önerdiğiniz buz prensesini ve Kitap hırsızı kitaplarınıda aldım.önerileriniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Kitabı var mıydı acaba bu filmin? Konu bir yerden tanıdık ama... Bilemedim şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı olduğunu sanmıyorum, zaten dediğim gibi çok klişe bir konusu var, ama keyifle izleniyor.

      Sil
  3. Paylaşım için çok teşekkürler Özge Hanım...

    YanıtlaSil
  4. ben de http://www.imdb.com/title/tt1135503/ Julie ve Julia filmini izlemediysen şiddetle öneririm.... İçimden aşçı fışkırak sandım film sonunda... Hımmm. Bak yine acıktım ahahahha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim izledim ama tekrar izlerim :) Harika filmdir. İnsanın kendini mutfağa atası geliyor.

      Sil
    2. değil mi ama? ahahaha. en kötü bir çılbır yaptım ama film sonunda

      Sil