Top Social

Balkabağı Püresi

10/10/2014
balkabağı püresini hazırlayıp dondurucuya atın, ihtiyaç oldukça kullanın
Dün bal kabaklı tariflerde kullanmak üzere baharat karışımı tarifi vermiştim. Bugün de bal kabağı püresinden bahsedicem.

Aslında tariflik bir durum yok, çeşitli yollarla kabağı yumuşatıp püre haline getiriyoruz. Ama asıl önemlisi fikir vermek istedim, elinizde bol miktarda kabak var ve ne yapıcam bunu diyorsanız hemen püre haline getirip, porsiyonlayarak dondurucuya atın. Sonra ister kek, ister kurabiye ya da çorba v.s. yapın.

Benim bal kabağıyla olan ilişkim Gökçe ek gıdaya geçtikten sonra başladı. Kabak tatlısını hiç sevmem o yüzden yüzüne bile bakmazdım kabağın. Çok faydalı olduğunu öğrenince Gökçe'nin mamalarına eklemeye başladım, hatta bal kabaklı çorbalar yaptım (yakında o tarif de geliyor:)

Böyle böyle yakınlaşmaya başladık kendisiyle ve nihayet geçtiğimiz haftasonu bir büyük dilim kabağın bir kısmıyla çorba yapıp bir kısmıyla da kek yaptım. Aramızdaki buzlar tamamen eridi :)

Bundan sonra bol bol alıp, püre haline getirip dondurucuya atıcam, ihtiyacım oldukça çıkarıp kullanıcam. Size de tavsiye ederim. Kullanmak istediğiniz zaman bir gece önceden dolaba indirin, çözülüyor.
Püre yapmak için bir kaç yol var aslında;

Fırın tepsisine kabuğuyla dilimleyip koyun, hatta dilimlenmiyorsa ikiye bölüp içini temizleyip koyun, üstüne folyo kapatın, 200 derecede yumuşayana kadar pişirin ve sonra robotta çekin, ya da buharda pişirip yine aynı şekilde püre yapın.

Bense kolaya kaçtım, çekirdeklerini temizledikten sonra kabuğuyla birlikte bir dilimi 3'e bölüp tencereye koydum üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağını kapattım ve yumuşayana kadar kaynattım. Çok çabuk yumuşuyor zaten. Sonra suyunu süzüp kabuklarından ayırdım ve robotta püre kıvamına getirdim. Vee işte bu harika renkteki püre çıktı ortaya.


Siz istediğiniz yöntemle hazırlayabilirsiniz. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine paylaştırıp ağzını kapatarak dondurucuya atın. İstediğiniz an elinizin altında hazır olsun.

2 yorum on "Balkabağı Püresi"
  1. Kabak tatlısını ben de sevmem, pumpkin spice latte dışında tatlı olarak tüketmeyi sevmiyorum sanırım ama çorbasına ve yemeğine (sinkonta) bayılırım. Sinkontayı denemediyseniz tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinkontayı bir arkadaşım önermişti, o da çok methetti, baktım da kabak çok saf şekilde yer alıyor, sevmem mi acaba diye düşündüm, ama siz de kabak tatlısı sevmeyen biri olarak önerdiyseniz bir deneyeyim :)

      Sil