Top Social

Geliri Yırca'ya gidecek ZEYTİN AJANDASI

12/22/2014
2014 yılı boyunca ülke olarak çok çok kötü olaylar yaşadık... Hepsini saymaya kalksak bu sayfa yetmez... 

Vicdanı, yüreği olan herkesin içinin yandığı o korkunç olaylardan biri de, Soma'da 3.termik santrali yapmak için, Soma Yırca köyünde bir gecede 6000 zeytin ağacının haksız hukuksuz şekilde kesilmesiydi. İçlerinde 200 yaşını geçmiş zeytin ağaçları vardı. Tam 6000 ağaç. Hiç acımadan katledildi...

Elimizden bir şey gelmedi, tüm köy direndi ama yine de durduramadı bu gözü dönmüş doğa katillerini. Bir grup iyi yürekli insan, bundan sonra ne yapabiliriz diye düşünerek tüm geliri Yırca'ya bağışlanmak üzere 2015 Zeytin Ajandası'nı hazırlamışlar. Bu sayede yeni zeytin ağaçları dikilsin istemişler. İşte o gönüllülerin içinde benim de tanıdığım kişiler var. Çorbada tuzum olsun diyerek sizinle paylaşmak istedim. Ufacık bir katkımız olur belki o güzelim zeytin ağaçlarının yeniden yeşermesine...



Aşağıda Zeytin Ağacı Kolektifi'nin kaleminden detayları paylaşıyorum, tam da yeni yıl hediyesi olarak ne alsam diye düşünürken çok anlamlı bir seçenek olabilir bence. (D&R - İdefix ve bir çok kitapevi ile online mağazada satışta)


2015 Zeytin Ajandası bir gurup gönüllü tarafından hazırlanan, tüm geliri Soma Yırca Köyü’ne bağışlanacak olan bir ajandadır. 

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Kasım ayında Yırca Köyü’nde bir doğa katliamı yaşandı ve bir gecede 6000 zeytin ağacı ki -içlerinde yaşı 200’ün üstünde olan 15-20 tane ağacın olmasına rağmen- kesildi. Bu katliam ne için yapıldı biliyor musunuz? Soma’ya 3. termik santrali yapmak için. 

Kesilen zeytin ağaçlarının gerçek anlamda telafisi yok. Ama yapabileceğimiz şeyler var. İşte bu düşünceyle zeytin ajandası Kolektifi’ni kurduk. Ve haftalık formatta, içinde zeytin, zeytinyağı ve zeytin ağacı ile ilgili bilgiler olan, Yırca’da yaşanan olayları da kapsayan 2015 Zeytin Ajandası’nı hazırladık. 


Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın’ın önsözü ve Zeycan Alkış’ın illüstrasyonu sunuşuyla başlıyor. Her ay sonunda mitolojik ya da zeytin tarihi ile ilgili hikayeler yer alıyor. Ve zeytin manifestosu ile bitiyor. Toplu olarak yapılacak kurumsal satışlarda firmaların isimlerini Facebook sayfasından paylaşacağız. Konu ile ilgili sorularınızı zeytinajanda@agackakanyayinlari.com iletebilirsiniz. 

Teşekkürler. 

 Muhabbetle;

 Zeytin Ajandası Kolektifi
Post Comment
Yorum Gönder