Top Social

Yılbaşı Sofrası Önerileri

12/26/2014

Geçtiğimiz yıl bu zamanlar, blogda yılbaşı menüsü için öneriler yapmıştım. Aslında yeni bir şey yoktu, var olan tariflerimi derleyip bir araya getirmiş ve sunmuştum. 

Umduğumdan daha çok okundu diyebilirim. O yüzden bu sene yine, yıl içinde yayınladığım tariflerimden öneriler yapmak istedim. Belki gözünüzden kaçanlar olmuştur, bu vesileyle hatırlatmak istedim :)



Çorbasız sofra olmaz diyerek, çorba önerileriyle başlıyorum. Bu sene çorba konusunda epeyce geliştirdim kendimi :) Gökçe sağ olsun, ona değişik çorba denerken ortaya leziz sonuçlar da çıktı. Klasik çorbaları zaten biliyorsunuz, yılbaşında misafirlerinize farklı bir çorba sunmak isterseniz sizi şöyle alalım;

Minestrone (İtalyan Usulü Çorba)

Bunların dışında blogdaki diğer tüm çorba tarifleri BURADA


Ana yemeğe gelince genel olarak önerim et ve tavuk yemekleri ama sebze severler için bir de beşamel soslu ıspanak önerim var. Hatta bunu etin yanında da ikram edebilirsiniz.


Bunların dışında blogdaki diğer tüm et-tavuk-balık tarifleri BURADA


Son olarak sofranın en sevdiğim bölümü olan meze ve zeytinyağlılar var. Ben size klasik mezelerin dışında biraz değişik öneriler yapmak istedim. Diğer salata ve mezeleri BURADAN inceleyebilirsiniz.


2 yorum on "Yılbaşı Sofrası Önerileri"
  1. Bence çok guzel öneriler vermişsin. Bende yeni yila evde gireceğim. Özellikle zeytinyaglilar ve bolca meze yapmayi düşünüyorum.

    YanıtlaSil