Top Social

Yulaf Kepekli Ekmek (Dukan Ekmeği)

2/19/2015

Başlığa bakıp da eyvahh Özge de diyet işlerine girdi, kek tariflerinden kalorilerden uzak kalıcaz diye üzülmeyin :) Paniğe gerek yok, Özge'nin de diyetle pek işi yok :)) E o zaman nereden çıktı bu Dukan tarifi diye sorarsanız anlatayım; 

Geçen gün iş yerinden sevdiğim bir arkadaşla muhabbet ediyorduk, dukan diyetine başladım dedi, neler yiyorsun nasıl oluyor zor mu derken, eşim çok güzel dukan ekmeği yapıyor, sana da vereyim tadına bak dedi. Ertesi sabah bana da bir parça getirmiş sağ olsun, ekmekten ziyade tuzlu keke benzeyen, gayet yenilesi bir şeydi. Üstelik yulaf kepeğiyle yapıldığı için tok da tutuyor. Çok hoşuma gitti, çünkü ben çok sık acıkıyorum ve sürekli hamur işi yemek de istemiyorum, bu ekmekten yapar acıkınca atıştırırım dedim.

Hemen MakarnaLutfen.com dan verdiğim siparişe yulaf kepeği ilave ettim ve haftasonu da arkadaşımın eşinden tarifi alıp ekmeğimi yaptım. Bu arada tarif, sevgili Mutfak Sırları Nilay'a aitmiş. Ben de aynen uyguladım, ancak dukan diyetine uyar mı uymaz mı bilmiyorum da beyaz peynir ve dereotu ekledim içine. Dediğim gibi benim amacım diyetten ziyade sağlıklı atıştırmalıktı. Siz isterseniz eklemeyebilirsiniz...

Normalde bu tarz tariflere hep kuşkuyla yaklaşıyorum, aman lezzetsiz olur o şimdi, yenmez ya falan diyorum ama bu gerçekten yanında peynir domatesle güzel bir şey oluyor. 

Malzemeler
  • 8 yemek kaşığı yulaf kepeği (tepeleme olacak)
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı süt (diyet için yapacaksanız light süt)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker (diyet için yapacaksanız tatlandırıcı)
  • Biraz beyaz peynir (isteğe bağlı)
  • Biraz dereotu (isteğe bağlı)

Hazırlanışı
  • Öncelikle yumurtaları bir kaseye alıp köpük köpük olana kadar mikserle çırpın
  • Üzerine yoğurt, süt, tuz, şeker, maya ve yulaf kepeğini ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Eğer ekleyecekseniz, ufaladığınız beyaz peyniri ve incecik doğradığınız dereotlarını da ekleyip kaşıkla karıştırın. 
  • Fırını 200 dereceye ısıtıp, kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin üzerine keki dökün. (Çok büyük kalıp kullanmayın, kek miktarı fazla olmuyor) Ben kare en küçük boy borcama döktüm.
  • 200 derece sıcak fırında 10 dakika pişirdikten sonra ısıyı 120 ye düşürün ve 10 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın.


Bu arada, Dukan Diyeti sayesinde tanıştığımız Yulaf Kepeği aslında çok faydalı bir besinmiş. Ben araştırırken öğrendim ve bundan sonra kullanmaya karar verdim. Yulaf kepeğinin faydalarını şuradan okuyabilirsiniz.
17 yorum on "Yulaf Kepekli Ekmek (Dukan Ekmeği)"
  1. Ya ben acil bir sey sorucam yulaf ezmesi olsa olmazmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayça Hanım, ikisi ayrı şeyler olduğu için yulaf kepeği kullanmanızı öneririm. Yulaf ezmesi besin değeri olarak da yulaf kepeğine denk değil, dokusu da farklı.

      Sil
  2. merhaba özge hnmcım ellerinize sağlık yulaf kepeği migrosta varmıdır acaba ? sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Emine Hanim. Migros'ta bulabilirsiniz yulaf kepegi.

      Sil
  3. şu yulafı bir ben sevemedim. ön yargılımıyım acaba. tatsız tuzsuz yavan geliyor bana. Ama ekmeği merak ettim bak . Eline sağlık Özgem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hilalcim çok da sevilecek bişey değil bence de :) Tatsız tuzsuz gerçekten. Ama bu yulaf kepeğini un gibi düşünürsen ekmek, krep gibi şeylerin içinde pek de tatsız olmuyor. Bu tarifte ise peynir ve dereotunun katkısıyla gayet de lezzetli bir hale bürünüyor :)

      Sil
  4. o yulafı azıcık sütte 5 dk.cık pişirince çok güzel bişey oluyo bence ben tadına doyamıyorum öyle yapınca içine kako ekliyorum dilediğim bi meyveyi ekliyorum ya da sade yiyorum tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülhan Hanım, yulaf kepeği değil sanırım yulaf ezmesi sizin bahsettiğiniz. Ben de bir kaç kişiden duydum sütle pişirince güzel oluyor diye, henüz deneyemedim ama ilk fırsatta aklımda :)

      Sil
  5. Elinize saglik ozge hanim eminim cok guzel olmustur. Kucuk bir sorum olucakti yulaf kepegi ve beyaz unu birlikte kullanmamizda bir aakinca varmidir. Kepekli ekmek yapabilirmiyiz bu sekilde. Evde baya unum var ve esimde bende rejime baaldik. Bu konuda yardim ederseniz mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ben o sekilde denemedim ama bu tarifi yari yarıya beyaz unla da yapabilirsiniz bence. Afiyet olsun.

      Sil
  6. Özge Hanım elinize sağlık. Tarifi görünce yaptım harika, sağlıklı bir kahvaltılık oldu. Yaz mevsimi gelince domates ve salatalık ile daha da şahane olacağı düşüncesindeyim :) Her zamanki gibi bu güzel tarif için de teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler yorumunuz için, beğenmenize çok sevindim. Gerçekten domates ve salatalıkla nefis oluyor :) Sevgiler...

      Sil
  7. Ozge Hanim, öncelikle cok tesekkürler☺Bir sorum olacakti, yulaf unu da olabilirmi acaba?? tarifinizi denemek istiyorum☺Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, o sekilde hic denemedim ama olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Merhaba, o sekilde hic denemedim ama olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  8. Hamura maya eklendiği için bir süre bekletiyor muyuz?yoksa direk fırına mı atıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ekmekten ziyade kek hamuru gibi akışkan oluyor, bekletmeden fırına veriyoruz. Aslında maya yerine kabartma tozu ile de denenebilir diye düşünüyorum. Orjinal tarifi bu şekildeydi ben aynen uyguladım.

      Sil