Top Social

Çocuğunuz İçin Güvenilir Güneş Kremi

6/25/2015
Haziran ayının son günleri, yaz sıcakları gelmemekte ısrar ediyor olsa da öyle veya böyle bir yerlerde deniz sezonu açıldı diyerek güneş kremleri konusunda kendi düşüncelerimi yazmak istedim. 

Ama ondan önce size bir siteden bahsetmek istiyorum. Ben ne zaman bu siteyle tanıştım, nasıl tanıştım hiç hatırlamıyorum ama çook uzun zamandır kullanıyorum diyebilirim. EWG (Enviromental Working Group) yani çevresel çalışma grubu kar amacı gütmeyen ve tamamen bağımsız bir kuruluş olup insan sağlığı ve çevre üzerine araştırmalar analizler yapıyor. Bağışlarla ayakta duruyor ve herhangi bir kurum veya kuruluşla bağı yok. Peki neler yapıyor bunlar derseniz; genel olarak insan sağlığına zararlı olacak her maddeyi, ürünü analiz ediyor raporlar yayınlıyorlar. Detaylı olarak şuradan okuyabilirsiniz.

Ben kullanacağım krem, kozmetik, şampuan v.s. ne varsa şu adrese girip arama kutusuna adını yazıyorum ve aradığım ürünün kimyasal analizini, içerdiği maddelerin zarar derecesini, ürünün ne konuda riskli olduğunu ve risk seviyesini görüyor, sonuç olarak aşağıdaki puanlamaya göre aldığı puanı öğreniyorum.
İşte bu site hamileliğim boyunca ve de sonrasında en önemli başvuru kaynağım oldu diyebilirim. Mesela Gökçe doğduğunda kullandığım Earth Mama ve Burt's Bees marka pişik kremi ve meme ucu kremleri bu site sayesinde güvenerek kullandığım risk değeri 0 ve 1 olan ürünlerdi.

Gökçe doğduğu gibi güneş kremi konusunda da arayışa girmiştim, Mart ayında doğduğu için 2-3 aylıkken güneşle teması olacaktı ve hemen karar vermem gerekiyordu. O sıralarda EWG'nin güneş kremi dosyası yayınlandı ve Trukid markalı güneş kremleri 1 numaralı güneş kremi seçildi. İşte aradığım kremi bulmuştum, en güzeli de Türkiye'de bulunabiliyor olmasıydı. 

İşte bu sebeplerden dolayı Gökçe'ye doğduğundan beri Trukid dışında bir güneş kremi kullanmadım, bu ürün içeriğindeki mineraller sayesinde ciltte bir tabaka oluşturup güneşin cilde temasını engelliyor. (Daha önce yazdığım yine güneş kremleri hakkında bir yazı vardı burada, detaylı bilgi için onu okumanızı tavsiye ederim)
Bu arada bir çok kişi bebekler için 50 faktör üstünde kremleri tercih ediyor. Ancak bu çok da doğru bir şey değil aslında, çünkü SPF 30 faktör üstüne çıktıkça koruma seviyesi %3 artmakla birlikte alınan kimyasal daha büyük oranda artıyor ve bu kimyasallar güneşle etkileşime girince leke bırakma ihtimali yükseliyor.

Dolayısıyla maksimum 30 faktör ve kesinlikle mineralli bir sunblock kullanmanızı öneriyor uzmanlar.

Bu arada Trukid şampuanları da EWG de görüleceği üzere çok güvenilir ürünler arasında. Yine aynı grubun Türkiye'ye getirdiği Jack'n Jill Diş Macunu ve Diş Fırçaları da Gökçe için tercih ettiğim ürünler. Diş macunları da kesinlikle doğal ve %100 güvenilir içeriğe sahip olduğu için gönül rahatlığıyla miniklerin kullanımına sunulabilir. Gökçe diş macununun muzlu tadına bayıldı. Her fırçalamada anne muzlu bu diyor ve daha bir istekle fırçalıyor :)

2 yorum on "Çocuğunuz İçin Güvenilir Güneş Kremi"
  1. Merhaba bahsettiğiniz linke tıkladım bioderma yazdım fakat hiç bir şey bulunamadı uyarısı verdi Nasıl aratmam gerekiyor bu markanın ürününü ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu site amerikan kökenli olduğu için bazı markalar bulunamıyor. Bioderma da veritabanlarında olmayan bir marka anlaşılan.

      Sil