Top Social

Ev Yapımı Kakaolu Puding

10/22/2015
Yapılmak için sırada bekleyen bir çok tarif var aslında, ve kakaolu puding onlardan biri değildi. Sonra bir gün işten döndüğümde, Gökçe'nin elinde hazır kakaolu pudingleri gördüm. Annemle markete gitmişler, kutularda satılan, yemeye hazır pudinglerden isteyince, annem içeriğine bakmış, çok zararlı bir şey görmeyince almış, Gökçe'de bir güzel yemiş. Annem sevine sevine anlattı, bak bunlardan yedi diye.

Normalde bizim en büyük derdimiz Gökçe'nin ara öğün olarak hiçbir şey yememesiydi. Mesela evde sütlaç, irmikli tatlı, muhallebi yapıyordum hiç birini ağzına sürmüyordu. Bence hiç de gerekli değiller ama annem yemek aralarında öyle şeyler yedirmek istiyordu. Ee tamam o zaman dedim madem hoşuna gitti, ben evde yaparım puding.

Sonra hemen tarif araştırmaya başladım, bir baktım ki yıllardır takip ettiğim, ancak detaylı malzemeler ve uzun yapım aşamaları sebebiyle hiç bir tarifini denememiş olduğum Cafe Fernando'da gayet basit bir kakaolu puding tarifi var. İşte budur dedim ve haftasonu, hem de neredeyse geceyarısı her iş bitince mutfağa girdim ve tarifi birebir yaptım.

Ertesi gün Gökçe'nin denemesini heyecanla bekledim, evet onun için biraz acımsıydı ama Gökçe çok da umursamadı ve severek yedi. Bir sonraki sefere 6 kaşık olan kakaoyu 4 kaşık olarak kullanmayı planlıyorum. Bir de hazır pudingler daha cıvıkmış, benimkinin kıvamı tam da olması gerektiği gibi oldu, ama anneanneden gelen geri bildirime göre sonraki sefer daha yumuşak yapılacak :)
Siz kendiniz için yapacaksanız aşağıdaki ölçülerle harika bir pudinginiz olacak. Tavsiye ederim, dışardan hazır puding tozu almaya gerek yok, evde yapın gönül rahatlığıyla yiyin :)

Bu arada geçtiğimiz haftasonu Tavsiye Evi'nin davetiyle İlkay Öztürk'ün yemek fotoğrafçılığı workshop'una katıldım ve taze bilgilerle pudingin fotoğraflarını çektim. Çok içime sindi diyebilirim. Tabii ki çok detaylı bir konu ve 1 saatte aldığımız eğitimle pek bir ilerleme kaydedemeyiz ama bir kaç tüyo bile fark yaratmaya yetti sanki, ne dersiniz :)

Malzemeler
  • 6 yemek kaşığı kakao (38 g)
  • 1/4 su bardağı ya da 3 yemek kaşığı (30 gr) nişasta (Ben mısır nişastası kullandım)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (100 gr)
  • Bir çimdik tuz
  • 2 su bardağı (480 gr) tam yağlı süt
  • 25 gr tereyağ (küçük küpler halinde kesilmiş)
  • Eğer varsa 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Hazırlanışı
  • Pudingi hazırlamaya başlamadan önce pudingi koyacağınız kapları tezgahta hazır edin (90 ml lik 6 bardak için diyor Cenk, daha büyük kaplar kullandığınızda porsiyon sayısı azalacak)
  • Eğer ikram ederken kapları ters çevirmeyi düşünüyorsanız, içini suyla ıslatıp iyice süzüp pudingi öyle koyabilirsiniz, ben o şekilde yaptım.
  • Orta boy tencereye kakao, şeker, nişasta ve tuzu koyun karıştırın
  • Üstüne sütü, kullanacaksanız vanilya özütünü, ve tereyağını ilave edip, orta dereceli ateşte çırpma teli ile 5 dakika karıştırarak pişirin.
  • Sonra ocağın altını biraz kısın ve dibini sıyırarak karıştırmaya devam edin
  • 10-15 dakika içinde koyulaşmaya başlıyor. Kıvamı iyice koyulaşınca ocağın altını kapatıp pudingi servis kaplarına paylaştırın. (Burada kıvamı anlamak için Cenk bir tarif yapmış ama o biraz zor geldi bana, çırpma teliyle puding aldığınızda akmak yerine öbek öbek tencereye dökülüyorsa olmuştur diyor ama ben bu testi yapmayı beceremedim, sonuçta kıvamı koyulaşınca anlaşılıyor :)
  • Kaplarınızı oda sıcaklığında yarım saat bekletin sonra üstüne streç film veya varsa kapaklarını örtüp dolapta en az 2 saat soğutun. Bir gece bekletirseniz daha da güzel olacak.
  • Servis tabağına çevirmek isterseniz bir kenarından parmağınızla hafifçe çektiğinizde hemen tabağa düşüyor.
8 yorum on "Ev Yapımı Kakaolu Puding"
  1. Merhabalar, ev yapımı kakaolu pudinginiz çok mükemmel görünüyor. Harika bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. şeker oranı az değikmi?kakao yokmuş evde deneyecektim yoksa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana iyi geldi tadı ama ben pek şekerli sevmem zaten. Burada kakaonun acı tadı daha ön planda. Ama siz kakaoyu biraz azaltıp ya da şekeri artırıp kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben Gökçe de yiyeceği için şekeri uygun buldum :)

      Sil
  3. Bende tam demiştim ki fotoğraflar daha da bi güzel göünüyor gözüme :)) eğitim şart, Nasıl da fark etmiş. Puding çok güzel görünüyor eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim 😊 Egitim sonrasi ilk heves çektim bunlari guzel oldu da insallah hep boyle devam edebilirim 😊

      Sil
  4. bugüne kadar pek çok hazır puding yaptım, ancak bu nefis oldu. Hem tadı hem kokusu gerçek bir çikolata gibi. Hatta pişerken ev öyle bir koktu ki; mutfağa gelen eşim Çikolata Filmi'nden bir sahne sanki dedi:)) Eeee bu durumda ben de Juliette Binoche oluyorum:)))

    YanıtlaSil