Top Social

Bezelye Yemeği (Düdüklüde)

5/29/2018

Farklı yemekler denemek ve paylaşmaktan klasik tencere yemeklerine pek sıra gelmiyor. Aman nasılsa onu herkes biliyordur, bezelyenin tarifi mi olur diyerek büyük bir yanılgıya düşüyoruz bence. Kendimden biliyorum; yemek yapmayı yeni öğrendiğim dönemde, yani göz kararı diye bir şeye sahip değilken, yemeğe eklenecek su ölçüsü bile beni strese sokuyordu :)) Her şeyin tam ölçüsüne ihtiyaç duyuyordum.

O yüzden artık klasik yemekler pişirince, eğer fırsat bulursam bir fotoğraf çekip, blogda yazmaya çalışıyorum. Çünkü oralarda bir yerde, yolları bloguma düşmüş, yeni yeni yemek pişirmeye başlayan kişiler olduğunu biliyorum :) (Hatta belki okuyorlarsa yorum da bırakırlar :)

Geçenlerde bezelye pişirdiğimde, güneş tam batmak üzereyken, bir şekilde yetişip bu fotoğrafı çektim. Verdiğim tarifi kıymalı da yapabilirsiniz, ama ben genelde Gökçe mızırdamasın diye kıyma koymayıp bol soğanla pişiriyorum. Siz kıyma koyacaksanız, bu ölçü için 100-150 gr kadar kıymayı biraz kavurup, soğanın kavrulması aşamasından devam edebilirsiniz.

Bu arada ben düdüklü tencere kullanıyorum, 15 dakikada pişiyor. Siz normal tencerede yapacaksanız sanırım 40 dakika falan sürecektir. Kontrol ede ede pişirirsiniz.




print recipe

Bezelye Yemeği
Malzemeler
500 gr bezelye 1 orta boy soğan 1 büyük domates (küçükse 2 tane) 1 orta boy havuç 1 küçük patates 1 tatlı kaşığı salça (domatesler çok renkli değildi o yüzden ekledim) 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
1.Soğanı yemeklik doğrayın, havuç ve patatesi de küp küp doğrayın. 2.Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup ısınınca soğanları ekleyin ve kavurun. 3. Üstüne domates ve salçayı ekleyip 2-3 dakika pişirin.4. Son olarak bezelye, havuç ve patatesi ilave edip şöyle bir karıştırın 5. Tuzunu serpip 2 su bardağı kadar su ekleyin (su bezelyelerin üstüne çıksın ama çok da yüzmesinler)6. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika pişirin.

4 yorum on "Bezelye Yemeği (Düdüklüde)"
  1. Görüntüsü, sunumu, kaşığı çok güzel, tebrikler :-)

    YanıtlaSil
  2. Blogunuza yolu düşen öğrenciler de var🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ne güzel çok mutlu oluyorum böyle yorumlar gelince. Operim cok.

      Sil