Top Social

Muzlu, Yulaflı, Fıstık Ezmeli Süt (Smoothie)

4/18/2019
Son zamanlarda bizim evde çok sık yapılan bir içecek var. Ben muzlu yulaflı süt diyorum ama son dönemin moda ismiyle muzlu yulaflı smoothie de diyebilirsiniz :)

Smoothie denince benim aklımda hep diyet hesapları geliyor nedense ama bizim evde Gökçe için hazırlanıyor bu süt. Haftasonları cimnastiğe gitmeden önce geç uyandıysa, krep yemeye fırsat olmuyor ben de doyurucu olsun diye bunu yapıyorum. O da bayıla bayıla içiyor. 

Geçen haftasonu hastaydı, sabah uyanınca canı bir şey yemek istemedi, ben de ilaç içmeden önce karnı doysun diye hazırladım yine, o sırada aklıma geldi, fotoğrafını çekip bloga ekleyeyim dedim.
Aslında çok tariflik bir şey değil ama, ben mesela kafamdan pek içecek uydurabilen bir insan değilim, o yüzden tariflere bakarım illa ki, dedim bu da belki birileri için faydalı olur. Üstelik çok da lezzetli oluyor. Bildiğimiz muzlu süt gibi dursa da yulafın verdiği yoğunluk ve fıstık ezmesinin kattığı lezzetle bambaşka bir içeceğe dönüşüyor.

Bu arada ben normalde el blenderıyla yapıyordum, ama onu kullanınca yulaflar biraz pütürlü kalıyor. Son iki seferdir sürahi şeklindeki blenderda yapıyorum (smoothie makinası varsa onda da olur tabii ki adı üstünde :) O şekilde harika oluyor, içinde pütür kalmıyor.

İster evdeki minikler için hazırlayın isterseniz sabah işe giderken yapıp kahvaltı niyetine için :) Her türlü çok güzel oluyor.


Muzlu, Yulaflı, Fıstık Ezmeli Süt (Smoothie)




Muzlu, Yulaflı, Fıstık ezmeli süt, hem çok pratik, hem doyurucu, hem de çok lezzetli

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  2 bardak
Kategori:  içecek
Anahtar Kelime:  muzlu süt, muzlu yulaflı süt, muzlu smoothie, fıstık ezmeli muzlu süt
 -

Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 adet muz (olgunlaşmış olursa daha lezzetli olur)
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
Hazırlanışı:
  • Blendera öncelikle muzu elinizle biraz parçalayıp koyun, üstüne yulaf ve fıstık ezmesini ekleyin, yarım bardak sütü ekleyip güzelce makineyle çekin
  • Yulaflar iyice parçalanıp, karışım püre kıvamına gelince üstüne yavaş yavaş kalan sütü ekleyip çekmeye devam edin
  • Pürüzsüz kıvam alınca afiyetle içebilirsiniz
  • 7 yorum on "Muzlu, Yulaflı, Fıstık Ezmeli Süt (Smoothie)"
    1. Yulafı bu aralar çok tüketiyorum. Dokusuna bayılıyorum. Fıstık ezmesi olmadan sabah işe giderken bu tarifi uygulayacağım. Fıstık ezmelisini de benim oğlanlara yaparım artık. Hem sağlıklı hem doyurucu. Ellerine sağlık Özgecim :)

      YanıtlaSil
    2. Yarın sabah deniyeceğim şimdiden tadını hissediyorum sanki

      YanıtlaSil
    3. Bu tarifi 2 yaşındaki kardeşim içebilir mi?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. İçeriğindeki malzemelere alerjisi yoksa içebilir.

        Sil
    4. Elinize sağlık çok güzel oldu şahsen ben bayıldım hergün birşeyler yapma merakım var ve ne yaparsam yanar olmaz felan ama bu mükemmel yani hem az malzemeli hem sağlıklı denemenizi tavsiye ederim

      YanıtlaSil