Top Social

Reyhan Şerbeti

5/16/2019
reyhan şerbeti
İlk kez 5 yıl önce tatmıştım reyhan şerbetini, kardeşim sayesinde haberim olmuştu böyle bir içecekten. Kat karıştır şeklinde 5 dakikada hazırlanması ile gönlümü fethetmiş, tadına bakınca ben bunu hep yaparım ki demiştim. Rengi ise bambaşka bir güzellik. Bizim evdeki ismi pembe limonata :)

Benim 5 yıl önce verdiğim tarif sade bir tarifti, sadece reyhan, limon ve şekerle yapıyordum. Sonra baktım ki insanlar tarçın ve karanfil de ekliyor, bu sene bir de öyle deneyeyim dedim. Aslında epey ön yargılıydım ağır mı olur tadı diye, ama kararında koyarsanız, reyhanın kendine has tadını hafifletip daha da leziz bir hale getiriyor. Ben bu halini çok sevdim. (Bu arada reyhan nedir diyen varsa, fesleğenin mor olanı diyebiliriz)
reyhan şerbeti

Eski tarifimde 3 limonu doğrayıp içine koyuyordum, bu sefer 1 limon ekleyip 1 çay kaşığı da limon tuzu koydum, ekşiliği çok güzel oldu. Ama ben limon tuzu tercih etmem derseniz 1 yerine 3 limon koyup o şekilde yapabilirsiniz.

Bu tarifte ayrıca 1 adet kabuk tarçın ve 2 adet karanfil ekledim. Tahmin ettiğim gibi ağır bir tat vermediler. Hatta ben karanfil aroması severim diyorsanız bir kaç tane daha ekleyebilirsiniz. 
reyhan şerbeti

Reyhan şerbeti kesinlikle ocakta pişirilerek yapılmıyor, bazı tariflerde bu şekilde yapılmış ama kaynatmanız durumunda hem rengi koyulaşacak hem de lezzeti değişecektir.

Tek yapmanız gereken malzemeleri büyükçe bir sürahi ya da çukur bir kaba koyup üstüne kaynar su dökmeniz. Soğuduktan sonra süzerek afiyetle içebilirsiniz.

Reyhan Şerbeti Tarifi




Reyhan Şerbeti

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  7-8 bardak
Kategori:  içecek
Anahtar Kelime:  reyhan şerbeti, reyhan içeceği
 -

Malzemeler:
1 demet reyhan (mor yapraklılardan seçin)
1 su bardağı toz şeker
1 limon
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çubuk tarçın
2 diş karanfil
1,5 litre kaynar su
Hazırlanışı:

  • Reyhanları güzelce yıkayıp çukur bir kaba ya da büyükçe bir sürahiye koyun
  • Limonu yıkayıp iri parçalara bölüp reyhanların üstüne koyun
  • Kalan tüm malzmeyi de ekleyin ve üstüne kaynar suyu ekleyip şeker erisin diye karıştırın
  • Bu şekilde 1-2 saat dursun daha sonra süzerek dolaba kaldırın.
  • Soğuk soğuk afiyetle içebilirsiniz.
  • 7 yorum on "Reyhan Şerbeti"
    1. Biz ailece bu serbete bayildik boyle pratik tariflerin cok ise ise yariyor Ozgecim. Sevgiler :)

      YanıtlaSil
    2. Ben de iki kez denedim. Ailece sevdik. Limonun kabuklarını soymadan ve reyhan yapraklarını dallarıyla birlikte sıcak suyla buluşturunca tadı acımsı oldu biraz ilk yapışımda. İkinci sefer değişiklikleri yapınca gayet iyi oldu tadı. Hatta şekeri de bir miktar azalttım:)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Tabii kendi damak tadınıza gore uyarlayabilirsiniz, afiyet olsun 🌸

        Sil
    3. Gecen yaz Eski Foca daki garajin arkasinda havuzlu bahcesi olan Zacadil kafede ilk kez uzun kokteyl bardagi ile sunukarak muhtesem rengini daha iyi sunmasi saglanan reyhan serbetini kesfettim.Ruya gibi bir renk.Onlar 2 demet reyhan kullaniyorlarmis.

      YanıtlaSil
    4. Bende bu tarifle yapiyorum ama rengi daha koyu oluyor. Tadi enfess.. Fakat en uzun saklama suresi nedir bu serbeti buzdolabinda. Bilginiz var mi

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. 5 gun civari duruyor dolapta sonra tadı biraz bozuluyor:)

        Sil