Top Social

Susamlı Tatlı Kurabiye

7/02/2019
susamlı kurabiye
Bugün size annemin tarif defterinden, benim çocukluğumdan bir tarif vericem. Annemin defterinde Susamlı Kurabiye (Rahime Abla) diye kayıtlı bu tarif, belli ki Rahime teyzeden alınmış :) Lüleburgaz'dan okuyanlar varsa kendisine selamımı iletsinler, öperim ellerinden. 

Susamlı kurabiye, az malzemeyle yapılan, ısırınca dağılan, susam sayesinde çok lezzetli bir kurabiye. Ben normalde pek kurabiye yemem, ama bunu yemeye doyamadım. Üstelik kapalı bir kutuya koyarsanız hiç yumuşamadan epey süre dayanıyor, tabii yemeden durabilirseniz:)

Bu arada içindeki pudra şekeri çok fazla değil, benim gibi az tatlı sevenler için ideal. Bana tatsız gelir derseniz artırabilirsiniz şekeri ama orjinali böyle az tatlı olmalı. Sonra aa tatsız oldu bu demeyin :)

ağızda dağılan susamlı kurabiye

Tarif normalde 250 gram tereyağ ile yapılıyor, hatta tarifte 1 paket sana yağ diye yazıyor, 80 lerde margarin denmezdi sana yağ denirdi, tereyağ ise hiç kullanılmazdı hamur işlerinde :) Ben 125 gr tereyağ kullanarak tarifi yarım ölçü yaptım, tam ölçü yapmak isterseniz, tüm malzemeleri 2 katına çıkarıp yapabilirsiniz. 

Tarif videosunu da en kısa zamanda youtube kanalıma ekleyeceğim. Çekimlerini yaptım düzenleme kısmı kaldı. Evet benim de artık yotube kanalım var :) İnşallah düzenli olarak video ekleyebilirim, çünkü gerçekten çok zor bir iş. Ama artık insanlar okumaktan çok izlemek istiyor (ben onlardan değilim :) O yüzden trende uymak lazım dedim. Konuşmasız hızlı çekim videolar ekliyorum şimdilik. Takip ederseniz (Kanalıma abone olursanız :) çok sevinirim. Hatta like ve yorum bırakırsanız süper olur, biraz motivasyona ihtiyacım var :)

Şimdi hemen tarife geçiyorum,

Susamlı Tatlı Kurabiye




Hafif lezzeti, ağızda dağılan kıvamıyla sürekli yapmak isteyeceğiniz bir susamlı kurabiye

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  20 adet
Kategori:  kurabiye
Anahtar Kelime:  susamlı kurabiye, kurabiye tarifi, kıyır kurabiye
 -

Malzemeler:
125 gr tereyağ (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Susam

Hazırlanışı:
  • Çukur bir kaba tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini koyun elinizle biraz mıncıklayın
  • Üstüne yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun (unla birlikte kabartma tozunu da ekleyin)
  • Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizin (Sadece üst kısmı susama batırılacak tamamı değil)
  • Önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizin (Sadece üst kısmı susama batırılacak tamamı değil)
  • 180 derece ısınmış fırına koyup, kızarana kadar pişirin.
  • Post Comment
    Yorum Gönder