Top Social

Böğürtlen Soslu Cheesecake

7/18/2019
böğürtlenli cheesecake

Yaklaşık 5-6 ay önce dondurucudaki böğürtlenleri kullanarak bir cheesecake yapmıştım, ama o zaman böğürtlen mevsimi olmadığı için bloga tarifini eklememiştim. Şimdi tam da böğürtlenler tezgahlarda karşımıza çıkıyorken (Hatta bitmeye başlamış da olabilir, kısacık görünüp kayboluyorlar çünkü) kenarda köşede kalmasın bu tarif, ekleyeyim blogda dursun dedim.

Tabii bu dönem yeni tarif denemeye üşeniyor olmamın da kararda etkisi var :)) Hazır elimde güzel bir tarif var değerlendirmek lazım di mi.

Böğürtlen sosunu isterseniz hazırlayıp dondurucuya atabilir, ihtiyacınız oldukça çözdürüp kullanabilirsiniz. 

Buradaki cheesecake tarifi 18-20 cm yani küçük kelepçeli kalıp için uygun. Bence cheesecake öyle çok büyük dilim yenilebilen bir tatlı değil, o yüzden ben genelde küçük kalıpta hazırlıyorum.

Daha önce hiç cheesecake yapmadıysanız ve çekiniyorsanız size söyleyeyim, korktuğunuz gibi değil, kek yapmaktan bile kolay bir iş aslında. Bir kez deneyin hak vereceksiniz. 

Bu tarifi temel olarak kullanıp, üstüne istediğiniz sosu dökebilirsiniz. İsterseniz çikolata ganaj hazırlayıp çikolata soslu yapabilirsiniz mesela :)

Denerseniz yorum bırakmayı unutmayın, deneyecek olanlara da cesaret verir. Ve işte aşağıda böğürtlen soslu cheesecake tarifi;

Böğürtlen Soslu Cheesecake




Böğürtlen Soslu Cheesecake

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  6 dilim
Kategori:  cheesecake
Anahtar Kelime:  cheesecake, böğürtlenli cheesecake
 -

Malzemeler:
2 paket yulaflı bisküvi
50 gr tereyağ (Yaklaşık 2 yemek kaşığı)
2 yumurta
200 gr labne
200 gr süzme yoğurt (yoğurdu süzgeçte biraz bekletip onu kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı böğürtlen
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:



  • Tereyağını kısık ateşte eritin (yanmamasına özen gösterin)
  • Rondoda un haline getirdiğiniz bisküvilerin üzerine ilk sıcaklığı geçmiş tereyağını ekleyip bir kez daha çekin.
  • Kelepçeli kek kalıbının dışını aluminyum folyo kağıdıyla kaplayın, tabanına bisküvi karışımını döküp bastırarak yayın (isterseniz benim gibi kenarlarını da biraz yükseltin) Sonra kalıbı buzdolabına koyun.
  • Kremayı hazırlamak üzere labne peyniri ve yoğurdu çukur bir kalıba alın, toz şeker ilave ettikten sonra mikserle pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın.
  • Vanilyayı ekleyip, yumurtaları da tek tek ilave ederek iyice çırpın.
  • Krema karışımını kek kalıbındaki bisküvilerin üzerine dökün. (Sıvı bir karışım oluyor dert etmeyin)
  • Fırını önceden 160 dereceye ısıtın, cheesecake'in üstünün kurumaması ve içinin yumuşak kalması için fırına ısıya dayanıklı kaplarda sıcak su koyun. Bu sular sayesinde pişme süresi boyunca fırında nem oluşacak.
  • Daha sonra keki fırına atıp yaklaşık 1 saat fırında tutun. Rengi hafif koyulaşacak, kenarlar ayrılacak ama ortası hala yumuşak olacak.
  • Fırını kapatıp kapağını aralayın, ancak cheesecake'i 1 saat kadar fırının içinde bırakın. Böylece üstü çatlama yapmayacak.
  • Böğürtlen sos için, bir sos tenceresine böğürtlenleri, şekeri nişastayı ve suyu koyun, arada karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Böğürtlenler yumuşayınca alabilirsiniz. Soğuduktan sonra cheesecake'in üstüne döküp spatulayla yayın.
  • Cheesecake bir gece dolapta dinlenirse daha da güzel olacaktır.
  • 2 yorum on "Böğürtlen Soslu Cheesecake"