Top Social

Şeftalili Pişmeyen Cheesecake

8/17/2020
şeftalili cheesecake

Yaz döneminde her zaman olduğu gibi tarif eklemekte biraz sıkıntı yaşıyorum. Pandemi sonrası iş yerindeki yoğunluk bir yandan, sıcak dolayısıyla mutfağa girmekteki isteksizlik diğer yandan. Bir de araya zaman girdikçe daha da zorlaşıyor geri dönmek. Ama inşallah yavaş yavaş daha sık tarif girmeye kararlıyım :)


Bayram haftası tatildeydik, biz tatildeyken Pınar'dan bir kutu gelmiş, annemle altlı üstlü oturmanın bir avantajı da ben yokken gelen kargoları alıyor oluşu :) Hatta açıp fotoğraf çekip bana gönderdi, meğer 30 Temmuz Dünya Cheesecake Günüymüş, kutudan San Sebastian Tarifi ve Pişmeyen Cheesecake tarifleri ile Pınar Labne, Pınar Beyaz ve Pınar Krema çıkmış.


Tatilden döndükten sonra, bunlarla mutlaka bir cheesecake yapmalıyım dedim. San Sebastian'ı daha önce denemiştim. Pişmeyen cheesecake hiç denemediğim bir şeydi. Pınar'ın tarif kartına baktım ama orada tencerede nişastaylamuhallebi pişiriliyordu, tam da pişmeyen cheesecake değildi. 


Bildiğim kadarıyla pişmeyen cheesecake tariflerinde jelatin oluyor ki ortadaki kremayı sabitleyebilsin. Ama ben jelatin de kullanmak istemiyordum. Çünkü istiyorum ki herkes verdiğim tarifi hemen yapabilsin, kaç kişinin evinde sürekli jelatin olabilir ki :) 


O yüzden de kupta yapayım ki jelatin kullanmak gerekmesin dedim. Ve sonuç çok çok güzel oldu. Tam bir yaz tatlısı, hem çok hafif hem çok lezzetli. Üstelik gerçekten de çok kolay. Malzeme listesinin ve anlatımın uzunluğuna bakmayın yapması anlatmasından kolay. 

Anneannem ve anneme yedirdim, ikisi de bayıldılar. 87 yaşındaki Anneannem hemen nasıl yaptığımı anlattırdı:) Bendeki bu yemek merakı da işte bu genlerden geliyor sanırım :) 


Hadi şimdi hemen Şeftalili Pişmeyen Cheesecake tarifine geçelim. Bu arada siz istediğiniz meyveyle deneyebilirsiniz. Kupları fotoğraftaki gibi çok doldurmadan yaparsanız 4 kup çıkıyor. (Bardaklar biraz büyüktü, tam doldurulursa bir kişiye çok gelirdi) Ben fazla yapıcam derseniz, krema kısmını iki katına çıkarın. Bisküviyi yine 1 paketten yapın ben tamamını kullanamadım zaten.

Not: Tarif tamamen bana aittir. Lütfen kaynak göstererek kullanınız

Şeftalili Pişmeyen Cheesecake


Özge Beydağ Yılmaz
Jelatin kullanmadan yapılan şeftalili pişmeyen cheesecake tarifi

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  4 porsiyon
Kategori:   Tatlı
Anahtar Kelime:  şeftalili cheesecake, pişmeyen cheesecake,cheesecake
 -

Malzemeler:
Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi 
1/2 su bardağı fındık (Şart değil ama lezzet veriyor)
1 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı erimiş tereyağ

Krema İçin:
1 paket Pınar Beyaz
1/2 paket Pınar Krema
1/2 su bardağı toz şeker
1 orta boy şeftali rendesi (Süzgeçte suyunu süzün)
1 limonun rendelenmiş kabuğu

Sos İçin:
1 büyük boy ya da 2 orta boy şeftali
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme değil)

Hazırlanışı:
  • Mutfak robotuna bisküvileri kırarak koyun, üstüne fındıkları ve tarçını koyarak un gibi olacak şekilde çekin
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin ve ilk sıcağı geçince ılık halde bisküviye döküp kaşıkla tüm bisküviler ıslanana kadar karıştırın (az geldi sanmayın tereyağını karıştırdıkça ıslanacak bisküviler)
  • Bisküvilerden 1-2 yemek kaşığı kadar kuplarınızın dibine koyun üstünden bir bıçağın sapı v.b bir şeyle bastırarak tabana yayın (Ben tahta bal kaşığını kullandım çok iş gördü)
  • Bisküvi karışımından 1 bardak kadarını kullanıyoruz kalan kısmını kapalı bir yerde saklayabilirsiniz.
  • Diğer tarafta çukur bir kaba şekeri koyun, üstüne limon kabuğunu rendeleyin elinizle ovalayarak limon tadının şekere geçmesini sağlayın, şeker bu arada ıslanacak
  • Üstüne Pınar Beyazı koyun , kremayı koyun ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Üzerine rendeleyip suyunu süzdüğünüz şeftaliyi ekleyin kaşıkla veya spatulayla karıştırın.
  • Krema kısmını dikkatlice bisküvili tabanın üzerine koyun. Başta sıvı gibi görünüyor ama sonradan donuyor korkmayın.
  • Son olarak sosu hazırlamak üzere büyük bir şeftaliyi küp küp doğrayın, bir sos tenceresine koyun, orta ateşte 5 dk kadar karıştırarak pişirin..
  • Küçük bir kapta nişastayı 1 tatlı kaşığı su ile çırpın ve şeftalilere ekleyin, 2-3 dakika kıvam alana kadar pişirip ocaktan alın
  • Sos biraz soğuduktan sonra kupların üstüne paylaştırın ve üstlerini streçle kapatıp buzdolabında 1 gece dinlendirin..
  • İyice soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz
  • Post Comment
    Yorum Gönder