Top Social

Piyaz Tarifi

11/30/2022
Fasulye piyaz


Köfte Piyaz ikilisini sevmeyen var mıdır bilmiyorum ama ben yakın bir zamana kadar piyaz sevmezdim. Taa ki bir yerde kıvırcık salatalı piyaz yiyene kadar. Normalde hep fasulye, soğan ve belki domatesli haliyle karşıma çıkmıştı, bana salatadan ziyade haşlanmış fasulye kaşıklıyor hissi veriyordu :) 


İşte bir gün bir köftecide böyle bir piyaz geldi önüme, hatta ben yemem piyaz demiştim de sonra neredeyse tabağı sıyıracak hale gelince arkadaşlar dalga geçmişti, yemem diyenden kork diye. Geçen ay Kuka Çiftlikten gelen kurufasulyenin yarısıyla güveçte kurufasulye yapınca, kalanıyla da bir ara piyaz yapayım, bakalım o yediğim gibi olacak mı dedim.


Piyaz tarifi


Geçen Pazar akşam menüsünü düşünürken, kafamda kuguladım hemen, ızgara köfte yanına da piyaz yapayım diye. Hem pratik hem lezzetli bir menü olacaktı. Sofradaki tüm ürünler, acı sostan yoğurda, köfteden fasulyeye, hatta zeytinyağına kadar hepsi Kuka Çiftlik'in nefis ürünleri bu arada. Hediye ettikleri ürünleri deniyor, sizinle de tarifleri paylaşıyorum.


piyaz tarifi

Sonuç olarak ürünler iyi olunca, ortaya çıkan menü de şahane oldu. Piyaz tam da istediğim lezzetteydi. Özellikle kurufasulyenin ince kabuklu oluşu çok hoşuma gitti. Siz sirke ve yağ oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben yaklaşık ölçüleri aşağıda yazdım.  


Bu arada şunu da eklemek isterim; Trakya'da geçen çocukluğumdan kalan en lezzetli hatıralarımda manda yoğurdu vardır, biz küçükken, kalıp gibi kesilen manda yoğurdu yenirdi oralarda, şimdi durum nedir bilmiyorum ama Kuka'nın manda yoğurdunda o lezzeti buldum. Denemenizi öneririm. 


Piyazın tarifini aşağıya bırakıyorum, siz piyazı nasıl seversiniz, yorumlara yazarsınız belki :) Bu arada tarif videosunu  şuradan izleyebilirsiniz.




PİYAZ



Piyaz sevmiyor olsanız bile bu piyazı denemelisiniz. Marullu piyaz harika bir ızgara köfte eşlikçisi.


Porsiyon: 2-3 Kişilik
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

1 su bardağı kuru fasulye
1 küçük mor soğan
4-5 yaprak kıvırcık salata
4-5 çeri domates
Bir avuç maydanoz
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz

HAZIRLANIŞI

  • Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp tencereye koyun üstünü geçecek kadar su ilave edip haşlayın. (Parçalanmasın, hafif dişe gelecek gibi olsun)
  • Süzdüğünüz fasulyeyi çukur bir kaba koyun. Üstüne yıkayıp kuruladığınız kıvırcıkları çok ince olacak şekilde doğrayıp ekleyin.
  • Mor soğanı incecik doğrayıp ekleyin. Domatesleri ikiye veya dörde bölüp, maydanozu da ince ince doğrayıp ekleyin.
  • Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp dökün ve güzelce karıştırın.
  • Afiyet olsun.


  • Anahtar Kelime: piyaz, kıvırcıklı piyaz Kategori: Salata
    Post Comment
    Yorum Gönder