Top Social

EKS Mutfak Akademisi'nde İglo ile Pratik Lezzetler

12/22/2011
Geçtiğimiz pazartesi günü harika bir etkinliğe davetliydim. Sevgili Tijen Aktay tarım ekonomisi mezunu ve 3 yıldır İglo markasının yemek danışmanlığını yapıyor, her ay EKS Mutfak Akademisinde bloggerlara yönelik bir yemek etkinliği düzenliyor ve İglo ürünleri ile pratik tarifler yapıyorlar. Hem keyifli zaman geçirip hem de ürünleri bizzat deneme şansınız oluyor. Ben de bu etkinliğin 25.sine katılmış bulunuyorum.

Etkinlik daveti aldığım günden beri heyecanla bekliyordum, iş çıkışı yarım saat önceden EKS'ye gittim, üst kata çıktığımda Tijen Hanım güleryüzüyle beni karşıladı. "Nursen'in Hobileri" blogunun sahibi Nurşen Hanım da erken gelmiş sohbet ediyorlardı.  İnsan hiç tanımadığı bir ortama girip daha önce tanışmadığı kişilerle buluşacaksa biraz çekiniyor açıkçası, ben de o durumdaydım, ama hem Tijen Hanım hem Nurşen Hanım o kadar sıcaktılar ki bir anda uzun zamandır tanışıyor gibi hissettim ve hemen kahvelerimizi alıp sohbete başladık. O sırada "Kuzinede Kızaran Ekmek" blogunun sahibi Aylin Hanım da aramıza katıldı ve biz yemek tarifleri ve bloglarımız hakkında konuşmaya daldık, bir süre sonra bizi mutfağa davet eden sesle kendimize gelip neden orada olduğumuzu hatırladık :)

EKS mutfak akademisi çok samimi bir ortam, insan kendi mutfağındaymış gibi hissediyor, önlüklerimizi takıp tezgahın başına geçtik, şefimiz Barış Aytekin tariflerimizi verip neler yapacağımızı anlattıktan sonra başladık yemekleri yapmaya.
Tariflere geçmeden önce biraz İglo'dan bahsetmek istiyorum, bu etkinliğe katılmış olmamla ilgisi yok, ben zaten uzun süredir İglo kullanıyorum, Bahçe Bezelyesi ve Fish Finger özellikle hiç eksik olmaz dolabımdan. İglo Türkiye pazarına girdiği dönemde Migros'ta tanıtım yapıyordu, orada dinlediklerim beni çok etkilemişti. O günden beri tercihim hep İglo'dan yana oldu. Sizinle de bu etkileyici bilgilerden bir kaçını paylaşayım: 
  • İglo bahçe bezelyeleri tarladan toplandıktan sonra 2,5 saat içinde -40 derecede dondurularak besin değeri ve vitamin korumaya alınıyor. Bezelyenin içindeki şekerin toplandıktan 2,5 saat sonra nişastaya dönüşmeye başladığı gerçeğini de öğrenince İglo Bahçe Bezelyesinin neden lezzetli olduğunu anladım.
  • Piyasada bulunan bir çok marka karides su basılarak şişiriliyor su tutması için de fosfattan faydalanılıyormuş. Tabii pişince de suyu kaybedip küçülüyorlar. Sağlıksız oluşu da cabası, İglo karideste böyle bir durum yok tamamen doğal olduğu için piştikten sonra da aynı boyutta kalıyorlar.
  • Balıklar açık denizlerde fabrika haline dönüştürülmüş teknelerle yakalandıktan sonra 2 saat içinde donduruluyorlar.
  • Yeni çıkan ürünleri Ege Çipurası ve Akdeniz Levreği için kullanılan balıklar Bodrum'da kontrollü üretim tesislerinde tamamen doğala özdeş yemlerle beslenerek 12 ayda büyütülüyor ve 3 saat içinde donduruluyormuş.
  • Burada anlattıklarımdan zaten sağlık konusunda titiz bir firma olduğu anlaşılıyor. Diğer markalardan biraz daha pahalı olmasının sebebi de bu hassasiyetin sonucu zaten. Tercih size kalmış.
Şimdi yemek faslına geçiyorum. Bu arada biz Aylin Hanım'la birlikte yaptık yemeklerimizi, o benden daha tecrübeli olduğu için çok yardımcı oldu, özellikle soğanları doğradığı için minnetarım kendisine, ben o sırada akan yaşlarımı silmekle ve makyajım akmasın lütfen diye dua etmekle meşguldüm :) 
Şimdi de neler yaptığımıza bakalım: 

1) İglo Bahçe Bezelyeli Tart (Polenta)

Bu değişik bişey oldu kek gibi ama içi hafif yumuşak. Ama ben çok sevmedim desem ayıp olur mu acaba. O yüzden tarifini detaylı yazmıycam çok merak eden olursa maille gönderebilirim.

2) Uzakdoğu Soslu İglo Sebze Yatağında İglo Ege Çipurası
İşte bu tarif anlatılmaz yaşanır cinstendi. Bir çipura bu kadar mı lezzetli olur, o sebze yatağı nasıl güzel bişeydir öyle. Yazarken bile tadı geliyor aklıma yutkunmaya başladım :)  

Tarifini şurada bulabilirsiniz . Ama şunu anlatmak isterim, Çipura yapmak hiç bu kadar zahmetsiz olmamıştır herhalde. Çipurayı Paketinden torba içinde soslu, defne yapraklı olarak çıkarıyorsunuz, kaynayan suya poşetiyle atıyorsunuz, 14 dk. sonra çıkarıp tabağa koyuyorsunuz, ve yediğinizde lezzetine inanamıyorsunuz. Ev kokmuyor etraf batmıyor. Daha ne olsun. 
Ben açıkçası markette çok defa elime alıp geri koymuştum bu paketi. İçinden ne çıkacak, yapınca güzel olacak mı bilemeden o kadar parayı verememiştim, deneme yapmak için biraz pahalı açıkçası. Ama lezzetini öğrendiğim için artık mutlaka alıcam. Özellikle çocuklar için de sağlıklı ve faydalı bir ürün.

3) Körili ve Hindistancevizli İglo Gurme Karides Güveç
Ben balık dışında kalan hiç bir deniz mahsulünü sevmiyorum maalesef. Tadına bakmadan bu karara varmadım, çoğunu denedim ve sevmedim. Ama bu tarif sayesinde özellikle de o muhteşem sos hatırına karides yedim ya ben bile inanamadım buna.

Bu tarifi de detaylı olarak şurada okuyabilirsiniz. Mutlaka deneyin, hele ki karides seviyorsanız sakın kaçırmayın.










Yemekleri yaptıktan sonra sıra yemeye geldi, mutfağımızın hemen yanında soframız da hazırdı, hep beraber tabaklarımızı alıp oturduk, güzel bir sohbet eşliğinde yemeklerimizi yedik. O kadar sıcak bir ortamdı ki sanki bir arkadaşıma yemeğe gelmiş gibiydim. 

Sol Başta: Aylin Türkşen Aysel (kuzinedekizaranekmek.com) - Ben - Tijen Aktay (lezzetibol.com)
Sağ Başta: Nursen Özhamamcı Yılmaz (nurseninhobileri.com)
Şimdi orada olan herkese bir şeyler söylemek istiyorum;
  
- Nurşen Hanım, sizden öğreneceğim çok şey olacaktır, blogunuzu takip edicem mutlaka. Tanıştığımıza çok sevindim.
- Aylin Hanım sizinle ekip olmak beni çok mutlu etti, çok keyifliydi birlikte yemek yapmak, iyi ki tanıştık umarım tekrar görüşürüz. 
- Yukarıdaki menüyü planlayan ve aynı zamanda fotoğraflarımızı da çeken sevgili Ebru çok çok teşekkür ediyorum bu leziz menü ve harika fotoğraflar için.
- Tijen Hanım size ne desem bilemiyorum, Senem blogunda anlatmıştı çok güleryüzlü pozitif diye ama abartıyor sanmıştım, sizi tanıyınca az bile söylemiş dedim. Çok ama çok sevindim sizi tanıdığıma.   
- Sevgili şefimiz Barış Aytekin sabırla tüm sorularımıza cevap verip, tek tek her şeyi anlattığınız için, yardımınız için size ekibinize ve bizi ağırladığı için EKS Mutfak Akademisi'ne  çok teşekkürler.
- Tabii ki en büyük teşekkür, böyle bir etkinlik sayesinde bir araya gelmemizi sağlayan ve sağlık konusundaki ödün vermez tavrından dolayı İglo'ya geliyor.

Etkinliğin sonunda "Mutlu Aşçı" belgemizi aldık, topluca fotoğraf da çektirdikten sonra, karnımız tok, yüzlerimizde gülümseme ile vedalaşıp ayrıldık. Tekrar görüşmeyi dileyerek...


3 yorum on "EKS Mutfak Akademisi'nde İglo ile Pratik Lezzetler"
  1. Sevgili Özge o kadar değerli bir yazı olmuş ki, her kelimesini zevkle okudum, hafızama not ettim.
    Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Bu pozitif halim tamamıyla sizlerin enerjisinden kaynaklı. O kadar keyifli bir ortak noktamız var ki. Yemek yapmak dünyanın en keyifli çalışması... Dolayısıyla saatlerce sürecek nefis bir sohbet oluyor...
    Değerli katılımın ve güler yüzün için biz teşekkür ederiz
    Her zaman bekleriz...
    En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere
    Kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım çok güzel bir etkinlik olmuş yine. Resimler çok şeker. Tijenin güler yüzü ve muhteşem lezzetiyle iglo keyifli bir gün geçirmeye yetiyor.

    YanıtlaSil
  3. Tijen Hanım yorum için tekrar teşekkürler. Senemcim gerçekten çok keyifliydi. Ben senin blogdaki yazın sayesinde haberdar oldum İglo'nun bu etkinliğinden ve Tijen Hanım'a bir sonraki etkinliğe katılmayı çok isterim diyerek mail yazdım. Sağolsun o da beni ilk etkinliğe davet etti. Biraz senin de katkın var yani bunda :)

    YanıtlaSil