Top Social

İstanbul Hatırası... Direklerarasında Bir Aşk..

3/13/2012
bir istanbul hatırasıBu sezon çok fazla tiyatro oyunu izleyemedik. Şehir Tiyatroları'nın Mart ayı programına bakarken, uzun süredir izlemek istediğim İstanbul Hatırası'nın  Üsküdar'a geleceğini görüp hemen bilet aldım.

Oyunu Tarık Şerbetçioğlu yazmış, yönetmiş ve aynı zamanda başrolde oynamış. En büyük alkış kendisine gelsin :)

Oyun, Ali Amca'nın (Toron Karacoğlu) gençliğinde yaşadığı bir aşk hikayesini anlatmasıyla başlıyor, o anlatırken biz de diğer taraftan anlattıklarını izliyoruz. Ali Amca'nın gençliğini ise Tarık Şerbetçioğlu canlandırıyor.

Ali Amca, Abdülhamid'in tahttan indirildiği dönemde Rumeli'den İstanbul'a göç etmiş genç bir delikanlı, annesiyle birlikte, halası ve eniştesinin yanında yaşamaya başlıyorlar, eniştesinin yardımıyla bir gazetede işe giriyor. Ancak bir akşam direklerarasındaki eğlenceleri izlemeye gittiğinde Varsenik'i görüyor ve bu kantocu kıza vuruluyor. Bu aşkın sonunda kendisini de tiyatro ekibinin içinde buluyor. Sonrası kah eğlenceli kah hüzünlü bir hikaye.

Oyun boyunca kanto gösterileriyle coşuyor, karagöz hacıvatı canlı izliyor, direklerarası eğlencelerini birebir yaşıyoruz. Toron Karacaoğlu'nun ilerlemiş yaşına rağmen 2 saat boyunca sahnede oluşu takdire şayan. Oyunculuklara diyecek laf yok, orkestranın yerinde giren müzikleri, oyuncuların söylediği şarkılar da çok etkileyiciydi. Ben oyunu çok sevdim hatta önümüzdeki sezon oynarsa bir kez daha izlerim.


Kadro :
bir istanbul hatırası
Yazan-Yöneten: Tarık Şerbetçioğlu
Dramaturgi: Gökhan Aktemur
Koreografi: Selçuk Borak
Sahne Tasarımı: Aysel Doğan
Kostüm Tasarımı: Gamze Kuş
Işık Tasarımı: Zilkifli Özdemir
Efekt Tasarımı: Ersin Aşar


Oyuncular:

Toron Karacaoğlu
İbrahim Şirin
Naci Taşdöğen
Tarık Şerbetçioğlu
Ergun Üğlü
Binnur Şerbetçioğlu
Rahmi Elhan
Selma Kutluğ
İskender Bağcılar
Gökhan Eğilmezbaş
 


bir istanbul hatırası

bir istanbul hatırası

bir istanbul hatırası

2 yorum on "İstanbul Hatırası... Direklerarasında Bir Aşk.."