Top Social

Kenarları Çıtır Krepler

5/26/2012
En sevdiğim öğün kahvaltı olmakla birlikte ne yazık ki haftaiçi iş dolayısıyla düzgün bir kahvaltı yapamıyorum, bunun acısını da Pazar kahvaltısında çıkarıyorum, kahvaltıda yenilebilecek ne varsa bir güne sıkıştırıyorum :) Geçtiğimiz haftasonu krep yapmıştım, bugün tarifini yazayım da yarın belki yapmak istersiniz dedim :)

Aslında krep çoğumuzun yaptığı bir şey, ben küçükken annem de bize yapardı haftasonları. Hatta ben spatula kullanmadan havada ters yüz etmeye bayılırdım krepleri :) Uzun zamandır şöyle kenarları çıtır olacak incecik bir krep yapmak için uğraşıyordum. Sonunda bir kenarda birikmiş Sofra dergilerinden birinde buldum aradığımı. Siz de krep seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler (8 adet için)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tavayı yağlamak için bir miktar tereyağ

Hazırlanışı
  • Tüm malzemeyi çırpın, yalnız uzun süre çırparsanız krep piştiğinde süngerimsi bir dokuya sahip olur, o yüzden malzemeler birbirine karışınca çırpmayı bırakın.
  • Bir de kreplerinizin kenarlarının kıtır olmasını yumurta sağlıyor, yumurtayı az koyarsanız o yapı bozulabilir.
  • Tüm malzeme karışınca teflon tavayı biraz yağlayıp karışımdan bir kepçe dökün ve tavaya yayılmasını sağlayın. Bir yüzü pişince diğer tarafını da çevirip pişirin.
Afiyet Olsun...
6 yorum on "Kenarları Çıtır Krepler"
  1. hafta sonu kahvaltıları bir başka oluyor.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Özge Hanım ben Şule.
    Krepleri pişirirken tavayı yağlamak için bir miktar yağ kullanıldiği için hamura eklenen yağ miktarı azaltılabilir; ben bu miktarı 2 sb süt+4 yumurta için kullanıyorum, öylede güzel oluyor.
    Krep hamurunu tavaya döküp ilk yüzünü pişirdikten sonra diğer yüzü pişirirken bir kağıt havlu yardımıyla krebi tavada kendi ekseninde döndererek pişirince ilk yüz gibi homojen bir esmerlik oluyor, aksi halde iki yüzün pişme görüntüsü farklı oluyor.Bilmiyorum çok önemli mi? ama ben böyle yapıyorum.
    Sitenizden öğrendiğim çok şey oluyor, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Şule Hanım, çok teşekkürler yorumunuz için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. yine tam tutan lezzetli bir tarif:) çok teşekkürler

    YanıtlaSil