Top Social

Iglo'dan Çıtır Çıtır Börekler...

1/14/2013
Tam da yılbaşından önceki haftaydı, benim yılbaşında ne yapsam diye düşündüğüm ve fakat hiç bir şey yapacak gücü kendimde bulamadığım günler... İşte öyle bir dönemde Iglo'nun sürprizi beni mutluluktan uçurdu. Kocaman termal çanta içinde yeni çıkan dondurulmuş börek çeşitlerini göndermişler. Hatta çok şık bir şekerlik ve içinde esmer şekerler çıktı paketten, bana bir tek yanına çay demlemek kaldı. 

Daha önce de bahsetmiştim, yılbaşını arkadaşlarımızın evinde kutlayacaktık. Ben de böreklerden götürürüm birlikte yeriz dedim, ama her ne kadar Iglo'ya sonsuz güven duysam da içim rahat etmedi, götürmeden önce ben bir test edeyim de sonra arkadaşlara mahcup olmıyım dedim.

Evde yayıldığımız bir Pazar günü, akşamüstü karnımız acıkmaya başlayınca, fırını 180 dereceye ısıtıp donmuş haldeki susamlı çıtırlardan ve ıspanaklı peynirli mini rulolardan dizdim tepsiye. Yaklaşık 30 dk. içinde üstleri kızarmaya başladı. O arada çayımız da demlenmişti zaten.

Ispanaklı börek aşığı olarak merak içinde bir ısırık aldım, normalde hazır böreklerde ıspanak pek güzel olmaz ama bunların evde yapılandan pek farkı yoktu. Benden geçer not aldı :)

Susamlı çıtırlar da aynı şekilde içindeki gouda ve kaşar peyniri sayesinde çok lezzetliydiler. Bayıla bayıla yedik hepsini :)

Yılbaşı gecesi gönül rahatlığıyla peynirli ruloları alıp arkadaşlarımıza gittik, aynı yağda kızarmış sigara böreği gibi oldular. Çıtır çıtır ve çok lezzetli üstelik de fırında piştiği için çok sağlıklı. Zaten hazırlanırken de zeytinyağı kullanılıyormuş tüm Iglo böreklerinde. Yiyen herkes çok beğendi.
Bir tek denemediğim tepsi böreği kaldı, onu da şimdilik saklıyorum, doğumdan sonra kim uğraşacak börek sarmakla :) Doğuma kadar Iglo börek stoklarımı tamamlar, gelen misafirlere mis gibi Iglo Böreklerden ikram ederiz diye düşündüm.
Siz de ani gelen misafirlere karşı ya da aniden canınız börek çekerse diye mutlaka dolabınızda bulundurun derim. Eminim çok beğeneceksiniz.


Böreklerin yanında gönderdikleri bu şık şekerlik ve yazın çok işime yarayacak olan termal çanta için ayrıca teşekkür ediyorum Iglo'ya.



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
8 yorum on "Iglo'dan Çıtır Çıtır Börekler..."
  1. işte ben de tam bu sebepten yemek blogu açtım:)

    afiyet olsun. tepsi böreğinden bana da ayır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayırırım tabii ki ne demek :) Yeni blog hayırlı olsun :)

      Sil
  2. Özge, nasıl canım çekti bir bilsen. Sen beğendiysen tamamdır. En kısa zmanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene mutlaka, gerçekten nefis oluyorlar. Her daim dolapta bulundurulması gerekenlerden :)

      Sil
  3. amanın çok pratik...
    mutlaka denemek lazım...
    canım ellerine sağlık.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gercekten cok pratik. Ustelik de cok lezzetli :)

      Sil
  4. Bu sefer İglo böreğini arattım, yine sizin blog çıktı. Bence İglo sizin eve börek, balık, tavuk ne varsa yığmalı :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iglo sağolsun arada sürprizlerle bizi sevindiriyor. Ama zaten ben de buzluğu İglolarla dolduruyorum, siz de deneyin vazgeçemeyeceksiniz. Denemediyseniz dana köftelerini de şiddetle öneriyorum.

      Sil