Top Social

Makarna Lütfen! diyenler buraya

1/23/2013
Geçtiğimiz hafta öğlen yemeği dönüşü masamda bir paket buldum, böyle anlara bayılıyorum :) Hemen merakla açtım içinden bir paket Kerevizli Makarna ve elde yazılmış bir mektup çıktı. İtiraf ediyorum ilk önce mektuba odaklandım, yıllardır elde yazılmış bir mektup almamıştım. Çok özel bir şey bence. Böylesi teknolojik bir ortamda insan geçmişte kalan alışkanlıkları özlüyor bazen...

Mektup Tuğba Hanım'dandı, kendisi bir Gıda Mühendisi, anne olunca ara verdiği mesleğine farklı bir dönüş yapmış. Sağlıklı beslenmek adına, çocuklara yediremediği kereviz, brokoli, ıspanak gibi sebzeleri püre haline getirip makarna hamuru ile birleştirmiş. Ve bu tatlar makarnanın içinde kaybolup gidince, amacına da ulaşmış. (Detaylı hikayeyi okumak isterseniz tık tık)

Tabii ki sadece kendisi için yapmakla yetinmemiş ve uzun çalışmalar sonucu bu makarnaları ürettirip internet üzerinden satışa sunmuş. Üstelik sağlıklı olması için de elinden geleni yapmış, örneğin un yerine irmik kullanıyor makarnalarda. %35 oranında da sebzeden oluşuyor ürünler. O kadar sağlıklı ki güvenle çocuklarınıza yedirebilirsiniz ve o kadar lezzetli ki siz de deneyince vazgeçemeyeceksiniz.

Ben hemen Kerevizli Makarnayı denedim, pişirirken acaba kereviz kokusu gelecek mi diye düşünüyordum, ama kesinlikle öyle bir tat almadım.

Makarnayı sade yemekten pek hoşlanmadığım için hemen peynirli, kremalı bir sos hazırladım, üzerine de kaşar rendeledim. Ortaya çok leziz bir şey çıktı :)


Krema ve Peynir Soslu Kerevizli Makarna Lütfen!

Malzemeler (1 Kişilik)
  • 100 gr  Kerevizli Makarna Lütfen!
  • 1 Tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 Yemek kaşığı krema
  • 3 Yemek kaşığı Muratbey Naturena Herban Üçgen Peynir rendesi
  • İstediğiniz kadar Muratbey Taze Kaşar rendesi (üzerine serpmek için)

Not: Sos için istediğiniz peynir çeşidini kullanabilirsiniz, ben Naturena Herban kullandım ki içindeki baharatlar sosa ayrı bir lezzet kattı.

Hazırlanışı
  • Paketin üzerinde az suyla demleme usulü pişirin yazıyor ancak ben bildiğim şekilde haşlayarak pişirdim.
  • Makarnanın suyunu süzdükten sonra, bir tencerede tereyağını eritip makarnaları yağda biraz çevirdim.
  • Diğer tarafta ufak bir sos tenceresinde kremayı ve rendelenmiş Naturena Herban peynirini kısık ateşte peynir eriyene kadar pişirdim.
  • Makarnayı bir tabağa alarak üzerine peynirli sosu döküp karıştırdım, en üste de rendelenmiş taze kaşar peyniri ekledim.
  • Afiyetle Yedim :)

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
1 yorum on "Makarna Lütfen! diyenler buraya"