Top Social

Taze Anne-Babalara Rehber Olacak Bir Kitap

8/21/2014

Hamileliğim boyunca bebek bakımı hakkında bol bol kitap okudum , ama doğumdan sonra anladım ki uygulamaya gelince hiç bir şey kitaplarda yazdığı gibi değil. Üstelik hiç bir kitapta doğumdan önce yapılacak hazırlıklar, doğumda yaşayacaklarımız, hastane odasında karşılaşacağımız sorunlar hakkında bir şey de okumadım.  

O dönemde en büyük yardımcım internet ve bloglardı. Mesela bebek alışverişine çıkmadan önce hemen internete bakıyordum, neler almak lazım, önceliği neye vermeli diye.

Yaz başında Gün Yayıncılık'tan çıkan, Çocuk Sağlığı ve Hastaklıkları Uzmanı Dr.Gökhan Mamur un yazdığı "40'ı Uçana Kadar" kitabı elime geçtiğinde, ahh dedim keşke daha önce çıksaydı, hamileliğim ve sonrasında bu kitap elimde olsaydı ne kadar kolaylaşırdı herşey.

Doğum yaptıktan sonra şu 40 olayını daha da iyi anlıyorsunuz, çok mu ağlıyor bebeğiniz aman dur bakalım bir 40'ı çıksın, uykusu mu düzensiz, 40'ı çıksın düzelir, sürekli bir 40 mevzuu :) Gerçekten de eskilerin bir bildiği var, çünkü o 40 gün bebeğin yeni dünyaya alışması için önemli bir süre. Ve maalesef 40 gün sonunda her şey güllük gülistanlık olmuyor ama yine de bir çok şey düzene girmeye başlıyor. (40 geçince 3 ay olayı başlıyor o da ayrı konu)

İşte bu bahsettiğim kitap hamilelerin alıp, doğum öncesi ve doğumdan sonraki ilk günler için rehber olarak başvurabilecekleri harika bir kaynak olmuş. Rahatlıkla söyleyebilirim ki piyasada buna denk bir kitap yok, üstelik yazarının Türk oluşu, Türk kültürünü ve yaşam tarzını bilen biri olması açısından çok büyük bir avantaj.


İçinde neler yok ki; doğum için doktor ve hastane seçiminden, doğum öncesi alışverişe, hastane odasının süslenmesinden, göbek kordonu bakımına ihtiyaç duyabileceğiniz, aklınıza takılacak, açıp bir doktoruma sorayım diyeceğiniz her şeyle ilgili cevapları bulabilirsiniz.

Gün Yayıncılık'ın davet ettiği kitap lansmanına katılıp, Gökhan Bey'le tanışmayı isterdim ama maalesef tatilde olduğum için katılamadım. Ancak kitabı elime aldığımda keyifle okuduğumu söyleyebilirim. Üstelik artık ihtiyacım olmayan bilgilerle dolu olsa da :) 

Dolayısıyla gönül rahatlığıyla tüm hamile ve yeni doğum yapmış arkadaşlarıma tavsiye edebilirim. Hatta çevrenizde hamile arkadaşlarınız varsa çok güzel bir hediye alternatifi olacaktır.  
5 yorum on "Taze Anne-Babalara Rehber Olacak Bir Kitap"
  1. Ben de 19 haftalık hamileyim aylardr böyle bir kaynak arıyordum teşekkürler hemen edineceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun, sağlıkla kavuşun inşallah. Bu kitabın çok işinize yarayacağına eminim. Ben bile severek okudum, ki kızım şu anda 1,5 yaşında :) Sevgiler...

      Sil
  2. Blogunuz bir harika! Şimdiye kadar denediğim tüm tariflerinizden çok iyi sonuçlar almış olmak dışında, daha bir çok konuda da faydalı referanslar için ayrıca teşekkürler. Kitabın, az önce siparişini verdim bile!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilknur hanim ne güzel bir yorum bu, cok mutlu oldum :) Umarim kitabi da begenirsiniz. Sevgiler...

      Sil
    2. Ilknur hanim ne güzel bir yorum bu, cok mutlu oldum :) Umarim kitabi da begenirsiniz. Sevgiler...

      Sil