Top Social

Karnabahar Kızartma

2/23/2015


Karnabaharın en güzel hallerinden biri yumurtalı kızartması bence. Uzun zamandır yapmak istiyordum, ne zaman o niyetle karnabahar alsam, aman uğraşmayayım şimdi kızartmayla, fırında yemek yapayım dediğim için hep sonraki bir tarihe ertelenip durdu. 

Nihayet C.tesi günü Gökçe'yi uyutunca dolaptaki karnabaharı görüp, işte tam sırası dedim :) Karnabahar kızartması yaptım. Hem fotoğraflarını çektim hem de bir güzel yedim :) Uyandığında Gökçe de iki tanesini mideye indirince mutlu oldum. 

Karnabahar kızartmasını çok farklı şekillerde yapanlar var, sadece una ve yumurtaya batırıp kızartıyorlar mesela, ama unlu sütlü karışım yapınca üstünde daha kalın bir tabaka oluyor ve karnabahara lezzet veriyor. Sarımsaklı yoğurtla yendiğinde tadına doyum olmuyor. Hadi durmayın, siz de yapıp afiyetle yiyin.



Malzemeler
  • 1 Küçük boy karnabahar
  • 2 Yumurta
  • 1 Su bardağı un
  • 1/2 Su bardağı süt (Kıvamına göre yarım bardak daha eklenebilir)
  • Tuz (2-3 Tatlı Kaşığı)
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Üstüne dökmek için sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
  • Öncelikle karnabaharı istediğiniz büyüklükte çiçeklerine ayırıp, kaynamış su dolu bir tencereye koyup 10-15 dakika haşlayın. (Bu esnada suya bolca tuz dökün, pişerken tuzsuz olursa çok yavan bir tadı oluyor) Bıçak batırınca kolayca giriyorsa haşlanmış demektir, çok haşlarsanız dağılırlar. Suyunu süzüp bir kenara alın.
  • Çukur bir kapta yumurtaları çırpın, üstüne süt, un ve tuz da ekleyip çırparak boza kıvamında bir karışım elde edin.
  • Bir tavaya bir parmak kadar sıvıyağ koyup kızdırın
  • Yumurtalı karışıma karnabaharları batırıp tavaya koyun çevirerek kızartın.
  • Havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa kızaran karnabaharları koyun, böylece fazla yağını almış olursunuz.
  • İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis ederek sıcak sıcak yiyebilirsiniz.
7 yorum on "Karnabahar Kızartma"
  1. Çok severim karnabaharı.
    Kızartması da ımmmm misss yani:)

    YanıtlaSil
  2. Tamda aklımdaydı akşama yapsam nasıl olur diye düşünüyordum. Sadece yumurtalı yapmayı düşünürken şimdi sizin tarifin izi deneyeceğim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir tesadüf olmuş :) Umarım bu şekilde beğenirsiniz, şimdiden afiyet olsun.

      Sil
  3. Bu harika bir şey oldu! Özellikle karnabaharı çok sevmeyenler bu yolla koca bir tabak yiyebilir:)))

    Hatta bu sosu farklı sebzeler için kullanmayı düşünüyorum. Mesela havuç, kabak... Ben sadece una bulayıp kızarmaya çalışanlardandım, ama bu sos çok iyi. Bir daha yapmak için sabırsızlanıyorum!

    Ancak bir sonrakine sütü direkt eklemeyeceğim, sos biraz sulu oldu galiba, yavaş yavaş katacağım. Bir de belirtmek isterim; yarım karnabahar için haşlama suyuna 6 çay kaşığı tuz koydum; çok lezzetli oldu.

    Eline Sağlık Özge:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersin :) Beğenmene çok sevindim. Dediğin gibi o sosla havuç ve kabak da kızartabilirsin. Et yemeklerinin yanına süper olur. Dediğin gibi sütü azar azar eklemek daha iyi olabilir, boza kıvamı iyidir. Tuzu ben ölçmeden koymuştum, teşekkürler ölçü verdiğin için, iyi oldu. Sevgiler...

      Sil
  4. Bende bu karışıma biraz sıvı yağ ilave ediyorum ve karnabaharları karışıma batırıp fırında kizartiyorum. Kızartma yemeyenler için çok güzel ve hafif oluyor. Ama kizartmanin tadı bir başka tabi ah şu midem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı bir alternatif olmuş o şekilde. Tabii ki kızartmanın yeri ayrı :)

      Sil