Top Social

​Az Bilinen Pilav Tarifleri

5/16/2016
Mantarlı Pilav
Pilavlar, genellikle menü planlamalarında yardımcı veya tamamlayıcı yemek olarak düşünülseler de zengin Türk mutfağı, başlı başına ana yemek sayılabilecek harika pilav çeşitleri ve tarifleri ile doludur.

Az bilinen pilav tarifleri ile evlerde çokça pişirilen pirinç ve bulgur pilavlarına yepyeni yorumlar getirebilir; yepyeni lezzetlerle sofralarınızda değişik ve enfes tatlara yer açabilirsiniz.

Az bilinmesine rağmen denendiğinde çok sevilen ve tarif defterlerine güvenle eklenen birçok pilav çeşidi, klasik pilavdan sıkılanları memnun edecek kadar iddialı lezzetler sunar. Birazcık cesaret ve birazcık hevesle sofralarına alışılmadık ama bağımlılık oluşturacak tatlar eklemek isteyenler için mutlaka denenmesi gereken değişik pilav türleri ve onları pişirmenin püf noktalarını öğrenip hemen denemeye başlayabilirsiniz.




Acem Pilavı

Etli pilav tarifleri arasında bayram sofralarına yaraşan ama bayramları beklemeden de sıklıkla yapmak isteyeceğiniz olağan üstü güzel bir tada sahip Acem pilavı; pişmiş etlerle kavrulan soğanlara eklenen kakule, tarçın, karanfil ve kuş üzümü gibi malzemelerle lezzet kazanıyor. Hem pirinçle hem de bulgurla yapabileceğiniz bu pilavın yanına çorba ve ayran eklediğinizde iftar sofralarını ve yemek davetlerini nasıl unutulmaz kılacağını kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Patlıcanlı Pilav

Klasik pilavın aksine, tane tane değil; pirinçlerin birbirine hafiften yapıştığı, nemli ve muhteşem bir lezzet sunan patlıcanlı pilav, tadını, patlıcanın yanı sıra pişme esnasında içine eklenen domatesten alıyor. Kızartılan minicik doğranmış patlıcanların tadı ile tarçın ve yeni baharın uyumunu anlatmaya kelimeler yetmiyor. Soğuk tüketilmesi önerilen ama ılıkken de damaklarda lezzet patlamaları yaşatan patlıcanlı pilavı bir kez denedikten sonra sık sık yapmak isteyeceksiniz.


Hamsili pilav

Hamsili pilav, Karadeniz Bölgesi dışında çokça yapılan bir pilav çeşidi değil. Halbuki çocukların kendi kendilerine kolaylıkla balık yemesine olanak sağlayan, misafir menüleri için de oldukça ekonomik, besleyici bir bir ana yemek olarak sık sık tüketilmesinde fayda var. Hamsili pilavın en önemli püf noktası, fırında değil; tavada pişirilmesidir. En lezzetli haline bu şekilde ulaşılır. Hamsilerin kılçıkları çıkarıldıktan sonra buğday ununa değil de mısır ununa bulanması ve yağlanmış tavaya üst üste bindirilerek dizilmesi gerekir. Aksi halde hamsiler, pişince küçüleceğinden aralardaki boşluklardan pilavlar dökülebilir. Önceden biraz pişirilen pilava kuş üzümü, dereotu ve yeni bahar mutlaka eklenmelidir. Bu üç malzemenin hamsili pilavın tadında yarattığı lezzet, her yıl hamsi mevsimini iple çekmenize sebep olacak.

Ali Paşa Pilavı

Çok bilinmese de yapımı çok kolay olan Ali Paşa pilavı, tereyağı ile pişirilmiş bembeyaz pirinçlerin üzerinde kızartılmış ve salçalı sosa bulanmış top köfteler ile servis edilir. Sunumunda kullanılan ince kıyılmış maydanoz, hem tat hem de renk olarak bu harika pilavı tamamlar. Yanına mercimek çorbası ve patates kızartması ekleyerek misafirlerinizi mest edebilirsiniz.


Saymış olduklarımızla birlikte mantarlı pilav gibi daha pek çok farklı pilav çeşidini pişirmek için Knorr'un birbirinden lezzetli yemek tariflerini sizler için derlediği http://www.herkessofraya.com/ adresine mutlaka göz atmalısınız.


2 yorum on "​Az Bilinen Pilav Tarifleri"
  1. Evet çok değişik ana yemek türünde pilavlarımız var hepsine açığım ama malesef çocuklar herşeyin içinde olduğu pilavları sevmiyor benimkiler pilavı en sade ve tereyağlık olarak seviyorlar diğerleerini nadiren pişirebiliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef, farklı pilavlara çok alışık değil damak tadımız, çocuklar değil eşler bile istemiyor :))) Ama yine de arada insanın canı çekiyor, hele ki patlıcanlı pilav, hamsili pilav nasıl güzeller.

      Sil