Top Social

Pırasalı Tuzlu Kek

1/16/2018
Kek dediğin her zaman tatlı mı olur? Arada bir tuzlu kekler de yapmak lazım bence :) Özellikle de mevsim kışsa, pırasalı tuzlu bir kek, yanında bir bardak çayla harika olur.

Haftasonu arkadaşım ve kızı çaya geldiler. 1 senedir Muğla'da yaşıyor, geçen yaz bizi davet etmişti de, 8 gün kalmış, Akyaka senin Akbük benim gezmiştik birlikte. Annesini görmek için İstanbul'daydılar, Temmuz'dan beri ilk kez görüşme fırsatımız oldu. O yüzden  şunu da yapayım, aa bunu da sever ki derken iki kişilik değil neredeyse 6-7 kişilik bir çay sofrası hazırladım kendimi kaybedip. 

O da gelirken sürekli yaptığı ve çok sevdiği bu pırasalı kekleri getirmiş denemem için. Her yiyen tarifini istiyor, bak bunu mutlaka koy bloga dedi. Gerçekten de dediği kadar vardı. O gün çok çeşit olduğu için doya doya yiyemedim ama p.tesi işe getirdim kalanları, bütün gün çayla birlikte yedim, ikram ettiğim arkadaşlar da çok sevdi.


Pazar günü fotoğraflarını da çektim sizinle paylaşmak için :) Kendi denemediğim tarifi istisnalar dışında yazmam blogda biliyorsunuz ama bu tarifin bir zorluğu yok, ben de ilk fırsatta kendim yapıcam ama o zamana kadar siz de yapıp yersiniz diye hemen yayınlamak istedim. Arkadaşım detaylıca yazdı zaten tarifi :)

Bu arada pırasa sevmiyorsanız kesin seversiniz diyemem, sonuçta pırasa tadını alıyorsunuz, yine de bir şans vermekte fayda var, kim bilir size pırasayı sevdiren bir kek olur belki de :)

Deneyip paylaşmak isterseniz instagramda @ozgeninoltasi olarak beni etiketleyebilirsiniz.


print recipe

Pırasalı Tuzlu Kek
Pırasa ve havuçla lezzetlenen sağlıklı bir kek.
Malzemeler
3 büyük pırasa (yeşil tarafı da dahil) 2 büyük havuç 1/2 demet maydanoz 150-200 gr beyaz peynir 3 yumurta 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı un 1 su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu tuz, karabiber
Hazırlanışı
1) İlk önce sebzeleri ve peyniri hazırlamak amacıyla, bir kabın içine pırasaları minik minik doğrayın, havuçları rendeleyin, maydanozu ince ince doğrayın ve peyniri ufalayın. 2) Diğer bir kapta yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağı çırpın. Üstüne un, mısır unu ve kabartma tozu ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırarak iyice karıştırın.3) Sebzeleri yavaş yavaş karıştırarak sıvı karışıma ekleyin. 4) Bir fırın tepsisi ya da borcama ince olacak şekilde yayın, 180 derece fırında üstü iyice kızarana kadar 1 saate yakın pişirin.5) Fırından alıp afiyetle yiyebilirsiniz. Sıcakken olduğu kadar soğukken ve ertesi güne kalınca da gayet lezzetli oluyor.

12 yorum on "Pırasalı Tuzlu Kek"
  1. Ne güzel şeyler yazmışsın canım arkadaşım:) Bu tarifi herkes yapsın; çünkü yiyen herkes beğeniyor, kesin tarifini istiyor. Afiyet Olsun Herkese!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim, sayende yeni bir tarifimiz oldu :) Öpüyorum çok.

      Sil
  2. Ben bunu diyetime uygun hale getirip, yulaf kepeği ile yaparım. Süper olur. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Turbo pişirme önerir misiniz yoksa normal pişirme mi olmalı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası benim fırınım turbo olmadığı için hiç fikrim yok :)

      Sil
    2. Plaskaya çok benziyor

      Sil
    3. Şimdi sizin yorumunuzu okuyunca girip baktım o neymiş diye, bir Trakyalı olarak ilk kez duyduğuma şaşırdım ve ilk fırsatta denemeye karar verdim :) Tarif olarak çok benziyor gerçekten plaskaya. Ama o sırf mısır unuyla yapılıyor sanırım. Bir kaç tarif inceleyip dener ve paylaşırım onu da :) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  4. Buna benzer pırasa mücveri yapıyorum, pırasa ve havucu pişirip koyuyorum ve benimkinde pırasa tadı pek anlaşılmıyor.
    Mısır unu koymak güzel fikir, ben bazen yulaf koyuyorum, bir sonrakinde mısır unu deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu da bir nevi fırında mücvere benziyor, kekle mücver arasında :) Mısır unu yulafdan daha lezzetli olabilir bu arada :) Sevgiler...

      Sil
  5. Yaptim ve harika oldu, soguk hali daha guzel gibi... ici biraz sivi kaldi sadece birdahakine arttirmayi deneyecegim...tarif icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmenize, ben de soğuk haliyle çok seviyorum :)

      Sil