Top Social

Karadutlu Muhallebi

4/04/2018
Yavaş yavaş bahar kendini hissettirmeye başlayınca en sevdiğim meyveler yani berry türleri de tezgahlarda görünmeye başladı. Annem artık alıştı, pazarda berry türünde bir şey görünce, beni arıyor alayım mı diye. P.tesi de aynen öyle oldu, karadut var 5 liraya ister misin deyince al al bir şeyler yaparım dedim :)

Sonra başladım düşünmeye ne yapsam acaba, hem pratik olsun görenler hemen yapmak istesin , hem de lezzetli bir şey olsun diye. Aslında bir kısmını reçel yapacaktım ama dün bir baktım hafiften bozulmalar olmuş, pamukçuklar oluşmuş üzerinde. 1 günde nasıl oldu anlamadım, belki altta ezilen bir kaç tane vardı diğerlerini de bozdu diye düşündüm. Kalanları ayırdım, çok da bir şey kalmadı elimde. En iyisi bunlardan güzel bir muhallebi yapayım, hem Gökçe de yer dedim :)

Tadını ve dokusunu çok sevdiğim magnolia pudingin muhallebisini kullanmaya karar verdim. İki renkli yapayım daha şık görünür diyerek işe başladım. Siz istediğiniz bir muhallebiyi de kullanabilirsiniz ama bu tarifi tavsiye ederim soğuyunca dondurma gibi oluyor.
İşe başlamadan önce karadutların saplarını ayıkladım, yıkadım ve küçük bir sos tenceresine koydum, yaklaşık 1 su bardağı karadut vardı. Üstüne 1 yemek kaşığı toz şeker serptim azıcık da su ekledim, sonra kısık ateşte pişmeye bıraktım. İyice yumuşadıklarında rondoya koyup çektim. Koyu kıvamlı bir sos oldu.

Diğer tarafta hazırladığım muhallebinin yarısına bu sosu ekleyip karıştırdım. Ben yavaş yavaş ekledim, istediğim rengi bulunca eklemeyi bıraktım. 

Kupları beyaz muhallebiyle yarısına kadar doldurup, üstüne de karadutludan ilave ettim. Bazılarını da sırf karadutlu yaptım. Ortaya hem şık hem lezzetli bir tatlı çıktı. Saat 10 da başladım yarım saat sonunda dolaba girmeye hazırdılar. Gerçekten çok pratik. Baktım çok şık görünüyorlar, ben bir de fotoğraf çekeyim de yarın hemen yayınlarım dedim. Geçe 12 ye kadar da fotoğraf için uğraştım :)) Ama değdi mi bence değdi, ne dersiniz?

Siz de yaptığınız tariflerimi instagramda @ozgeninoltasi ni etiketleyerek paylaşırsanız, sizden gelenleri hikayemde paylaşacağım :)


print recipe

Karadutlu Muhallebi
Karadut hem rengi hem tadıyla bu muhallebiye çok yakıştı.
Malzemeler
1 su bardağı yıkanıp sapları ayrılmış karadut 1 yemek kaşığı toz şeker 1-2 yemek kaşığı su 1 lt süt 1,5 Aida çay bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı tepeleme un 1 yemek kaşığı dolusu nişasta (Ben mısır nişastası kullanıyorum) 2 yumurta sarısı 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 gr)
Hazırlanışı
1) Öncelikle ilk 3 malzemeyi yani karadut, 1 yk toz şeker ve 1-2 yk suyu bir sos tenceresine koyup, 15 dk kadar kısık ateşte pişirin.2) Derin bir tencereye 1 lt sütü koyun, 1,5 aida çay bardağı toz şekeri, un, nişasta, yumurta sarılarını da ekleyip, orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.3) İlk sıcaklığı geçen muhallebiye 1 kutu kremayı ve vanilini ekleyip mikserle 5 dk kadar çırpın.4) Karadutlu karışımı da rondoda iyice ezene kadar çekin. Koyu kıvamlı bir sos olacak.5) Önce muhallebinin yarısını ayrı bir kaba ayırın. Beyaz olanı kuplarınıza paylaştırın. Sonra kalan yarıya karadutu ekleyip iyice karıştırın ve kupların üzerini karadutlu muhallebiyle tamamlayın. İyice soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Post Comment
Yorum Gönder