Top Social

Çikolata Parçalı Starbucks Kurabiyesi

2/25/2020

Bir kaç pazar önce, Gökçe'ye bugün evdeyiz hava da kötü dışarı çıkmıycaz dediğimde, ee o zaman kek kurabiye bir şeyler yapalım beraber dedi :) Çünkü pazar günü evde geçecekse illa bir aktivite yapılmak zorunda :)

Daha önce denemediğim bir şey olsun ki fotoğraf da çekeyim diye düşündüm. Uzun zamandır aklımda olan bir kurabiye vardı; Cafe Lontano blogunun sahibi Elif Hanım'ın Starbucks'ın 2011 de düzenlediği, kahvenin yanına tatlı/tuzlu tarifler yarışmasında birincilik kazanan, çikolatalı cevizli kurabiyesi. Bu kurabiyeyi 8 senedir neredeyse yapmayan kalmamış, ama çoğu kişi tarifin sahibini anmayı ihmal etmiş ne yazık ki. Elif Hanım'a teşekkür ediyorum bu güzel ve yapımı kolay kurabiyeyle bizi tanıştırdığı için.

Kurabiyeye normalde ceviz ve çikolata konuyor ama Gökçe ben ceviz istemiyorum dediği için bir kısmını çikolatalı bir kısmını cevizli yaptım. Cevizli olanlar tatsız olmuştu, o yüzden çikolata ile birlikte konması gerekli. Çikolata tat katıyor çünkü, hatta çikolata sevmeyenler kuru üzümlü de deneyebilir bence.

Kurabiye hamuru hazırlandıktan sonra streç filme sarıp rulo haline getiriyor ve dolaba koyuyoruz, iyice sertleşmesi gerekli ki yuvarlak dilimlenebilsin. Ben acelemiz olduğu için dondurucuya attım, ama ona bile sabredemedi evdeki sabırsız minik :)) Biraz yassıldılar keserken. Size tavsiyem geceden hazırlayıp atın dolaba 1 gece beklesin. Ya da işiniz olmadığı bir zamanda yapıp dondurucuya atın, misafir geleceği zaman çıkarıp dilimleyip pişirin. Çok pratik.

O zaman fazla uzatmadan hemen çikolatalı cevizli Starbuck's kurabiyesinin tarifine geçiyorum.


Çikolata ve Cevizli Starbucks Kurabiyesi



Starbucks'ın açtığı yarışmada birincilik almış nefis bir kurabiye

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  20-30 adet
Kategori:  Kurabiye
Anahtar Kelime:  Cevizli çikolatalı kurabiye, starbucks kurabiye, çikolatalı kurabiye
 -

Bardak ölçüsü 200ml dir.
Malzemeler:
150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta sarısı
100 gr pudra şekeri (1 su bardağı)
2 yemek kaşığı su
1 paket vanilin
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tarçın
300 gr un (3 su bardağı)
50 gr damla çikolata (1/2 Su bardağı)
100 gr iri çekilmiş ceviz (elinizle de iri iri kırabilirsiniz)(1 su bardağı)
Hazırlanışı:
  • Çukur bir kapta yumurta sarıları ile şekeri tel çırpıcıyla hafifçe çırpın.
  • Tereyağını ve suyu ekleyip tekrar karıştırın
  • Vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın
  • Son olarak unu da ekleyip elinizle yoğurun
  • Hamur elinize yapışıyorsa azar azar un ekleyip hamuru toparlayın. Hamur dağılacak kadar sert olmasın, ele yapışacak kadar da yumuşak olmasın
  • Hamur hazır olunca son olarak çikolata ve cevizleri ekleyin ve hamura karışacak kadar elinizle karıştırın (Çok yoğurmayın ki çikolatalar erimesin)
  • Hamuru iki parçaya ayırın, her bir parçayı streç filme koyup elinizle silindir haline getirin (5-6 cm çapında)
  • Silindirlerin düzgün dilimlenmesi için çok sert olması lazım, 1 gece buzdolabında bekletin ya da aceleniz varsa dondurucuda 20-30 dk tutun
  • Sertleşmiş hamuru alıp 1-2 cm kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
  • Önceden 170 dereceye ısınmış fırına koyup 12 dk kadar pişirin (Fanlı fırında 160 derece)
  • Fırından aldığınızda henüz yumuşak gibi dursa da soğuduğunda sertleşecek. Dışı kıtır içi yumuşak bir kurabiye olacak (Çok fazla fırında kalırsa aşırı sert olur)
  • 2 yorum on "Çikolata Parçalı Starbucks Kurabiyesi"
    1. Özge Hanim tarifinizi denedim, bir türlü kurabiye begendiremedigim oglum bayildi. Ben cevizi yarim ölçü kadar kullandim, oglum bir bahane bulmasin diye, bol cikolata cocuklara daha cazip geliyor biliyorsunuz😊 Anne ben kurabiye sevmiyorum diyordum ama bu çok güzel olmus dedi, piser pismez 5-6 tane yedi. Dün okul dönüşü anne beslenmemin hepsini yedim kek (sizin havuclu kek) ve kurabiye cok guzeldi daha var mi diye sordu😉 Bu çocuga ne kurabiyeler denemis bir anneyim ben🙈 Buzluga birkac olcu yapip atmayi dusunuyorum bu hafta sonu, istedikce birer rulo kesip pisiririm👍Cok tesekkurler🙏 (Ayşegul)

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Ne güzel çok mutlu oldum, özellikle her şeyi beğenmeyen çocuklar (benim kızım da öyle mesela) beğenince çok seviniyorum. Afiyet olsun kuzuya.

        Sil