Top Social

Kolay Pankek Tarifi

4/06/2020
pankek tarifi
Corona günlerinde kahvaltı da yavaştan beni darlamaya başladı. Her gün, Gökçe kahvaltıda ne yiyecek gibi bir sorunum var :) Çünkü kahvaltıda ya krep olacak ya pankek ya da patatesli omlet, bu üçgende dönüyoruz sürekli. Arada yufka alırsak, gözleme ya da sigara böreği de oluyor. Hal böyle olunca haftada 2-3 kez pankek pişiriyorum. Geçen gün yine pişirince dedim ki 7 yıl önce verdiğim tarifin fotolarını güncelleyeyim. Sonra baktım o tarifte minik de olsa güncellemeler yapmışım, o zaman baştan yazayım daha iyi olur dedim. 
tam ölçülü puf puf pankek tarifi

Diğer türlü de gayet güzel oluyor aslında sıkıntı yok. Ama ben son dönem kabartma tozu miktarını azalttım, çünkü bu miktar için 1 paket çok geliyordu sanki, hafif bir acılık oluyordu tadında. Bir de önce sıvı malzemeyi karıştırıp sonra unu ekliyordum, o zaman da topaklaşmanın önüne geçemiyordum. Artık önce kuru malzemeleri koyup ortasını açıyorum sıvıları ekleyip tel çırpıcıyla karıştırıyorum. Baktım unlar kalmış el mikseriyle de bir iki bızzt yapıyorum oluyor.
pankek tarifi

Normal yapışmaz tavayı kızdırıp orada yapabilirsiniz ama ben pankek tavasında yapıyorum o zaman yayılma şansları olmadığı için daha bir kabarıyorlar, pufidik oluyorlar. Pankek tavası dediğim geniş bir tava, 7 tane yuvarlak gözü var. Google'a yazınca göreceksiniz. Benim kolayıma geliyor, bir kerede 7 tanesi pişiyor. Zaten verdiğim pankek ölçüsüyle bu tavada 14 tane çıkıyor. 2 seferde işlem tamam.
puf puf pankek tarifi
Başka pankekler de denedim ama yıllar önce Arman Kırım'ın Hürriyet'te yayınlanan gastronomi köşesinden aldığım bu tariften vazgeçemedim. Hem pratik hem de gayet lezzetli oluyor. Siz de deneseniz yorumunuzu beklerim.


Pankek Tarifi




Lezzetli ve Pufidik Pankek

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  14 adet minik
Kategori:  Kahvaltı
Anahtar Kelime:  pankek, pankek tarifi, pufidik pankek
 -

Not: Bardak ölçüsü 200ml dir
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 bardaktan bir parmak az süt
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı erimiş soğumuş tereyağ
Hazırlanışı:
  • Çukur bir kaseye unu, tuzu, şekeri, kabartma tozunu koyup kaşıkla karıştın
  • Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırın, sütü ve erimis soğumuş tereyağını ekleyin.
  • Tel çırpıcı ile malzemeleri iyice çırpın, hala un topakları varsa el blenderı ile çırpın
  • En başta tüm malzemeleri blendera koyup çekebilirsiniz (Sürahi gibi olan blenderdan bahsediyorum)
  • Pankek/krep tavasını ya da yapışmaz bir tavayı biraz yağlayıp ısıtın (Ben sıvıyağ damlatıp peçete ile tavaya yayıyorum, fazlası da alınmış oluyor)
  • Bir küçük kepçe (2 yemek kaşığı kadar) hamuru tavaya dökün üstte gözenekler oluşup altı pişince çevirin, diğer tarafı da pişirip alın
  • Tüm pankekler pişince afiyetle yiyebilirsiniz
  • Post Comment
    Yorum Gönder