Top Social

Marshmallowlu Mozaik Pasta

4/23/2020
marshmallowlu mozaik pasta
Uzun zaman önce pinterestte marshmallowlu mozaik pasta görmüştüm. Görüntüsü çok güzeldi. Ama sonuçta marshmallow gereksiz bir şey, sağlıksız hatta içeriğindeki glikoz şurubu dikkate alınırsa zararlı bile. Aklımda bile yoktu böyle bir şey yapmak.

Sonra Gökçe geçen hafta durup durup baba marshmallow alır mısın demeye başladı. Şu Haribo'nun reklamlarını görmüş, kocaman adamların çocuk gibi konuştuğu reklam. Oradan düştü aklına, öyle şeyleri çok yemiyor zaten, alınsa da bir iki yer bırakır diyerek peki dedim baban alır. Bir akşam eşim bir geldi elinde 3 farklı çeşit marshmallow. Vur deyince öldürmüş :))) Gökçe hepsinden birer tane aldı sonra da paketler öylece kaldı. 

Benim de bir anda aklıma marshmallowlu mozaik pasta geldi, Gökçe çok seviyor mozaik pastayı ben de zaten yapmayı düşünüyordum. Dedim değişik olur bu sefer. Sonra instagramda sevgili KızımaCeyiz hesabı 23.Nisan şerefine, çocuklar için çikolatalı tatlar paylaşmaya davet edince, bu tarifle katılmaya karar verdim :)
marshmallowlu mozaik pasta

Aslında bu tarif daha önce paylaştığım, sevgili Hazer Amani ile bir Workshop'ta yaptığımız dondurmalı mozaik pastanın tarifi. İçinde süt yok. Sadece tereyağ, şeker ve kakao ile yapılıyor. Gökçe bayılarak yiyor bu mozaik pastayı ama eşim biraz ağır buldu. Eğer çikolata ile aranız iyiyse hoşunuza gidecektir. Yoksa biraz ağır gelebilir :)

Siz marshmallow kısmını atlayarak sade yapablirsiniz. Ya da içine fındık, ceviz koyabilirsiniz. Hemen aşağıda tarifi yazıyorum. Bu arada biz yaparken büyük hata yaptık. Ben sosa şeker koymamışım. Hazırlayıp karıştırdık, neyse ki Gökçe tadına baktı da anne bu tatsız dedi. Ayy dedim şeker koymadım :) Sonra az daha tereyağ ile şeker eritip ekledim. O yüzden bisküviler biraz fazla karışmaktan koyu renk göründü fotoda :)

Bu arada fotoğrafın styling kısmı da Gökçe'ye ait, arkaya marshmallow kulesi yapmak ve pembe ayaklı tabak onun fikriydi :)


Marshmallowlu Mozaik Pasta




Marshmallowlu Mozaik Pasta

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  10-12 dilim
Kategori:  Pasta
Anahtar Kelime:  mozaik pasta, marshmallowlu mozaik pasta, bisküvili pasta
 -

Malzemeler:
125 gr tereyağ (ya da margarin)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kakao
1 paket petibör bisküvi
7-8 tane büyük marshmallow (Ya da 10-12 küçük)
Hazırlanışı:
  • İlk önce derin bir kaseye 1 paket bisküviyi elinizle iri ir kırarak koyun.
  • Sonra marshmallowları ikiye bölüp ekleyin ve karıştırın.
  • Orta boy bir tencereye tereyağını koyun, orta ateşte tereyağ erirken şekeri ekleyin karıştırın
  • Terayağ eriyince kakaoyu da ekleyin iyice karıştırın.
  • Ocaktan aldığınız karışımı bisküvilerin üzerine dökün iyice karıştırın.
  • Karışımı isterseniz streç filme koyup elinizle bastırarak rulo yapın ya da benim gibi büyük bir buzdolabı poşetine doldurup bir ucunu bağlayıp onun içinde sıkıştırarak rulo haline getirin.
  • İyice sarıp dondurucuya atın. Bir gece durursa daha iyi olacak. Sonra biraz oda sıcaklığında bekletip dilimleyin.
  • Post Comment
    Yorum Gönder