Top Social

Kupta Çilekli Tavukgöğsü

5/06/2020
kupta çilekli muhallebi
Geçen hafta baktım ki yumuşamaya başlamış çilekler var dolapta. Hemen rondoda çektim püre yaptım. Ne yapsam bunları derken, aklıma geldi Gökçe puding istiyordu iki gün önce. En iyisi muhallebi yapayım dedim. Normal bir muhallebi tarifine çilek püresi ekleyecektim. Hangi tarifi kullansam derken, yalancı tavuk göğsü tarifim aklıma geldi. 

Kıvamı ve lezzetini çok seviyorum yalancı tavukgöğsünün. Çilekle de güzel olur dedim ve ortaya gerçekten lezzetli bir muhallebi çıktı. Lezzeti katlamak için pürenin bir kısmını şeker ve nişasta ile pişirip üzerine 1 parmak kalınlığında sos olarak da dökebilirsiniz. Ben sade olsun istediğim için bu şekilde yaptım.
çilekli muhallebi

Tavuk göğsünün en önemli ayrıntısı piştikten sonra 15 dk kadar mikserle çırpılması, böylece kıvamlı sakız gibi bir muhallebi oluyor. Çilek püresi biraz kıvamını değiştirdi, o kadar yoğun olmadı hatta kuplara dökerken biraz sıvıydı ama dolapta soğuduktan sonra gayet güzel bir kıvam aldı. Diğer muhallebilerden ne farkı var derseniz, bu tarifte yağ ve un kavruluyor üzerine süt ekleniyor, dolayısıyla çiğ un kokusu olmuyor. Kavrulmuş un da lezzetini artırıyor. 
çilekli muhallebi

İyice soğuduktan sonra, servis etmeden önce üzerine çilek doğrayabilir hatta varsa 1 top da vanilyalı/sakızlı dondurma koyabilirsiniz. Tepsiye döküp dilimleyerek de ikram edilebilir ama tek kişilik servis edildiğinde daha şık bir görüntü oluyor bence.

Ben aşağıda tam ölçülü tarifi verdim. Ancak genelde yarım kilo sütle yapıyorum malzemeleri yarıya indirerek.Yarım ölçüyle 4-5 kup çıkıyor, kupların boyutuna bağlı olarak.  

Not: Tarifte ölçü olarak 200 ml standart bardak kullandım


Çilekli Tavukgöğsü



Kupta sunumuyla çok şık ve lezzetli tavukgöğsü/

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  6-8 kişilik
Kategori:  Tatlı
Anahtar Kelime:  muhallebi, tavukgöğsü, çilekli tatlı, çilekli tavukgöğsü
 -
Malzemeler:
1 lt süt
125 gr tereyağ
1,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1,5 su bardağı çilek püresi
Hazırlanışı:
  • Tencerede tereyağını eritin, üstüne unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun (az kavurursanız un tadı gelecektir, çok da kavurmayın ki yanmasın) Un çok topak olduysa üstüne azıcık sıvı yağ gezdirin rahat kavrulsun.
  • Un kavrulunca üstüne sütü dökün, bir taraftan da tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Şekeri ve çilek püresini de ekleyin, orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Koyulaşmaya başlayınca içine vanilini ekleyin, karıştırın
  • Kıvamı koyulaşınca ocaktan indirin ve mikserle 5-6 dakika göz göz olana kadar çırpın. (Bu aşamayı atlarsanız istediğiniz gibi olmayacaktır, iyi bir tavuk göğsünün sırrı iyice çırpmakta).
  • Çok koyu olmayacak kıvamı endişe etmeyin, dolapta soğudukça katılaşacak
  • Kaplarınıza paylaştırıp tezgahta biraz ılınınca dolaba kaldırabilirsiniz, iyice soğuduktan sonra üstünü süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Post Comment
    Yorum Gönder