Top Social

Peynirli Mini Kiş (Muffin Kalıbında)

5/09/2020
Peynirli Soğanlı Mini Kiş

Muratbey Peynirleri için hazırladığım Ramazan tariflerin biri olan peynirli kabak sandalı sizinle paylaşmıştım, hazırladığım bir diğer tarif de mini peynirli kişlerdi (Quiche). Yani minik tuzlu tart da diyebiliriz. Ben size bugün temel bir tarif vericem, siz iç malzemeye istediğiniz ilaveleri yaparak, farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. En güzel hali fırından çıkmış sıcacık hali ama daha sonra da biraz fırında ısıtıp yiyebilirsiniz.
peynirli mini kiş
Ben muffin kalıbı kullanarak mini kişler yaptım, dilerseniz büyük bir tart kalıbı veya borcamda da yapabilirsiniz, dilimleyerek servis edilebilir. Bu şekilde porsiyonluk olması servis açısından şık duruyor, o yüzden ben bu şekilde tercih ettim.
peynirli soğanlı kiş
Hamuru hazırlama kısmını gözünüzde büyütmeyin, bıçaklı bir mutfak robotu, rondo işimizi çok kolaylaştıracak. Ama yoksa da elinizle yapabilirsiniz. Burada en önemli nokta tereyağının buz gibi olması, hatta ben küp küp doğrayıp dondurucuda bekletiyorum 15-20 dk. kadar. Ve eklediğimiz suyun da çok soğuk olması gerekli, bunun için de buzlu su hazırlıyorum. Onun dışında gerçekten çok kolay.
peynirli mini kiş

İç harcında temelde süt, krema ve yumurta kullanılıyor, yumurta tadından rahatsız oluyorsanız kremayı artırıp yumurtayı 2 adede düşürebilirsiniz. Peynirle taze soğanı çok yakıştırdığım için ben soğan ekledim harcına, siz isterseniz dereotu, biber aklınıza ne gelirse koyabilirsiniz. 
peynir soğanlı kiş
Bu arada içinde istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz, hatta beyaz peynir bile olabilir. Ben Muratbey Örgü peynirini kullandım, güzel bir lezzet verdi. Aşağıda benim yaptığım şekilde taze soğanlı, peynirli mini kişlerin tarifini veriyorum. Siz de yaaprsanız yorumlarınızı bekliyorum.



Peynirli Mini Kiş (Tart)



Özge Beydağ Yılmaz
Muffin Kalıbında Peynirli Mini Kiş

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  11 adet
Kategori:   Kahvaltı
Anahtar Kelime:  peynirli kiş, soğanlı peynirli kiş
 -

Malzemeler:
175 gr un
1 çay kaşığı tuz
115 gr Muratbey tereyağ (çok soğuk ve küp küp kesilmiş olacak, ben bir süre buzlukta beklettim)
4 yemek kaşığı çok soğuk su
1 bardak süt
1/2 bardak yemek kreması
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
100 gr Muratbey Örgü Peynir rendesi
3-4 dal taze soğan (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı Muratbey Kaşar Peynir rendesi
Hazırlanışı:
  • Tereyağı ve suyun soğuk olması tart hamurunun kıtır olmasını sağlıyor, ne kadar soğuk olursa o kadar iyi. Tereyağını küp küp parçalara böldükten sonra en az 15 dk buzlukta bekletin. Yarım bardak suya da 2-3 buz atın iyice soğusun.
  • Un ve tuzu mutfak robotuna (ya da rondoya) koyun 1-2 kez çalıştırıp karışmasını sağlayın
  • Tereyağının yarısını una ekleyin 6-8 kez döndürün, daha sonra geri kalan yağı da ekleyip yine 6-8 kez döndürün. Bu aşama sonunda hamur ve tereyağından bezelye tanesi gibi minik topaklar olaşacak.
  • 2 kaşık soğuk su ilave edin ve makinayı 1-2 kez çalıştırın daha sonra her seferinde 1 kaşık su daha ilave edip çalıştırın. Yaklaşık 4 kaşık su yeterli oluyor. Bir parça elinize alıp bakın parçalar birbirine yapışıyorsa tamamdır.
  • Robottaki karışımı tezgaha dökün ve elinizle birleştirip hamur haline getirin. Hamur birleştikten sonra streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.,
  • Hamur dinlenirken içini hazırlamak üzere çukur bir kaba sütü, kremayı, tuzu ve yumurtaları koyup tel çırpıcıyla çırpın.
  • İnce doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş Muratbey Örgü peyniri de ekleyip karıştırın.
  • Dolaptan çıkardığınız hamuru unladığınız tezgaha alın, merdaneyle ince şekilde açın, muffin kalıplarınıza uyacak şekilde yuvarlak bir kaseyle kesin
  • Muffin kalıbını tereyağ ile yağlayın, kestiğiniz parçaları kalıba elinizle yerleştirin, kenarlar yüksek olacak.
  • Tüm hamur bitince, iç harcını hamurlatın içine paylaştırın.
  • Üstlerine kaşar rendesi serpin
  • 200 derece ısınmış fırında alta yakın bir rafa koyun.
  • Üstü kızarıp hamurlar da pişince fırından alıp dikkatlice kalıptan çıkarın ve sıcak sıcak servis edin.
  • Post Comment
    Yorum Gönder