Top Social

Çikolata Soslu Kakaolu Kek

4/26/2021
Kakaolu Kek

Çikolata severleri çok mutlu edecek bir kek tarifi ile geldim bugün. Ben kendim çok fazla çikolata sevmediğim için blogda da çok sık karşınıza çıkmıyor kakaolu, çikolatalı tarifler. Ama evde çikolatalı kek seven bir ufaklık olunca mecburen yapılıyor arada :)


Bu sefer kakaolu olması yetmez üstüne de şöyle güzel bir sos yapıp dökelim dedik, benim gibi çikolatayla arası olmayan biri bile afiyetle yedi :)

Kakaolu kek

Üstelik bu kekin en güzel tarafı çok pratik olması, ön hazırlık aşaması da yok, tereyağının oda sıcaklığında olması gibi mesela. O yüzden kalkıp, hemen yapıp fırına atabiliyorsunuz. İçi nemli bir kek oluyor, tabii fırında kalma süresine de bağlı bu durum, çok uzun süre tutmamanız lazım ki kurumasın.


Kek pişerken diğer tarafta çikolata sosunu hazırlamak üzere 60 gr çikolatayı (1 kare paket) küçük küçük doğrayıp bir kaba koyun, yarım kutu (100 gr) kremayı ısıtın ve çikolatanın üstüne döküp karıştırarak çikolatayı eritin. Sos epey akışkan olacak, ama bekledikçe kıvamı koyulaşacak. Çabuk koyulaşsın isterseniz dolaba koyun.

kakaolu kek

Kek sade haliyle de gayet lezzetli, sos yapmanız şart değil, tamamen size kalmış. Ben üstüne de biraz file fıstık serptim biraz renk versin diye :)

Aşağıdaki ölçüler küçük bir kek kalıbı için uygun, eğer büyük bir kalıpta yapacaksanız ölçüyü 2 katına çıkarabilirsiniz. Bu aralar pandemi sebebiyle kalabalık buluşmalar olmuyor, o yüzden kekleri hep küçük ölçekli yapıyorum ki kalıp ziyan olmasın. 

Gerçi çok olunca da piştikten sonra dilimleyip poşetle dondurucuya atabilirsiniz. Yenileceği zaman biraz fırında ısıtın, yeni pişmiş gibi oluyor. Ben bu şekilde yapıyorum, Gökçenin canı kek istediğinde hemen bir dilim ısıtıveriyorum.

Not: Tarif şu sayfadan uyarlanmıştır.

Çikolata Soslu, Kakaolu Kek

Çikolata Soslu, Kakaolu Kek
Porsiyon: 8-10 dilim
Yazar: Özge Beydağ Yılmaz
Hazırlık Süresi: 15 MinPişirme Süresi: 30 MinToplam Süre: 45 Min
Çikolata soslu, yumuşacık ve içi nemli kakaolu kek.

Malzemeler

Kek İçin
  • 110 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paket)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1/4 su bardağı yoğurt
Çikolata Sos için
  • 60 gr bitter çikolata (1 kare paket)
  • Yarım Kutu (100 gr) yemek kreması

Hazırlanışı

  1. Bir sos tenceresine tereyağ, kakao, su ve tuz ekleyin. Orta ateşte karıştırarak eritin. Sonra bir kenara koyun.
  2. Çukur bir kapta un, şeker, vanilya ve kabartma tozunu tel çırpıcıyla karıştırın.
  3. Unlu karışıma önce çikolata sosun yarısını döküp karıştırın, sonra diğer yarısını ekleyip telle güzelce çırpın. Koyu bir kıvam olacak korkmayın.
  4. Üstüne yumurtayı kırıp karıştırın.
  5. Son olarak da yoğurdu ekleyip karıştırın.
  6. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına döküp, 180 derece fırında 30 dk kadar pişirin (Arada içini kontrol edin, pişme süresi fırına göre farklılık gösterebilir)
  7. Kek pişerken diğer tarafta çikolataları bir kaba küçük küçük doğrayın. Isıttığınız kremayı üstüne ekleyip karıştırarak sos kıvamına getirin.
  8. Kek fırından çıkınca, tamamen soğuduktan sonra çikolata sosunu üstüne gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.
  9. Gökçe keki sıcak yemeyi tercih ettiği için beklemeden sosu döküp yedik. Sadece biraz daha akışkan oluyor, fotolarda görüldüğü gibi tabağa akıyor :) 

Notlar:

Bardak ölçüsü olarak 240 ml cup ölçeği kulanılmıştır.

çikolata soslu kek, kakaolu kolay kek, kakaolu kek
kek
Tarifimi denediniz mi?
Etiketleyin @ozgeninoltasi ve Instagram'da paylaşın #ozgeninoltasi
Created using The Recipes Generator
4 yorum on "Çikolata Soslu Kakaolu Kek"
  1. Merhaba Özge hanım. Denenecekler listemdeki kekinizi bugün yaptım. Tek kelimeyle muhteşem oldu. Yumuşacık ağızda kaybolup mideye gitmiyor pamuk şekeri gibi. Çok teşekkürler. Ellerinize emeğinize sağlık. FATMA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Çok sevindim beğenmenize afiyet olsun💕

      Sil
  2. Merhaba, bu tarifinizi sossuz ve muffin kabında yaptım. Çok güzel oldu. Yumuşacık oluyor. Tavsiye ederim. Bugün 2.kez yapıcam :)

    YanıtlaSil