Top Social

Yulaflı Zeytinli Kurabiye

9/28/2021

yulaflı tuzlu kurabiye

Herkes kışın kilo alıp yaz başı rejimlere başlarken, ben de yazın ipin ucunu kaçırıp, biraz frene basayım dedim :) Tabii sadece kilo değil sorun, karbonhidratı daha doğrusu glutenli gıdaları abartınca hashimoto teşhisiniz de varsa biraz sıkıntı oluyor. Geçen gün yine ofise giderken simit almış çayla yerken, dedim ki şu sabah yediklerime bir alternatif bulmam lazım yoksa sonum iyi değil :) 


Tatlı şeylerle kahvaltı sevmiyorum o yüzden de meyveli yulaflı alternatifler benlik değil. Düşünürken aklıma yulaflı tuzlu bir şeyler yapmak geldi. İşte bu poğaça mı desem tuzlu kurabiye mi her neyse, yapma fikri böyle gelişti. 
yulaflı tuzlu kurabiye

Bu tarz tarifler zaten bir çok kişi tarafından yapılmış, ama ben muhtemelen karşıma çıktığı zamanlarda pek önemsememişim. Hatta amaan o ne öyle kesin lezzetsizdir demiş de olabilirim :) Ne oldu da fikrin değişti derseniz, valla bana kalsa ben yine klasik usul unlu yağlı poğaçalarla sürdürürüm hayatımı da işte bir yaştan sonra vücut çok da tolore edemiyor. Özellikle fazla hareket etmiyorsanız karın bölgesi yağlanmaları kaçınılmaz oluyor.

Neyse şimdi konumuza gelecek olursak, epeyce tarif karıştırıp sonunda kafama göre istediğim malzemeleri katıp karıştırdım. Sonuçtan pek umutlu değildim ama beklediğimden güzel oldu, fotoları çekince oturup çayla bir güzel yedim. Hatta kalanları da 2 gündür ofiste sabah kahvaltısı olarak yiyorum. 

yulaflı tuzlu kurabiye

Açıkçası ben çok sevdim hatta bittikçe farklı versiyonlarını yapıp ofise kahvaltı için götürücem. Bir tek şuna dikkat etmek lazım eğer normal yulaf kullanacaksanız yarısını rondoda biraz çekin. İnceltilmiş yulaf (Eti Lifalif Mavi paket) kullanacaksanız gerek kalmayabilir. Ben normal kalın olandan kullandım ve öncesinde yarısını inceltmedim toparlamak zor oldu mecburen 1 kaşık un ekledim. Ama siz dediğim gibi yaparsanız una gerek kalmayacak.

 
Tüm detayları verdiysem o zaman hemen yulaflı zeytinli tuzlu kurabiye tarifine geçiyorum. Yaparsanız yorumlarınızı bekliyorum.




YULAFLI ZEYTİNLİ TUZLU KURABİYE



Glutensiz yulaflı tuzlu kurabiye, sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve üstelik de çok pratik.


Porsiyon: 8-10 Adet
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

2 su bardağı yulaf (Yarısını mutfak robotunda biraz inceltin)
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
10 adet zeytin (çekirdeği çıkarıp dörde böldüm)
1/2 su bardağı rende kaşar (Eski kaşar kullandım, evde olan peynirleri kullanın)
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı çörek otu
2 çay kaşığı haşhaş
2 çay kaşığı karışık baharat (bende cajun baharatı vardı ama istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı kekik (zeytine yakışıyor)
1 çay kaşığı tuz (dikkat edin zeytin ve peynirin tuzuna göre ayarlayın)
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz

HAZIRLANIŞI

  • Yulaf hariç tüm malzemeyi çukur bir kapta karıştırın.
  • Son olarak yulafı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Elinizle toparlanacak kıvama gelsin çok yumuşak olursa, biraz yulaf çekip ekleyin. Çok koyu olduysa az daha yoğurt ekleyebilirsiniz.
  • Elinizde top yapıp tepsiye koyun bastırıp inceltin. Kalın olursa içi pişmez.
  • 180 derece ısınmış fırına atın kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alınca biraz yumuşak oluyor ama tezgahta bekleyince sertleşecek.


  • NOTLAR

  • Ölçü olarak 200 ml standart su bardağı kullandım
  • Yazıda da belirttim yine yazayım atlanmasın, inceltilmiş yulaf kullanırsanız daha kolay toparlanacak ama normal kalın yulaf kullanacaksanız yarısını makinada çekin biraz un gibi olursa hamur kolay toparlanır.

  • Anahtar Kelime: balkabağı püresi, balkabaklı mozaik pasta, mozaik pasta Kategori: Tatlı
    Post Comment
    Yorum Gönder