Top Social

Tefal Yoğurtçum Workshop'ı ve İlk Yoğurt Denemem

10/15/2011
MSA'da yediğimiz tarçınlı elmalı yoğurt

Önceki hafta Tefal'den aldığım sürpriz hediyeden bahsetmiştim size ve tekrar MSA'da bir workshopa davet edildiğimden. O günden sonra heyecanla beklemeye başladım etkinlik gününün gelmesini. Ve nihayet geçen gün düştüm yola. MSA, içinde bulunmaktan çok mutlu olduğum bir yer, huzurlu bir ortam, her yerden mis gibi yemek kokularının gelmesi de bu huzura katkıda bulunuyor tabii. 

Benim gibi Boğa burcu olanlar bilirler biz yaşamak için yemeyiz yemek için yaşarız, sırf doymak için yemek bana göre değil, o yemekten zevk almalıyım her şeyden önce. Öğlen iş yerinde sevmediğim ya da o gün yemek istemediğim bir yemek varsa resmen mutsuz oluyorum, tüm neşem kaçıyor. Sırf kebap yemek için günü birlik Antep'e gidip gelebilirim o kadar yani.


Neyse konumuza dönersek, etkinlik saatinde yaklaşık 10 kişi mutfağımıza geçtik, önceki etkinlikten alışıktık mutfağa, neyin nerde olduğunu öğrenmiştik. Yalnız bir tuhaflık vardı, ben yoğurt yapmaya geldik sanıyordum ve fakat etrafta yoğurt makinasından başka her nevi Tefal aleti vardı. Actifry, Nutricook v.s. Beklenen açıklama ürün müdüründen geldi, "yoğurdun mayalanması 10 saat sürdüğü için yoğurt yapmak mümkün değil biz de yoğurtlu tarifler yapıp yiyeceğiz" dedi. E peki o zaman napalım misafir umduğunu değil bulduğunu yer dedik ve önlüklerimizi takıp işe giriştik :)

Önce Actifry'da biber, kabak ve havuç kızartıp Yoğurtçum'da hazırlanmış muhteşem süzme yoğurt eşliğinde yedik. Daha sonra etli biber dolması hazırlayıp Nutricook'da pişirdik. Yine yoğurt eşliğinde yedik. Son olarak da tatlı niyetine minik kaplarda hazırlanan elmalı tarçınlı yoğurdumuzu yedik.


Sonuç olarak Tefal Yoğurtçum'da yapılan yoğurtlara bayıldım, daha önceki yazılarda da söylediğim gibi benim gibi yoğurt konusunda seçici olan birinin bile gönlünü fethetti. Normalde evde mayalanan yoğurdu pek sevmem hatta pek değil hiç sevmem, sulu sulu lezzetsiz bişeydir. Ama Tefal Yoğurtçum'da özellikle süzme yoğurt aparatıyla yapılan yoğurt bambaşka. Ben bundan sonra dışarıdan yoğurt almayı düşünmüyorum. Yapması o kadar pratik ki bakkaldan gidip almaktansa evde yaparım daha kolay.


ÖZGE'NİN İLK YOĞURDU

Etkinlikten döndükten sonra hemen ben de yoğurt yapmalıyım dedim, daha önce hiç yoğurt yapmamıştım dolayısıyla benim için heyecanlı bir durumdu. Malzemeleri tezgaha dizdim, yoğurt makinamı da tezgaha yerleştirdim. Maya olarak, lezzetini en sevdiğiniz yoğurt hangisiyse onu kullanın demişlerdi, ben de daha önce anlattığım Aksal Yoğurtla mayaladım. Süt olarak da günlük süt kullandım. 


1 kilo süt ve 80 gr.yoğurdu iyice karıştırıp 1 lt'lik kaba boşalttım. (kaba süzme aparatını da koydum) Sonra kapağını kapatıp makinaya yerleştirdim ve 10 saate kurdum. 




Sabah olduğunda ilk işim makinanın başına gitmek oldu, 7 dk.vardı bitmesine, biraz oyalandım ve makinanın bittiğini haber veren alarmını duyunca hemen yoğurdumu aldım ve kapağını açtım. Evettt süper gözüküyor, gerçekten olmuş :) Hemen bekletmeden dolaba attım. 1-2 saat dolapta durması gerekiyormuş ondan sonra süzme işlemine gelecek sıra.


10 saatlik mayalanma sonrası


1,5 saat sonra dolaptan aldım, süzme kabını kaldırıp 180 derece döndürüp kabın üzerine oturttum. Bu şekilde yoğurdun suyu kaba akmaya başladı. Hemen dolaba koydum tekrar. Arada kontrol etmek lazım ki suyu dolarsa boşaltılacak. Akşam tamamen suyu süzülmüştü ve kaşık içinde dik duracak kadar sert bir yoğurdum olmuştu. Tadı da gayet lezzetli. Sonuç olarak, ben bu makinayı çok sevdim, yoğurt denemelerim devam edecek.


Yoğurt süzülme aşamasında




* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
8 yorum on "Tefal Yoğurtçum Workshop'ı ve İlk Yoğurt Denemem"
  1. süper anlatmışsın:) ben de almak istiyorum bu makineden..nutricook var mı sende?onu merak ettim bir de

    YanıtlaSil
  2. Nutricook yok bende, klasik düdüklü tencere kullanıyorum o yetiyor bana şimdilik. Yoğurt makinası ise gerçekten güzel, bizim gibi 2 günde 1 kilo yoğurt bitirenler için gerçekten yararlı :)

    YanıtlaSil
  3. Abla süpermiş.. Daha önce de dediğim gibi yoğurt artık senden.. Bi haftasonu sana gelicem ve bir gün önceden yoğurt siparişimi vericem.. Daha çooookk alıcaz ev yoğurdu senden :)))

    YanıtlaSil
  4. Tabi efendim ne demek ailenizin yoğurtçusu olarak her zaman beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Özgecim ellerine sağlık bende dün 2 litre yaptım. Bu hafta elmalı tarçınlısınıda yapmayı düşünüyorum. Meyvalı yoğurduna bayıldım :)

    YanıtlaSil
  6. bende yeni aldım bır kac sefer mayaladım hiç güzel tutmadı ve tad olarak da güzel değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, isminizi de yazsaydınız keşke. Ben 3 yıldır kullanıyorum defalarca mayaladım tutmadığı olmadı. Tat konusunda bir şey diyemem zevk meselesi biz çok severek yiyoruz. Ayrıca tadı maya olarak kullandığınız yoğurtla da ilgili. Hoşunuza giden bir yoğurtla mayalarsanız tadı ona benzeyecektir. 10 saat tuttuğunuzda kıvamı gayet güzel oluyor.

      Sil
  7. Merhaba yoğurt yapma makinesi ile ilgili bir anket hazırladım.Yeni projemde bana yardım ederseniz çok mutlu olurum :)
    https://tr.surveymonkey.com/r/7H22PF8

    YanıtlaSil