Top Social

Peynirli Kabak Sandal

12/18/2011

peynirli kabak sandal
Biz genel olarak sebze sever bir aileyiz, hemen her sebzeyi yeriz ama bazı sebzeleri sadece belirli şekillerde severiz. Şöyle ki; kerevizi sadece yoğurtlu cevizli salata şeklinde, brokoliyi sadece çorba olarak ve karnabaharı  fırında graten olarak yeriz. 

Kabak konusunda da durumumuz böyle, kızartmayı saymazsak kabağı bayılarak yediğimiz tek tarif var o da peynirli kabak sandal.

Yapması çok pratik, işten eve gelince hemen yapabileceğim yemekleri her şeyden çok seviyorum, bu da onlardan biri.

Nasıl yapıldığına gelince:

  • Önce kabakları soyup ortadan ikiye bölün, içlerini sandal şeklinde oyun. (içinden çıkanları da atmayıp sebze çorbası ya da mücver olarak değerlendirebilirsiniz)
  • Bir tencerede su kaynatıp içine kabakları atın, 5 dk. civarında haşlayın, çok tutarsanız bayılırlar içini doldurmak zor olur. Azıcık yumuşayınca alın.
  • Bir kaseye beyaz peynir ufalayın, biraz minik minik kaşar peyniri ekleyin, hatta evde farklı peynir çeşidi varsa onu da ekleyin. Ben varsa lor falan da katıyorum. Biraz da dereotu doğrayıp peynirlere ekleyin, kabağa bence en çok yakışan şey dereotudur. Üzerine de 1 yumurta kırıp iyice birbirine karıştırın. (İç malzemesi tamamen göz kararı yaptığım bir şey o yüzden ölçü veremiyorum, kaç kabaktan yapıyorsanız içlerine yetecek kadar hazırlayın) 
  • Haşlanmış kabakları alıp bir fırın tepsisine koyun, içlerini peynirli harçla doldurun. Üzerine de kaşar peyniri rendeleyip, fırına atın. Peynirler eriyip üstü kızarana kadar pişirin. 
Not: Geçen gün bu tarifi yaparken kabak içinin de bir kısmını peynirli harcın içine rendeledim, hem iç harcı arttı hem de kabak içini kullanmış oldum. Size de bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.

Peynirli kabağı, et yemeklerinin yanında garnitür niyetine yiyebilirsiniz, biz çoğu zaman yanına makarna yapıp ana yemek niyetine yiyoruz. Çok hafif ve lezzetli oluyor.

peynirli kabak


fırında kabak


fırında peynirli kabak


5 yorum on "Peynirli Kabak Sandal"
  1. tavuklusunu yapmıştım ama bunu denemedim hiç en kısa zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. Ben de kıymalı yeşil biberli yapmıştım daha önce ama ağır oluyor biraz, peynirlisini çok seviyorum o yüzden. Umarım seversinizi siz de, denedikten sonra da yorumunuzu beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. yoğurtlu cevizli kereviz salatasının tarifi burada yok sanırım.. bana ayrıca mailde atabilirsin. malum diyetteyim ve güzel bir öğle yemeği olur benim için :)) bunu da deneyeceğim.. nasılsa 30 gr peynir hakkım var :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında iyi oldu hatırlattığın, kereviz salatasının fotoğrafları falan çekildi yayınlanacaklar arasında bekliyordu. Yakında eklerim. Ama çok kolay zaten, kerevizi soyup rendele, sarımsaklı yoğurt az mayonezle karıştır, tuz ve ceviz de ekle. Tamamdır.

      Sil
  4. Demedim. Gayet güzel oldu. Yoğun olarak mozeralla ve meksikan peynir kullandim.

    YanıtlaSil