Top Social

2012'ye nostaljik bir başlangıç...

1/02/2012

2012'ye değişik bir giriş yaptık dün sabah;

Yılbaşı akşamı arkadaşlarla geç saatlere kadar içip eğlendikten sonra saat 5'e geliyordu uyuduğumuzda. Pazar sabahı gözümü açtığımda saat 12'ydi, ev biraz soğuk gibiydi, sağıma döndüm baktım eşim yanımda değil. Normal şartlarda kalktığı gibi gidip bilgisayarı açar, yani benden önce kalktıysa eğer bilgisayarın başında bulurum onu. Ama orada da değildi. Salona doğru gittim baktım koltukta uzanmış dergi okuyor televizyon da açılmamış üstelik. Tuhaf ki ne tuhaf :) Çok geçmeden anladım ki elektrikler kesikmiş, 2 saattir falan hem de. Elektrik gidince kombi de çalışmadığı için ev soğuk. Elektrik arızayı aradım 2 saat falan daha gelmez dediler. Beni bir sinir bastı ama yapacak bişey yok.

Karnımız da acıkmaya başlamıştı, kahvaltı hazırlamaya giriştik, elektrik yok diye aç kalacak değiliz ya. Hava kapalı olduğu için içerisi de karanlık, baktım eşim mumları yakıp sofraya yerleştirmiş. Böylece 2012'nin ilk kahvaltısını mum ışığında yaptık. Bir yandan da radyomuzu açtık, radyo temsili gibi bişey vardı. Çocukluk günlerimizi hatırladık.


Başta sinir olmuştum elektrik kesintisine ama sonradan epey hoşuma gitti. Düşündüm ki eğer elektrik gitmeseydi, bir yandan televizyon seyredip bir yandan kahvaltı edecektik. Arada bir iki çift laf ederdik. Kahvaltı bitince apar topar bilgisayarlarımızın başına, ben bir şeyler yazıp internette takılırken, eşim bilgisayar oyununa ya da internete dalacaktı. Sıkılıp dışarı çıkmaya karar verene kadar böyle devam edecekti.

Tabii ki her zaman olmasa da genel olarak durumumuz bu, bir çok ailede de eminim pek farklı değildir, teknoloji bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken diğer yandan da hayatımızdan bir şeyler çalıyor sanki.

Hatırlıyorum da ben çocukken elektrikler kesilirdi, akşamları özellikle, kardeşimle ben acayip mutlu olurduk, çünkü böylece hepimiz bir araya toplanır muhabbet ederdik. Demek ki o zaman da yeterince birlikte vakit geçirememek gibi bir sıkıntımız varmış.

Sonuç olarak arada bir elektrikler yokmuş gibi davranmaya karar verdik. Siz de deneyin çok zevkli oluyor :)
Post Comment
Yorum Gönder