Top Social

Kış Ortasında Taze Bamya Lezzeti

1/06/2012
En sevdiğim sebze yemeğini sorsanız tereddütsüz bamya derim. Seveni pek yoktur kendisinin. Bahaneleri hazırdır, salyaları akıyormuş (valla öyle diyorlar benim suçum yok), bu da midelerini bulandırıyormuş. Oysa ki o mayhoş tadıyla nasıl lezzetli olur. Etlisi ayrı, zeytinyağlısı ayrı güzel. Sevmeyenleri anlamak zor. 

Kış günü nereden çıktı bamya muhabbeti derseniz, kışın en çok özlediğim sebzedir kendisi. Evlendiğim ilk sene hazırlıksız yakalandım, dondurucuma koyamadım, kış ortasında canım çekince, baktım markette konservesi gözümün içine bakıyor, hemen alıp yaptım, ama hevesim kursağımda kaldı. Çünkü ne kadar pişirdiysem de tepeleri sert oldu şapka gibi kaldılar, yerken çiğnenip yutulacak gibi değildi. Sinir oldum tabii. Sonraki yaz bir iki kilo alıp ayıkladım attım buzluğa. daha çok yapmak istedim ama ayıklaması da dert tabii ancak o kadar yapabildim. Yine de tazesinin yerini tutmadı zor pişti, lezzeti gitti falan.

Neyse geçen gün İglo etkinliğine katıldığımda öğrendim ki, dondurulmuş bamya çıkarmışlar. Başta biraz tedbirli yaklaştım, hemen sevinemedim. Önceki deneyimlerimden biliyorum ki tazesi gibi olmuyordu. Deneyip görelim o zaman dedim, gittim aldım bir paket, dün akşam yapmaya karar verdim, paketi açtım ki içinden güzelce ayıklanmış, minik minik tombul bamyalar çıktı. Görünüşleri harikaydı. Ben yine de kanmadım tabii, görünüşe aldanmamak lazım sonuçta. Kıymalı bamya yemeğini hazırladım suyunu ekledim, kapağını kapattım, beklemeye başladım. Yarım saat geçmemişti ki bamyalar yumuşacık olup piştiler.

Akşam eşim gelince doldurduk birer tabak, off nasıl lezzetliydi, kış ortasında ancak bu kadar olur yani. İglo bir kez daha gönlümü fethetti. Ben tabii kış günü bamya sorunumu çözmüş olmaktan mutlu bir şekilde akşamı tamamladım, sizin de böyle bir derdiniz varsa bir deneyin derim.



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.
*  Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
5 yorum on "Kış Ortasında Taze Bamya Lezzeti"
  1. olsa da yesem şimdi. bayılırım.buraya gelirken kurusunu getirmiştim ben. aklıma geldi şimdi. pişireyim bari.
    bamyanın salyası akıyor diyenler bence pişiremiyorlar. bamyayı tencereye koyar koymaz limon suyunu da eklersen bişeecik olmaz.(yapamayanlara yazıyorum:))
    bir de.annem buzluğa koyar bamya. domatesi tencerede yağsız tuzsus pişirir. bamyayı ekler. şöyel bir karıştırıp, bir taşım kaynatır. soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa atar. pişiraceği zaman da bir tabağın içinde buzunun çözdürür kendi halinde. ama tabağa biriken suyu atmayacaksın çünkü tadı orada birikiyor
    amma uzun yazdım:)

    YanıtlaSil
  2. Ah ahh anneler her şeyin en güzelini yaparlar, ben de koyuyordum buzluğa ama annen kadar uğraşmıyordum tabii, sadece ayıklayıp limonlayıp doğruu buzluğa ama çok da lezzetli olmuyordu. Sen de hemen kuruları pişir bari. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Bamyaya bayılırım ve ben de dipfrize attıklarımdan taze olanlar kadar verim alamıyorum. Bamyasever bir çift olarak Iglo tavsiyeni dikkate alacağız..:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Hem lezzetli hemde çok taze Özge:)
    Bu yüzden hemen pişiyor zaten..
    Üretiminde kimyasal ürünlerinde kullanılmadığını ekleyeyim:))

    Afiyet bal olsun...
    Beğenmene çok sevindim

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. İmgecim dene mutlaka, umarım beğenirsiniz.

    Tijencim İglo'ya güvenim sonsuz, o yüzden de tüm ürünlerini gönül rahatlığıyla alıyorum ve herkese tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil