Top Social

Kar, Kış, Hastalık...

1/28/2012
İstanbul'a tam anlamıyla kış geldi, karıyla soğuğuyla kışı yaşıyoruz bu aralar. Blogumu okuyorsanız bilirsiniz kardan ve kıştan hoşlanmadığımı, vücudum da benim gibi kışa tepkili olsa gerek, 1.Ocak'tan beri kronik farenjitim tavan yaptı öksürmekten ölüyorum. 

Geçen hafta geçer gibi olmuştu tam sevinirken daha beter şekilde hortladı, bu sefer ateş ve griple birlikte tekrar öksürmeye başladım. Neyse ki dün kar dolayısıyla 2 saat erken çıktık işten de eve gelip yattım, kendime de güzel bir kış çayı yaptım onu içtim. Sanırım bu haftasonunu battaniye altında film izleyip kış çayı içerek geçiricem. 

Aslında yazmak istediğim başka yazılar var ama bir süre erteledim onları, size lezzetli bir çay tarifi vericem. Biz bu ara evde ne varsa ekleyip kaynatıyoruz. Hem lezzetli hem vitaminli oluyor. Siz de kendi çay çeşitlerinizi yapabilirsiniz.


Bir cezveye veya küçük bir tencereye aşağıdaki malzemeleri ekleyin üzerine 4 bardak su koyun. Kapağını örtün kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kısık ateşte kaynatın. Altını kapattıktan sonra yarım limon sıkıp 5 dk.daha bekleyin demlensin. Sonra fincanlara koyup balla tatlandırarak için.  Afiyet olsun.

1 tutam ıhlamur
1 çubuk tarçın
1 avuç kurutulmuş kuşburnu
1 küçük elma (kabuk ve çekirdekleriyle birlikte küçük parçalara bölerek)
2 top karabiber
1 mandalinanın kabukları (tamamen uydurdum bunu, soyulmuş mandalina kabuğu vardı aroma versin ve vitamin olsun diye ekledim)
1 dilim taze zencefil (evde bitmişti bu sefer koymadım)

Bu arada bu çay için bana ilham veren kişi CafeFernando blogunun sahibi sevgili Cenk oldu. Ocak ayının başında yine öksürükle boğuşurken Öksürük Çayı tarifini okudum ve hemen yaptım. Öksürüğümü kesmedi ama en azından rahatlattı. Ben de o günden sonra değişik bitki çayları yapmaya başladım.
Post Comment
Yorum Gönder