Top Social

Hayatımdaki Değişiklikler

9/19/2012
Artık hamileliğimin 17. haftasındayım yani hamileliğin altın çağı denilen 2. üç aylık döneme girdim. Ve gerçekten 12. haftadan itibaren bir çok sıkıntım da geride kaldı. Yemeklerle aram düzeldi, halsizliğim azaldı, normal hayatıma dönüş yaptım yani. Ben bunları yaşarken ufaklık da artık epey büyüdü, ultrasonda izlerken içimde böyle bir canlı olduğuna hala inanamıyorum :)

Veee artık en merak ettiğim soruyu da kesin şekilde öğrenmiş bulunuyorum, hamile kaldığım ilk günden beri kafamda sürekli kız mı yoksa erkek mi sorusu vardı. Benim gönlümden geçenin kız olduğunu söylüyordum sürekli ve Allah gönlüme göre verdi :) Evettt minik bir KIZ geliyor ailemize. Dilerim sağlıkla kucağımızda görmek nasip olur.

Son günlerde hayatımdaki çoğu şey de bebekle ilgili olarak değişti. Okunacak bir çok kitabım vardı ama onları bir tarafa bırakıp, hemen aşağıda görülen 5 kitabı sipariş ettim ve en üsttekinden okumaya başladım. Dr.Harvey Karp'ın dünya çapında çok ses getiren ve bir çok anne tarafından şiddetle tavsiye edilen bir kitabı. Orjinal adı "The Happiest Baby On The Block"
0-6 ay arası bebeklere yönelik bir kitap bu, özellikle kolik (sürekli ağlama) sorunu yaşayan bebekleri sakinleştirmenin 5 yolundan bahsediyor. Ben okudukça doğru bildiğim bir çok şeyin yanlış olduğunu görüp iyi ki bebeğim olmadan bu kitabı okuyorum diye düşündüm. Bittiği zaman daha detaylı bahsedicem.

Son zamanlarda maalesef çok fazla film izleyemez oldum ama geçen gün epeydir izlemek istediğim "What To Expect When You're Expecting" filmini bulunca vakit kaybetmeden izledim. Sanırım Türkiye'de "Dikkat Bebek Var" ismiyle yayınlanmıştı ki bu ismin orjinaliyle alakası bile yok :) 
Film Heidi Murkoff'un espirili bir dilde hamilelikte nelerle karşılaşacağınızı anlatan aynı adlı kitabından uyarlanmış. Ben kitabını alıp okuyamadım ama okuyanlardan güzel yorumlar almıştım. Fakat ne yazık ki film için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 
Eşimle birlikte izlemeye başladık, o yarım saat bile dayanamadan sıkılıp izlemeyi bıraktı, ben de belki devamı iyidir diyerek sonuna kadar izledim ama çok da zevk almadım. Böyle bir konudan çok daha eğlenceli bir film çıkabilirdi diye düşünüyorum. Acaba bir tek ben mi sevmedim diye merak ettim ama IMDB puanı da (5,4) yalnız olmadığımı gösteriyor.

Hamilelikle ilgili kitap ve film önerilerinize açığım zira uzunca bir süre ilgi alanım bu yönde olacak :)
18 yorum on "Hayatımdaki Değişiklikler"
  1. tüm hamilelikte sadece farmakoloji kitabı okudum :p şimdi doğdu, ağlayınca meme veriyorum, gazını çıkarıyoruz veya pışpışlıyoruz, şimdilik bu kadar :) bir de sezeryanı hiç tavsiye etmem. kocaman bi yaram var vücudumda ve ara ara ağrırmış hep :( süt de geç geliyor...Allah tamamına erdirsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunu takipteyim zaten :) Deneyimler çok önemli benim için. Kitaplarda yazılanlar her çocuk için geçerli olmuyor, ama yine de her kitaptan bir şeyler öğreniyorum. Zaten sakin çocuklar için değil daha çok sebepsiz yere ağlayan ve bir türlü susturulamayan kolik bebekler için çareler öneriyor Harvey Karp. Umarım sakin bir kızım olur da bunlara ihtiyaç duymam :)

      Gerekmedikçe ben de sezeryan düşünmüyorum ama tabii ki zorunda kalırsam yapacak bişey yok. Hayırlısı artık :)

      Sil
    2. evet inşallah sakin,dünya sağlıklısı bi bebek olsun. 2.trimester gerçekten çok iyi, fakat 3 de iyiydii sanırım :) sakin bir süreç olsun inşallah :)

      Sil
  2. Minik prenses sağlıkla gelsin, huzurlu gelsin. Hiç ama hiç annesini üzmesin. Gazını hemen pıt! diye çıkarsın , mışıl mışıl uyusun :) Uyudukça büyüsün. Gamze ile sana en büyük temennim bunlar. Okumak çok güzel hele birde akıl süzgecinden geçirip arkada kalanlar çok işine yarayacak. En büyük tavsiye içinde ki sesi dinle etrafında kilere kulak tıka :) Aklına yatmayan hiç bir şeyi yapma. Boşver dik kafalı desinler. Bak ben 4 senemi bitirdim bu kategoride. Bu aralar blogger annelerin katıldığı bir seminer sonucu internette sıkça adını duyduğum bir yazara takıldım Aletha Solter. Tavsiye edebilirim. Sevgi ile büyüt prensesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canım güzel dileklerin için. Aletha Solter'i ben de takip ediyorum, kitaplarını alınacaklar arasına ekledim bile :)Tabii ki her şeyi birebir uygulamak yerine iç sesini dinlemek her zaman en iyisi. Aklıma yatmayan hiç bir şeyi hayatım boyunca kimse bana yaptıramadı, bundan sonra da çok zor :))) Öptüm seni :)

      Sil
  3. Canım çok mutlu oldum kız olmasına.Bu arada erkek popilasyonu giderek azalıyor zannımca. Alışveriş merkezinde gözlemledim herkesin elinde bir kız çocuğu vardı :)) Özgecim sana şiddetle Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in kitaplarını tavsiye ederim. muhtemelen internette videoları vardır. Ne zaman televizyonda rastlasam kilitleniyorum kadına harika tavsiyeleri var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bu ara kızlar çoğunlukta gibi :) Sabiha Paktuna'nın bir kaç kitabı var evde, hatta daha evlenmeden önce "Anne İş'te" adlı kitabını almıştım, nasılsa çalışan anne olacağım şimdiden alayım lazım olur bir ara demiştim. Bakalım sırayla okuycam hepsini.

      Sil
  4. öncelikle doğumdan önce okumaya başlaman çok doğru bir adım olmuş.Ben doğumdan sonraki haftalarda okumaya başladım ve o anki psikolojimle oldukça olumsuz etkilendim.Şöyle ki teoriyle pratik her zaman birebir örtüşmüyor bilirsiniz zaten.Okuduğum örneklerle kendi deneyimlerimi karşılaştırınca sürekli ben nerede yanlış yapıyorum?,eşim-annem-babam-eltim-kaynım niye beni desteklemiyor? gibi sorular sormaya başladım kendime.
    Tracy Hogg ile başladım bu okumalara.Bana hiçbir faydası dokunmadı maalesef.Faydasını gören arkadaşlarımın olması kendim kötü hissetmeme neden oluyordu:)
    Sabiha Paktuna Keskin'i keşfettim.Taptım kendine resmen.Bütün kitaplarını hatmettim.Faydası çok dokundu ama bir noktaya kadar.
    Bir süre sonra gittiğimiz çocuk psikiyatrı,psikolog yerden yere vurdular Sabiha Hnm.'ı.
    Robert Mckenzie'nin Çocuğunuza sınır koymak adlı kitabını okudum üstüne.
    Şu an oğlum 2 yaşında ama çocuk sahibi olmadan,olduktan sonra kurduğum hayallerin büyük çoğunluğunu gerçekleştiremedim.Sallamaya karşıydım,salladım,zaman zaman hala sallıyoruz.Kundağa şüpheyle yaklaşıyordum,yarım kundak yaptım.Yatağa almaya karşıydım,aldım,ayırmaya çalışıyorum hala.Elimde tabak peşinde koşmam,acıkınca yer diyordum,yapmadığım şebeklik kalmıyor yemek yedirmek için.Tv izletmem 3yaşına kadar diyordum,maşallah kumanda onun emrinde.vs...(Abartıyorum ama gerçeklik paylarını siz hesaplayın)
    Yani öğrendiğim tek şey "kullar plan yaparken Tanrı izleyip gülermiş".
    Sabiha Paktuna da bunu kanıtlar nitelikte annelik içgüdüsünden sözeder.
    Tek gerçek bence de bu.Çünkü bütün bebekler şahsına münhasır...
    Size hayırlı doğumlar.Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın, ben de kitaplara başlamadan önce bir çok kural vardı kafamda ama mesela Harvey Karp'ın kundaklama ve sallama yöntemi çok mantıklı geldi, kolik bir kızım olursa mutlaka deniycem. Ayrıca ben kucağa alışır çok almamak lazım diye düşünürken, ilk 3 ay anne kucağına ihtiyacı olduğunu ve buna alışmasının söz konusu olmadığını öğrendim. Bebek doğduktan sonra kimbilir daha neler öğrenicem :)

      Ama ben de annelik içgüdüsüne inanıyorum, sonuçta yıllardır kadınlar çocuklarını bu şekilde büyütmüyorlar mı :)

      Sil
    2. Aynen öyle.
      Büyüklerimizi yöntemleri,kitaplardan öğrendiklerimiz,sağdan soldan duyduklarımız ve kendi içgüdülerimizle kendi yöntemlerimizi geliştiriyoruz zaten farkında olmadan.
      Hiç bebek sahibi olmamış biri elbette ilk günler acemilik çekiyor ama çevre sağolsun,herkes birer uzman kesiliyor.Ne yapacağınızı bilmezken bir anda birçok fikriniz oluyor:)

      Sil
  5. Özge' cim selam.. :) kızını sağlıkla dünyaya getirmeni dilerim..
    oltanda ki yazılarını tariflerini keyifle okuyorum. çok öpüyorum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım tanıdığım birisiniz, isminizi de yazsaydınız keşke :) Güzel dilekler için teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  6. Canım Arkadaşım dün duyunca kız olduğunu senin adına çok sevindim senin gibi güzel ve akıllı bir kız çocuğu yetişecek ve eminim süper bir anne olacaksın... Kuzum benimmm en kısa zamanda görüşelimmm .... kocaman öptümm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aygülüm saol canım benim. Bakalım nasıl bir anne olacağımı hep beraber görücez :) Kış gelmeden bir buluşalım bence de, ayarlıycam en kısa zamanda. Öptümmmm

      Sil
  7. hayırlısı ile Allah bebeğini sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip eder inşallah.yeni evliyim sanırım bu yüzden bebekler dikkatimi çekiyor.algıda seçicilik bu olsa gerek ne kadar çok bebek varmış diye düşünüyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Biz dört yıllık evlilikten sonra ancak karar verebildik çocuk sahibi olmaya, yaş kısıtı olmasa daha da uzatırdık sanırım süreyi :)Allah isteyen herkese nasip etsin.

      Sil
  8. 'aramızda bebek var' diye bir film izlemiştim.(orjinal adını bilmiyorum) o gerçekçiydi, hamileliğimiz ilk aylarında komik sahnelere bile ağlamıştım ama tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett bir arkadaşım daha önerdi o filmi çok güzel diye. Orjinal adı "Un heureux événement" olan bir Fransız filmiymiş. İlk fırsatta izliycem :) Çok Teşekkürler.

      Sil