Top Social

Erik Marmelatı Yapmak Çok Kolaymış

8/15/2013

Marmelat sever misiniz? Ben sevmem :) Kahvaltıda peynir, zeytin, domates bir de yumurta olsun bana yeter. Reçelle, marmelatla hiç aram yoktur. Erik marmelatı diye bir şeyin varlığından da evlenene kadar haberim yoktu. Meğer eşim çok severmiş.

5 yıl oldu evleneli, bu seneye kadar erik marmelatı yapmak aklıma gelmemişti, çünkü zor bişey sanıyordum. Geçenlerde erik suyu yapmaya karar verince internete bir bakayım dedim farklı bir tarif var mı diye, o sırada öğrendim ki erik suyundan kalan posayla marmelat yapılıyormuş. Hem de nasıl kolaymış. Posaya az şeker ekleyip ocakta kaynatınca marmelat oluyormuş.


Nasıl yapılıyor diyenler için yazıyorum,

  • Öncelikle 1 kg kırmızı erik alın ve şurada tarifini verdiğim üzere erik suyunuzu hazırlayın.
  • Arta kalan posaları kevgirden iyice ezerek geçirin (çekirdek ve kabukları kevgirde kalacak) ve küçük bir tencereye koyun
  • Üzerine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ekleyin karıştırın
  • Ocakta kısık ateşte 10 dk kadar kaynatın. Kıvamı hafif koyulaşacak.
  • İşte marmelatınız hazır. Çok tatlı sevenler biraz daha şeker koyabilir.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
4 yorum on "Erik Marmelatı Yapmak Çok Kolaymış"
  1. Bunu yağlı cupkek kağıtlarında dondurucuya atsak, buzlu serin bir tatlı elde edebilirmiyiz. Çıkardığımızda çikolata sosuyla dekor edip ve kurabiye ile ikram edebilirmiyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu bildiğimiz marmelat aslında, dediğiniz şekilde nasıl olur hiç bilemiyorum. Ama denemekten zarar gelmez :) Siz o şekilde deneyebilirsiniz.

      Sil
  2. Teşekkürler tarif için deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Hele şu erik suyu hayırlısı ile bir olsun da. Marmelat şu anda bana lux; )

    YanıtlaSil