Top Social

Pumpkin Spice Latte (Balkabaklı Baharatlı Kahve)

11/28/2017
pumpkin spice latte tarifi
Kahveyle aram hiç yoktur aslında, Türk kahvesi neredeyse hiç içmem. Kahve dendiğinde aklıma gelen Starbucks'ın sütlü, kremalı, aromalı kahveleridir :) Son 5-6 aydır da iş yerinde filtre kahve içmeye başladım, tabii ki bol sütlü, onu da sevmeye başladım. Hatta evde french presste kahve yapmaya kadar ilerlettim olayı :)  (Kasım.2019 Güncelleme: Bu yazdıklarım şu anda epey değişti, artık az süt bol kahveyle hayatıma devam ediyorum, ofiste her gün 2 kupa filtre kahve içiyorum, evde de french pressten filtre kahve makinesine geçiş yaptım :)

Tercihim genellikle sütlü ve tatlı kahveler, Starbucks'ta kışın sıcak karamel macchiato yazın da soğuğunu içiyorum. Sadece Eylül-Ekim'de satılan Pumpkin Spice Latte ve Aralık döneminde satılan Toffee Nut Latte vazgeçilmezim. Sözün özü tatlı kahveleri seviyorum. 

Geçenlerde öğlen arası bir kahve içelim diye gittik, baktım pumpkin spice sezonu bitmiş, ee napıcaz bir sene bunu mu bekliycez dedim, sonra hayır canım niye bekleyelim, evde yapabiliriz belki diye düşündüm :)
pumpkin spice latte tarifi

Bu arada Pumpkin Spice Latte, Balkabağı Baharatlı Latte mi yoksa Balkabaklı Baharatlı Latte mi emin değilim. Yani içinde balkabağı oluyor mu konusu biraz tartışmalı. Ben internetteki tarifleri araştırdım, en çok aklıma yatan şu oldu, bir kaç küçük değişiklikle uyguladım, sonuca bayıldım. Birebir Starbucks'la aynı oluyor diyemem, ama ona çok yakın ve çok lezzetli bir içecek olduğunu söyleyebilirim.

Tarifte, daha önce keklerde ve cheesecake'te kullanmak için hazırladığım balkabaklı kek baharatını kullandım, size tavsiyem bir an önce siz de hazırlayıp kenara koyun, kış boyu daha çok tarifte kullanıcaz :)

Şimdi hemen tarife geçiyorum, umarım deneyip beğenirsiniz. Instagramda beni @ozgeninoltasi olarak etiketleyip paylaşırsanız çok sevinirim, ben de hikayemde paylaşırım.



print recipe

Pumpkin Spice Latte
Starbucks'ın tadına doyamadığımız balkabaklı baharatlı kahvesinin tarifi. Nefis Pumpkin Spice Latte
Malzemeler
2 yemek kaşığı balkabağı püresi 1/2 tatlı kaşığı balkabaklı kek baharatı 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi 2 cup (su bardağı) süt 1/2 cup (su bardağı) espresso Üstünü süslemek için krema
Hazırlanışı
1) Küçük bir sos tenceresine balkabağı püresini ve baharatları ekleyip, orta ateşte 2 dakika kadar karıştırarak pişirin.2) Şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin, şeker eriyip baloncuklar oluşacak, şurup kıvamına gelecek.3) Sütü ve vanilyayı ekleyin kaynamasına izin vermeden iyice ısıtın.4) Sütü ocaktan alıp blenderda köpürtün, böylece pürüzsüzleşecek aynı zamanda5) Süt ısınırken diğer tarafta espressonuzu ya da yoksa nescafe gibi bir kahve hazırlayın.6) 2 bardağa kahveyi paylaştırıp üzerine sütlü karışımı ekleyin, en üstünü çırpılmış süt kreması ile süsleyebilirsiniz.

5 yorum on "Pumpkin Spice Latte (Balkabaklı Baharatlı Kahve)"
  1. Özge, senin meşhur baharat karışımının her sene bu zamanlar mutlaka hazırlıyorum. Yaza kadar da idare ediyor beni. Pumpkin spice latteyi ben de çok seviyorum ama sezonu hemen bitiriyorlar. Bu tarif tam benlik yani. Keyifli kahvelere :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, umarım seversin. Denedikten sonra yorumunu bekliyorum, benzemiş mi orjinaline diye :) Sevgiler...

      Sil
  2. Tarifinizi denedim cok iyi oldu . Baharat hic yogun gelmiyor rahatlikla yapabilirler

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel teşekkür ederim.

    YanıtlaSil