Top Social

Böğürtlen Reçelli Kek

7/24/2019
Reçelli kek
Bu ara blogda bol bol böğürtlenli tarif paylaşıyorum. Böğürtlen reçeli, böğürtlenli cheesecake falan derken, haftasonu Emsan'dan hediye gelen yeni kek kalıbımı denemek için farklı bir kek yapayım dedim. Bu kalıpta, 4 farklı küçük kek kalıbı bir arada, hem şekilleri şahane hem de isterseniz birini sade, birini kakaolu, birini limonlu gibi gibi aynı anda herkesi mutlu edecek kekler yapabilirsiniz. Hatta isterseniz ikisini ikram edip ikisini dondurucuya kaldırabilirsiniz, başka bir zaman çıkarıp ısıtırsınız hoop aniden gelen misafire çözüm olur.
Reçelli kek

Ben bu sefer sadece iki tarafını doldurup iki kek yaptım, bir tanesinin arasına böğürtlen reçeli doldurdum, pişince soslu bir kek oldu, pek sevildi. Diğerinin de arasına dondurucuda bulduğum ahududu ve yabanmersinlerinden  koydum. O da harika oldu.
Emsan one four kek kalıbı

Kek için biraz kafadan uydurma bir şeyler yaptım, çok sıvı bir hamur olmasın ki reçel hamura karışmasın istedim, bir yandan da lezzetli olsun dedim, dolaptaki bir paket krem peynirin yarısını kattım. Siz isterseniz koymayabilirsiniz, klasik bir kek olur. Sonra baktım tadına, biraz ekşilik yakışır diyerek 1 yemek kaşığı kadar da limon suyu koydum, hatta kabuğunu da rendeleyebilirsiniz. Limon ve berryler birbirine çok yakışıyor.
Reçelli kek

Kek kalıbı epey girintili çıkıntılı olduğu için her köşesini tereyağ ile yağladım sonra da unladım, çok kolaylıkla çıktı kekler. Görüntü nasıl can çektiriciyse artık, Gökçe gibi değişik şeylerle arası olmayan çocuk foto çekimlerinde tepemde dikildi, hadi bana da ver yiycem diye, ben kesinlikle yemeyeceğine emindim, reçelle falan da arası yok çünkü, içinde bir şey olan kekleri de hayatta yemez. İkisinden de istedi, koydum birer dilim, ben çekime devam ederken bir baktım reçelliyi silip süpürmüş. İkisi de güzel ama soslu olan çok daha güzel dedi :) Onaylandı yani lezzeti ona göre :)

O zaman buyurun Böğürtlen Reçelli Kek tarifine, siz istediğiniz bir reçeli de kullanabilirsiniz, ya da donmuş meyveler serpiştirip o şekilde de pişirebilirsiniz.


Böğürtlen Reçelli Kek



Böğürtlen Reçelli Kek

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  10-12 kişilik
Kategori:  kek
Anahtar Kelime:  reçelli kek, kolay kek, böğürtlenli kek
 -
Not: Bardak olarak 200 ml bardak kullanılmıştır.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
100 gr krem peynir ya da labne (3 yemek kaşığı kadar)
1 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı un (Yoğurdunuz sulu değilse 2,5 bardak yeterli)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kadar reçel
Hazırlanışı:


  • Çukur bir kapta yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın, krema kıvamına gelip beyazlaşsın
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve labneyi ekleyip iyice çırpın, limon suyunu da ekleyin
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kalıbın yarısına kek hamurunu doldurun, üzerine kaşıkla böğürtlen reçelini dökün, sonra üstüne kalan kek hamurundan ekleyin
  • Eğer donmuş meyve kullanacaksanız, yine biraz hamur döküp araya meyveleri serpiştirip üstüne hamur ekleyebilirsiniz
  • 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin (içi pişsin)
  • Fırından çıkarıp ilk sıcağı geçince dilimleyebilirsiniz.
  • 4 yorum on "Böğürtlen Reçelli Kek"
    1. Tarifinizi denedim çok çok güzel oldu evde ki herkes bayıldı. Kek sevmeyen beni bile mest etti tarifinize sağlık��

      YanıtlaSil
    2. Bayıldım bir tarif 🥰🥰🥰

      YanıtlaSil