Top Social

Sosis Sote

12/07/2019
Her ne kadar çok tüketmemeye çalışsam da sosis çok sevdiğim bir yiyecektir. Hatta salam, sucuk, sosis üçlüsü içinde en sevdiğimdir. Eskiden biz çocukken, henüz sağlıklı beslenme kavramı üzerine bu kadar düşünülmezken, evlerde margarinler ekmeklere sürülerek yenirken, bizim pazar kahvaltılarında sık sık yediğimiz şeylerden biri de sosis soteydi. Hatta annem yanına patates kızartması da yapar ve pazar kahvaltısını şölene çevirirdi :)) 

O zamanlar, yaşadığımız kasabada (Lüleburgaz yani) büyük marketler şarküteriler yoktu, ilk kez bir market açılmıştı ve Polonez ürünleri getiriyordu, işte o günlerden beri ben Polonez ürünlerini severim ve markette özellikle ararım. Geçtiğimiz haftasonu katıldığım Yemek Bizim İçin Bir Aşk etkinliğinde sponsorlardan biri Polonez'di ve çok güzel ürünler hediye ettiler. Haftasonu barbekü sosis ürününü denedim. Özellikle diğer paket sosislere göre daha kalın oluşu hoşuma gitti. Lezzeti de gayet güzeldi.


Hazır sosis sote yapmışken bir de fotoğraf çekip tarifini paylaşayım dedim. Bugüne kadar pek aklıma gelmemişti paylaşmak, "herkes bilir yapmasını, tarife gerek yok ki" dediğim yemeklerdendi çünkü :) Ama incelediğim tariflerden biraz daha farklı yapıyorum ben, ağırlıklı olarak tariflerde domatesi pişirip su koyup kaynayan suya atıyor sosisi, ben annemden öğrendiğim gibi önce yağda sosisi biraz çevirip üstüne domates ekliyorum, biri haşlanmış diğer kızarmış gibi oluyor. Hangisi daha iyi derseniz ben her türlü yerim, ikisi de gayet lezzetli.

Aşağıda sosis sote tarifini veriyorum, ölçülere çok takılmayın. Pratikte istediğiniz kadar sosis doğrayıp, tavada yağda biraz çeviriyorsunuz, üstüne de domates ya da salça koyup biraz su ekliyorsunuz. Yani ölçülük bir durum yok ama ben yaklaşık bir şeyler yazdım :)

Domatesli Sosis Sote




Domatesli Sosis Sote

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  4 Kişilik
Kategori:  Kahvaltılık
Anahtar Kelime:  Sosis Sote, Domatesli Sosis
 -

Malzemeler:
1 paket sosis (500 gr))
2 domates rendesi ya da 1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su (domates kullanacaksanız daha az)
tuz - kekik
Hazırlanışı:

  • Sosisleri çok ince olmayacak şekilde yuvarlak yuvarlak dilimleyin, tavaya yağ koyup sosisleri karıştırarak biraz kızartın
  • Rendelediğiniz domatesi ekleyin, domatesler renksizse bir tatlı kaşığı da salça koyun. Domates kullanmayacaksanız 1 yemek kaşığı salça ekleyin.
  • Domatesle yapıyorsanız sulanacağı için ekstra su gerekmeyebilir, salça ile yapıyorsanız salçayı kavurun 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin
  • Tuz ve kekik ekleyip kapak kapatın ve orta ateşte pişirin
  • Post Comment
    Yorum Gönder