Top Social

Yılbaşı Ağacı Sandviç

12/09/2019
Yılbaşı sofrası için atıştırmalık sandviçler

Yılbaşına dair her şeyi çok sevdiğimi söylemiş miydim (muhtemelen milyon kez :)) O çam ağaçları, yanıp sönen ışıklar, kırmızı yeşilli her türlü süsleme, ışıltılar, pırıltılar, kokinalar, hepsi de bana mutluluk veriyor. O yüzden Aralık ayında yılbaşına özel tarifler hazırlamaya ve fotoğraflamaya bayılıyorum. Bu yolda en çok ilham aldığım yer Pinterest, muhteşem şeyler paylaşılıyor ve ben, bunu da yapayım bunu da yapayım diye kaydediyorum :)

Geçtiğimiz yıl paylaştığım Rudolph bisküvileri de orada görmüştüm, aynı bu yılbaşı ağacı şeklindeki sandviç gibi. Görünce aa dedim ben bunu yaparım ki :) Özellikle pratik oluşu gönlümü çeldi, hiç uğraştırmayacak ve evdeki malzemeyle hoop hazır olacaktı. Üstelik isteğe göre de çeşitlendirebileceğiniz bir şey. 


Yılbaşı sofrasında atıştırmalık olarak hazırlarsanız çok övgü alacağına eminim. Çok yüksek yaparsanız devrilme tehlikesi var, kürdanla sabitlenebilir ama tehlikeli olacağı için önermiyorum. İnsanların ağzına falan batar fark etmezlerse Allah korusun. O yüzden en iyisi araya bolca krem peynir falan sürüp yapıştırıcı gibi kullanmak. (Ben çekim için kürdanla sabitleyip kullandım bu arada, evde krem peynir kalmamıştı :)

Bu ağacı yapmak için farklı boyutlarda yıldız kalıplara ihtiyaç oluyor, ben yıllar önce Tchibo'dan almıştım, alma amacım şu kurabiye ağacını yapmaktı, ama sonrasında bir çok kez de kullandım. Yıldız kalıp yoksa ağacı yuvarlak şekilde de yapabilirsiniz, farklı bardaklarla büyüklü küçüklü kalıp çıkartılabilir. O şekilde de yapılmışını gördüm güzel duruyor.

Sonrası size kalmış, içlerini salam, kaşar, krem peynir, marul gibi farklı malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.

Aşağıda tarif yazıyorum ama dediğim gibi çok da tariflik bir şey yok, fikir olsun diye paylaştım sizinle.


Yılbaşı Ağacı Sandviç




Yılbaşı Ağacı Sandviç

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  1 adet
Kategori:  Kahvaltılık
Anahtar Kelime:  Sandviç, yılbaşı atıştırmalıkları
 -

Malzemeler:
3-4 dilim tost ekmeği
2 dilim salam
1 parça marul yaprağı
Dilimlenmiş kaşar peynir
Cheddar peyniri (yıldız için)
Aralara sürmek için krem peynir
Hazırlanışı:




  • Öncelikle 3 boy olacak şekilde yıldız kalıplarınızı seçin, büyük boyla 2 adet, bir küçük boyla 2 adet ve en küçükle 1 adet şekilli ekmek kesin
  • En büyük boyun üstüne biraz krem peynir sürün, üstüne marul dilimini uygun şekilde küçültüp koyun, üstüne isterseniz salam veya kaşar koyun, benim önceliğim görüntü olduğu için çok dolduramadım içlerini
  • Diğer büyük boy yıldızın da altına biraz krem peynir sürüp marulun üstüne kapatın. Sonra diğer ekmek dilimlerini de arasına salam, kaşar ve marulları koyarak dizin.
  • En üste küçük boy yıldız şekilli ekmeği kapatın.
  • Son olarak cheddar ya da kaşar peynirden minik bir yıldız şekli çıkarıp, kürdanla birlikte üste saplayın.
  • Süslemek için nar taneleri kullanabilirsiniz.
  • Post Comment
    Yorum Gönder