Top Social

Sosisli Mantarlı Omlet

1/06/2021
sosisli mantarlı omlet

Sürekli evde olunca kahvaltı etmekten de sıkılıyor insan bir yerden sonra :)) Bugün farklı ne yapsam diye düşünmeye başlıyor. Ben bazen hazırlamaya üşenip, tost yapıp geçiştiriyorum. Ama genellikle domates, peynir, zeytin yanına da bir çeşit omlet yapıyorum. Güzel de bir çay demledim mi tamamdır. 


Kahvaltı dediğime bakmayın, 12:00-13:00 arasına denk geliyor benimki :) Bir nevi brunch diyebiliriz. Böylece akşamüstü de kahve içip sonra aksam yemeğiyle günü 2 öğüne başlamış oluyorum. Yoksa bu kadar hareketsizlikle işimiz zor. 

sosisli mantarlı omlet

Böyle sürekli farklı farklı omletler yapınca arada da sizinle paylaşma fırsatı buluyorum. Geçenlerde Kuka Çiftlikten gelen nefis bir sosis vardı, ben bununla omlet yapayım dedim, bu aralar mantara fena takmış durumdayım, dolapta sürekli mantar oluyor, genelde de omletlerde kullanıyorum. Sosisle yakışır dedim biraz da mantar ekledim. Tuz ve baharatlarla tatlandırınca ohh mis gibi bir omlet çıktı ortaya.


Eminim siz de yapıyorsunuzdur ama yine de sosisli mantarlı omlet denememiş olanlar için öneri olarak paylaşmak istedim. Püf noktası var mı derseniz, ben fotoğrafta güzel çıksın diye mantarları sapıyla birlikte dilimledim ve yüksek ateşte pişirip kenara aldım, sosisi pişirip yumurtayı dökünce mantarları omletin üstüne dizdim. Ama tabii ki normal zamanda böyle bir uğraş vermem. Mantarı sosisi pişir, yumurtayı çırpıp dök üstüne tamamdır. Afiyet olsun :)

sosisli mantarlı omlet

Bu arada sosis çok severim ama çok fazla tüketmiyorum. Tüketeceksem de nispeten daha sağlıklı olanları tercih ediyorum. Kuka Çiftlik markası da bunlardan biri. Bu sefer %50 dana %50 kuzu etinden oluşan Kıvırcık Kuzu Özel sosislerini kullandım. Gerçekten lezzetli bir sosis. 


Şimdi lafı burada kesip tarife geçiyorum, çok bir detay olmasa da burada bulunsun :)



SOSİSLİ, MANTARLI OMLET



Sosisli, mantarlı omlet hem besleyici hem çok lezzetli oluyor.


Porsiyon: 2 kişilik
Hazırlık: / Pişme: / Toplam:




MALZEMELER

2 adet sosis (Klasik uzun sosislerden)
1 su bardağı kadar doğranmış mantar (adet veremiyorum bazıları kocaman oluyor 3-4 mantar yetiyor, bazıları minicik oluyor 8-10 tane yetiyor)
3 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, baharat

HAZIRLANIŞI

  • Öncelikle mantarları soyup dilimleyin
  • Sosisleri orta kalınlıkta dilimleyin
  • Yumurtaları bir kasede çırpın
  • Orta boy bir tavaya tereyağını koyun (yanmaması için bir kaç damla sıvıyağ damlatın)
  • Tereyağ eriyince mantarları ve sosisleri atıp karıştırarak pişirin. Bu arada ben karışık baharat koyuyorum (Izgara et baharatı diye geçiyor)
  • Sonra çırptığınız yumurtayı tavaya dökün, sosis ve mantarları eşit dağılacak şekilde yerleştirin. Kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
  • Üstü istediğiniz kıvamda piştiyse ocaktan alabilirsiniz.

  • NOTLAR

  • Bu ölçüler iki kişilik omlet içindir, fotoğraftaki tek kişilik. Sizi yanıltmasın.
  • Anahtar Kelime: sosisli omlet, sosisli mantarlı omlet, mantarlı omlet Kategori: Kahvaltı
    Post Comment
    Yorum Gönder