Top Social

MSA'da Tefal Actifry Etkinliği

8/01/2011
Geçtiğimiz hafta fikrimuhim'den gelen bir davetle başladı herşey. MSA'da Tefal Actifry'ı kullanacağımız bir workshop'a davet ediliyordum. (Hani şu reklamlarda 1 kaşık yağla 1 kilo patates kızartabilen makina) 
Sevinçten uçacaktım neredeyse, ne istesem olacakmış derler ya öyle bir durum oldu. Çünkü;

1) Uzun zamandır MSA (Mutfak Sanatları Akademisi)da bir workshop'a katılmak istiyordum
2) Tefal Actifry almayı düşünüyordum fakat denemeden almak çok riskli geliyordu, yağsız pişen sebzeler lezzetsiz olur mu nasıl olur diye cesaret edemiyordum.

İşte tam bu sırada davet gelince hemen katılacağımı bildirip o günün gelmesini beklemeye başladım.



Etkinlik günü geldi çattı, yaklaşık 20 kadar fikrimuhim, çalışmamızı yapacağımız mutfakta (daha doğrusu eğitim sınıfında) yerlerimizi aldık, karşılıklı uzuuuunn 2 tezgah, üzerlerinde Actifry'larımız, gerekli olacak her türlü araç gereç bizi bekliyordu. Masalarda bulunan aşçı şapkalarımızı ve önlüklerimizi de giyince bir anda havaya girdik.


Şefimiz Hakan Şen, Diyetisyen Aysen Arıcan ve Tefal Actifry ürün sorumlusu Emrah Bey ile beraber aktiviteye başladık. 


Bu arada bir yandan şarap, kola ikramı ve Actifry'da kızarmış patateslerimiz vardı. İlk önce doğranmış kabak, havuç ve biberlerimiz geldi tezgahımıza, anlatıldığı şekilde pişirdik (toplam 15 dk falan sürdü) Yanında süzme yoğurtlarımızla beraber afiyetle yedik. Sebzeler gerçekten kızartma lezzetinde olmuştu.


Ondan sonra sıra çoban kavurma yapmaya geldi, ne yalan söyleyeyim ben en fazla sebze, patates falan pişiririz diye düşünüyordum, et benim için sürpriz oldu. Domates, biber, baharatlarla çoban kavurmayı da yaklaşık 25 dk'da pişirdik. Dağıtılan lavaşlar ve yanında şarapla bir güzel yedik. (Sanırım en zevkli kısmı burası :) 


Ve sırada şeftali tatlısı vardı, yok artık dedim tatlı da mı yapıyor bu alet, gerçekten yapıyormuş hatta Tefal'in web sitesinde irmik helvası ve baklava tarifi bile var. Tatlımızı da yedikten sonra yüzümüzdeki mutluluk tarif edilemezdi. 






Gün boyunca Actifry ile ilgili aklımıza takılan her şeyi sorduk ve gayet tatmin edici cevaplar aldık, bence hayat kurtarıcı bir alet bu, hele ki çalışan kadınlar için. Ben fritöz kullanmayı sevmediğim ve tavada kızartma yaparken çatlayan patlayan, etrafa sıçrayan yağdan nefret ettiğim için çok nadiren kızartma yiyebiliyoruz. Tabii bir de kızartmanın sağlıksız olduğu gerçeği var. 


Tefal Actifry benim için ideal bir çözüm olacak gibi. Öncelikle yok denecek kadar az yağ kullandığı için çok sağlıklı, lezzetiyle ilgili de kafamda şüphe kalmadığına göre en kısa zamanda bir bütçe ayarlaması yapıp tezgahımda kendisine yer açıcam sanırım.


Bu arada MSA'daki workshoplara sık sık katılmayı planlıyorum, inanılmaz güldüm ve eğlendim, diğer herkes de aynı şekilde gayet mutluydu. Hem stres atmak hem de mutfakta yeni beceriler geliştirmek istiyorsanız MSA'nın her ay açtığı workshoplara katılmanızı şiddetle tavsiye ederim.


Ayrıca bu deneyimi yaşamamıza aracı olan fikrimuhim'e de huzurlarınızda  teşekkür ediyorum.
3 yorum on "MSA'da Tefal Actifry Etkinliği"
  1. Şu fikrimühim bi beni sevmedi zaten :(
    Neyse almışsın sanırım bu aleti.. Referanslarını bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Evet canım, hemen aldım gidip, kampanyası vardı yanında bir de mikrodalga fırın hediye ettiler. İki gündür Actifry'ım, mikrodalga fırınım ve ben çok mutluyuz :)Biberleri, patatesleri kızartıyorum, yemek yiyeceğimiz zaman da mikrodalgada ısıtıyorum, sıcak sıcak yiyoruz..

    YanıtlaSil
  3. Bana en yakın Tefal Outlet Beşiktaş'taymış, sanırım gidip alıcam :) Keza şeftali tatlısı ve patates kızartmalarının tadı hala damağımda :)

    YanıtlaSil