Top Social

Evde Yapılan Pizza Gibisi Yok

11/30/2011
Haftasonları yemek yapmayı sevmiyorum. Tüm hafta hem çalışıp hem de akşam yemekle uğraştığım için haftasonu geldiğinde tek istediğim, kendime vakit ayırmak oluyor, yani tam anlamıyla tatil yapıyorum ve mutfağa pek girmiyorum. Eşimin de bu duruma bir itirazı olmadığı için genellikle dışarıda yiyoruz.

Ama geçtiğimiz Pazar bütün gün evde yayıldık, akşamüstü acıkmaya başlayınca baktım ekmek kalmamış, yemek zaten yok, dışarı çıkasımız hiç yok, aklıma geçenlerde alıp denerim diye dolaba attığım Pizza Un geldi. Zaten en sevdiğim şey, daha önce yapmadığım tarifleri denemek. Tamamdır o zaman Pizza yapıyorum dedim ve kolları sıvadım. 


Dr.Oetker Pizza Un'a pakette belirtilen ölçüde su ve sıvı yağ ekleyip bir güzel yoğurdum, sonra da merdaneyle inceltip fırın tepsisine yaydım. Üzerine de yine paketten çıkan pizza sosunu hazırlayıp döktüm. En zahmetli kısmı, üzerine konulacak malzemelerin hazırlanmasıydı, salamı sosisi doğra, kaşar rendele, zeytin ayıkla falan biraz oyalayıcı. Neyse onları da halledip pizzanın üstünü döşedim ve  200 dereceye ısıttığım fırına attım 15 dk. sonra pizza hazırdı. 

Tabii ki telefon açıp pizza siparişi vermek kadar basit olmasa da, sonuç kesinlikle uğraşmaya değer. Bundan sonra evde mutlaka bir kenarda Pizza Un bulundurucam zor zamanlar için :)


2 yorum on "Evde Yapılan Pizza Gibisi Yok"
  1. Her hafta sonu istinasız yapıyorum canım. Eşim bıktırdı beni :)

    YanıtlaSil
  2. Geçenlerde alıp az önce yapıp piserken de İnternetten yorumlara bakıp yedikten sonra gerçekten lezzetliymis diyebileceğim bir pizza oldu 😊kesinlikle tavsiye edebilirim 👍

    YanıtlaSil