Top Social

Becel'le Aşk Dolu Yemekler

2/14/2013

8.Şubat itibariyle doğum iznine çıktım, kızım gelene kadar evde olmanın tadını çıkarıyorum. İzne çıktığımın ertesi günü Becel'in davetiyle Doors Akademi'de bir etkinliğe katıldım. Aslında biraz tereddüt ettim yormasam mı kendimi diye ama gitmesem aklım kalacaktı, hem blogger arkadaşlarımla görüşmüş oluruz, hem de güzel yemekler pişirip yeriz diyerek gitmeye karar verdim. 

Becel sayesinde çok keyifli ve lezzetli bir gün geçirdik, kalabalık bir grup vardı, hepimiz birbirimizi şahsen ya da internet üzerinden tanıyorduk, dolayısıyla bir araya gelince muhabbete doyamadık.


Ben tereyağ ve zeytinyağı dışında hiçbir yağ kullanmadığım için Becel Pratik'i de deneme şansım olmamıştı, ancak etkinlikte beslenme danışmanından öğrendiğim kadarıyla Becel Pratik bitkisel yağlardan oluşuyormuş ve trans yağ içermiyormuş. Omega3 ve Omega6 yönünden zenginmiş. Sıvı formda oluşu da kullanım kolaylığı sağlıyor. Bundan sonra arada sırada tereyağ ve zeytinyağıyla karıştırarak kullanabilirim.

Sevgililer günü haftası olduğu için konu Aşk'tı. Menümüz de buna uygun hazırlanmıştı esprili bir şekilde.

Tariflerin hepsini vericem daha sonraki yazılarımda, ama öncelikle fotoğraflarıyla biraz ağzınızı sulandırayım :) Bence hepsi de gayet lezzetli ve evde yapılabilir tariflerdi. 

Öncelikle Damla Sakızlı Karnabahar Çorbası yaptık, bir çorba sever olarak benim çok hoşuma gitti.

Çorbalarımızı afiyetle içtikten sonra, bademli pilav ve kayısılı tarçınlı kuzu yahni pişirdik. Eti hafif tatlı şekilde yemeyi seviyorsanız bunu da seversiniz, benim çok hoşuma gitti. Ama herkesin damak tadına uygun olmayabilir.
Ve son olarak hem çok kolay hem de çok lezzetli bir tatlı yaptık, baklava yufkasında muzlu cevizli tatlı. Ve yanında dondurma.
Tatlılarımızı yedikten sonra bir de misafirimiz vardı, Aşkım Kapışmak aramıza katıldı ve Kadın-Erkek ilişkileri üzerine kısa ve eğlenceli bir sohbet yaptık. Ardından da bizim için imzaladığı son kitabı "Aşkımın Beden Dili" kitabını hediye etti.
Böylece doğum öncesi son etkinliğimi de tamamlamış oldum, bundan sonra her an kızımın gelmesini bekliyor olucam. O an gelene kadar yazmaya devam :)


* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
Post Comment
Yorum Gönder