Top Social

Popover ya da Muffin Kalıbında Krep

2/19/2013

İlk kez Pinterest'te gezerken görmüştüm bu pofudukları. Görünüşlerinden çok lezzetli olacağını düşünmüştüm. Adları popover'mış ve Amerika'lıların kahvaltılarda çok severek yediği bir şeymiş. Ben bir pancake'i bilirdim Amerikan kahvaltılarına özel, bunu daha önce nasıl duymamışım şaşırdım. Aslında çok ilginç bir hamuru yok aynı krep hamuru gibi yapılıp muffin kalıplarında fırında pişiriliyor.

Ne zamandır denemek istiyordum da bir türlü fırsat olmamıştı, doğum iznine çıkınca kahvaltıda kendime bir güzellik yapayım diyerek denedim. Puf puf minik ekmekçik de diyebiliriz bunlara, ben ekmek niyetine yedim, biraz peynirle, biraz balla. Çok da nefis oldu. Kahvaltıda değişik bir şeyler yapmak isteyen herkese tavsiye ederim.
Aslında bir çok değişik tarifi var, ben temel versiyonunu yaptım.  İçine peynir, reçel, baharat gibi farklı eklemelerle de  pişirilebiliyor ama bence sade yapıp kahvaltıda farklı şeylerle birlikte yemek daha iyi.

Malzemeler (10 muffin kalıbı kadar çıkıyor)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı eriyip soğumuş tereyağ (ben kolay geldiği için Becel Pratik kullandım)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  • Tüm malzemeleri mutfak robotu ya da mikserle iyice çırparak akışkan bir hamur elde edin.
  • Fırını 230 dereceye ısıtın bu arada hazırladığınız karışım da biraz dinlensin
  • Muffin kalıplarını 2 dk. kadar sıcak fırında tutup ısıtın, kalıpları çıkarıp yağlayın
  • Hamurunuzu şöyle bir karıştırıp havalandırın ve kalıpları yarısına kadar doldurun
  • Kalıpları fırına koyup 15dk pişirin (bu arada fırın kapağını açmayın)
  • Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 15 dk daha pişirin
  • Üstleri kahverengi olunca pişmiş demektir
  • Fırından alıp kalıptan çıkarın ve altlarını bir bıçakla delin, buhardan yumuşamasını engelleyin
Not:
  • Eğer taze taze tüketemezseniz, fırını 180 dereceye ısıtıp popoverlarınızı 5dk kadar ısıtırsanız taze ve çıtır çıtır olacaktır.
  • Piştikten sonra hava almayan bir torba ya da kaba koyup 3 ay kadar deepfreeze'de saklayabilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman buzluktan çıkarıp 180 derece ısınmış fırına atıp yaklaşık 8 dk. kadar ısıttığınızda tekrar taze gibi olacaktır.
Tarif şuradan alındı, daha detaylı bilgi için inceleyebilirsiniz.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
21 yorum on "Popover ya da Muffin Kalıbında Krep"
  1. Özgecim çok şeker görünüyorlar. Buna çok yakın bir tarifle ben de yapıyorum, ama büyük kalıpla. Böyle çok daha şirin olmuşlar:) Denemek isteyenlere tavsiye ederim, gerçekten çok lezzetli oluyor.
    Ellerine sağlık olsun, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel sözlerin için Aslı'cım, kocaman sevgiler benden de.

      Sil
  2. Haftasonu kahvaltiya misafirim var ne yapsam diye dusunuyordum super oldu deneyecegim... Ellerine saglik...
    Cigdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ne güzel olmuş o zaman :) Şimdiden afiyet olsun, umarım beğenirsiniz.

      Sil
  3. Rahat ve sağlıklı doğumlar dilerim, harika bir dönem.
    Muffin kalıplarında krep ise oldukça orjinal ve çok da sevimli görünüyorlar, ellerinize sağlık.
    Sevgiler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gerçekten güzel bir dönem, evde olmanın tadını çıkarıyorum :) Ben de bu tarifi ilk gördüğümde çok farklı bulmuştum. Yapması da pratik üstelik. Deneyin mutlaka. Sevgiler...

      Sil
  4. oğlum için güzel bir alternatif kahvaltı:)elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık hoş bir alternatif
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Güzelmiş, tek tek tavada uğraşacağımıza fırında bir kerede halletmek iyi fikir :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. ayol öyle böyle değil hemen kalkıp yapasım var:))) adres defterine aldım güzelim. eline sağlık:) bir ufak mühendis notu margarini boşver:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap yap mutlaka çok güzel oluyor. Benim eve margarin girmeyeli yıllar oldu da Becel Pratik vardı elimin altında, geçenlerde etkinlikte hediye etmişlerdi. Tereyağ eritip soğutmak zor geldi ondan koyuverdim :)

      Sil
  8. tunaya yapcam bunu haftasonunda. supermiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yap canım mutlaka, çok güzel oluyor gerçekten. Umarım sever ufaklık.

      Sil
  9. Her şeyi aynen yaptım; çok kabardılar. Çok çabuk yandılar. Tadı güzeldi ancak sizin görseldekilerle hiç alakası yoktu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın yazdığımın dışında bir şey yapmadım, tarifi aynen yapınca bu şekilde oldu. Sizinkilerin kabarmış olması güzel ama üstleri neden yandı anlayamadım. Fırınınız turbo mu acaba? Ben normal midi fırında en alta koyduğum telin üzerinde pişirdim. Hatta kızarmadılar bile benimkiler, ben de dayanamayıp çıkardım fırından. Fırın ısısını 15 dk sonra düşürdünüz di mi? Ben de bilemedim neden çabuk kızardılar ki.

      Sil
  10. Aynı kalıplarla yaptım ama çıkınca bu kadar tatlış görünmüyorlar 😁 ne yalan söyleyim ben klasik krep tercih ederim ama 35 yaşındaki ve 3 yaşındaki iki çocuk çok sevdi. balla mı yoksa reçelle mi daha güzel oluyo derken geriye 2 tane kaldı. Teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yıllar önce yapıyordum ama son zamanlarda hiç yapmadım :) Hatta benim 5 yaş bebesi bunlarla hiç tanışmadı, bir deneyeyim ben de sevecek mi bakalım :) Sizinkilere afiyet bal olsun :)

      Sil
  11. Bugün bu kolay ve güzel tarifi denedim.Ve sonuç inanılmaz lezzetliydi. Krep severler şimdiye kadar ki alışmış olduğunuz tadı unutun daha da güzeli işte bu tarif. mutlaka deneyin derim teşekkürler Özge hanım

    YanıtlaSil