Top Social

İsmine Vuruldum Bu Kitabın: SUFLE

2/23/2013
Benim çikolatayla aram yoktur, evde aylarca durur çikolata, aklıma bile gelmez alıp yemek. Zaten canım istediği nadir zamanlarda da bir parça yediğimde tatmin olurum. Amaaa tek bir istisna var ki; çikolatalı sufle. İşte ona dayanamıyorum. hele o içindeki akışkan sıcak çikolata, aman aman.

Durum böyle olunca adı "Sufle" olan bir kitaba kayıtsız kalamadım. Konusuna bakınca hikayelerin mutfakta geçtiğini öğrendim ve hemen alıp okudum :)

Yazar Aslı E.Perker, kitapta 3 metropolden, 3 farklı insanın hayatını anlatıyor. Newyork'da Lilia, Paris'te Marc ve İstanbul'da Ferda. Bu 3 kişinin ortak noktaları, hayatlarında aniden gerçekleşen trajik bir olay sonucu kaçışı mutfakta bulmaları. Onlar hayatlarındaki mutsuzluktan kaçmak için kendilerini mutfağa hapsediyorlar adeta. Ve bir gün hepsi sufle tariflerinden oluşan o kitabı alıyor ve sufleyi doğru şekilde pişirmek için uğraşıyorlar.

Suflenin kitapta simgesel bir anlamı var aslında, çünkü sufle yapmak çok hassas mevzu, eğer doğru dakikada fırından çıkarmazsanız ortası çöküverir. Fırında çok tutarsanız kıvamını tutturamazsınız. Kitapta da suflenin çökmesi gibi, karakterlerin ruhlarındaki çöküntü anlatılıyor...

İnsan hikayeleri okumayı seviyorsanız, mutfak sizin de evin en sevdiğiniz bölümüyse okumanızı tavsiye ederim.

Bu arada blogda yayınladığım sufle tariflerini de aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz (genelde ortaları çöktü ama lezzetleri gayet iyi :)



* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
Post Comment
Yorum Gönder