Top Social

Çok Leziz Bir Film: Toast (Tost)

2/17/2013
Eğer sevgili Aylin blogunda anlatmamış olsaydı bu filmden belki de hiç haberim olmayacaktı. Okuduğum zaman mutlaka izlemeliyim dedim. Hem içinde yemek olan filmleri hem de gerçek hayat hikayelerini çok severim, bu filmi seveceğimden emindim. Gerçekten öyle oldu. Çok çok keyifle izledim. Film, İngiliz şef ve yemek yazarı Nigel Slater'ın çocukluk ve gençlik anılarını anlattığı kitaptan uyarlanmış. 

Küçük Nigel'ın annesi yemek pişirmeyi bilmeyen, eve konserve dışında açık hiçbir şey sokmayan bir kadın. Konserveleri ısıtıp yemek diye yediriyor, hatta bazen konserveyi bile ısıtırken yakıp sadece tereyağlı kızarmış ekmeği akşam yemeği diye sunuyor  :) Bununla birlikte nasıl oluyorsa Nigel'ın mutfağa ve yemeklere ilgisi inanılmaz, akşamları yorganın altında gizli gizli yemek kitapları okuyup kendinden geçiyor. Hatta annesiyle birlikte bazı tarifleri deneme cesaretini gösteriyor.
Astım hastası olan annesi ölünce, korktuğu başına geliyor ve babasıyla başbaşa kalıyor. Çok bilmiş okul arkadaşından erkeğin kalbine giden yolun midesinden geçtiğini öğrenerek, babasının sevgisini yemekle kazanma yoluna gidiyor. Tabii bu arada babasının hayatına giren ve mutfakta inanılmaz olan Mrs.Potter olayları karıştırıyor. 

Ben oyunculuklara bayıldım, tamamen filmin içine giriyorsunuz izlerken. Hikayenin anlatılışı da çok keyifli. Bir yerlerden bulup izleyin mutlaka. Hele ki yemeklerle ilgiliyseniz çok hoşunuza gideceğinden eminim.

* Yazılarına yorum yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum diyorsanız, şurada detaylı anlatımı bulabilirsiniz.

* Yazdığın yeni yazılar mail adresime gelsin diyorsanız, şuraya mail adresinizi girin, sonrasında bir onay maili gelecek (spam'e düşebilir) o maili onayladıktan sonra işlem tamamdır.
4 yorum on "Çok Leziz Bir Film: Toast (Tost)"
  1. Şu an sizin yazınızı okurken film bende de merak uyandırdı,en kısa zamanda edinecem bu filmi:)

    YanıtlaSil
  2. Nigel Slater ın programını mümkün olduğunca takip eden biri olarak bu adamın elindeki malzemelerle nasıl harikalar yarattığı bende hep hayranlık uyandırmıştır. Filmi mutlaka bulup izlemeliyim, çok teşekkürler paylaşımın için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şahsen Nigel Slater'ı bu filmle tanıdım, sen takip eden biri olarak filmi de çok seversin eminim.

      Sil