Top Social

Pirinçli Yeşil Domates Yemeği

10/24/2019
Yeşil domatesin yemeğinin yapıldığını duymuştum da geçen haftaya kadar hiç yememiştim. Yeşil domatesin bende çağrıştırdığı tek şey, çocukken izleyip çok etkilendiğim, sonrasında da birkaç kez izlediğim “Kızarmış Yeşil Domatesler” filmiydi. Yaşınız 35 hatta 40 tan küçükse muhtemelen adını bile duymamış olabilirsiniz. Ama bulursanız izleyin çok güzel filmdir :) 

Neyse konumuza dönersek, geçen hafta arkadaşıma gittim iş çıkışı, dedi ki “bir şeyler yiyelim, annem yeşil domates yemeği yapmıştı sever misin”. Dedim ki “hiç yemedim, ama tadına bakarım” Sonrasında 2 tabak falan yemiş olabilirim, o kadar hoşuma gitti :) Ertesi hafta pazarda turşuluk malzeme satan tezgahtan yeşil domatesler alındı, birazıyla turşu yapıldı, kalanıyla da haftasonu yeşil domates yemeği pişirip, afiyetle yendi. Tarifi arkadaşımın annesi nasıl anlattıysa o şekilde yaptım.

Fotoğrafları da çektim ki hemen yayınlayayım, belki siz de denemek istersiniz. İnsan arada değişik bir şeyler yemek istiyor. Görüntüsü çok fotojenik değil, ama siz ona bakmayın tadı güzel oluyor, hafif mayhoş, bana semizotunu anımsattı yerken.

Ben sonradan internette verilen tariflere baktım, domatesleri tuzlayıp bekleme kısmı yoktu, ama arkadaşım neden tuza basıyoruz diye sorunca annesi, acısı çıksın diye, yoksa acı olur dedi, ben de aynen uyguladım. Siz diyebilirsiniz ki ben hiç öyle bir işlem yapmıyorum, gayet güzel oluyor, ona bir şey diyemem çünkü aksini denemedim :)

Yine aynı şekilde birazcık salça kullandık, çünkü tarifi o şekilde aldım :) Ama bir kırmızı domates rendesi de kullanabilirsiniz. Zeytinyağlı olarak yenir, ben sıcak yemeyi tercih ettim. Üstüne yoğurtla nefis oldu. Fotoda yoğurdun altta olduğuna bakmayın, domatesler görünsün diye yaptım ama ev yoğurdu olunca sonuç biraz hüsran oldu, yoğurt sulandı falan, görüntü hayalimdeki gibi olmadı.

Şimdi hemen tarife geçiyorum, siz de yeşil domates yemeği yaparsanız yorumlarınızı bekliyorum


Pirinçli Yeşil Domates Yemeği




Yeşil Domates Yemeği farklı ve lezzetli bir yemek.

Hazırlık Süresi: , Pişme Süresi: , Toplam Süre:
Porsiyon:  2-3 kişilik
Kategori:  zeytinyağlı yemek
Anahtar Kelime:  yeşil domates, yeşil domates yemeği, turşuluk domates
 -

Malzemeler:
4-5 adet yeşil domates
2 tatlı kaşığı pirinç (Bulgur da olur)
Yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı:
  • Öncelikle domateslerin kabuğunu soyun, sonra küçük parçalar halinde doğrayın (önce 4 e bölüp o parçaları da 2 ye böldüm)
  • Doğradığınız domatesleri çukur bir kaseye alıp üstüne 1-2 tatlı kaşığı tuz serpin, karıştırıp bir kenara koyun.
  • Diğer tarafta tencereye yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağı ekleyip soğanı kavurun
  • Üstüne salça veya varsa yemeklik domatesi rendeleyip ekleyin, sarımsakları da ikiye bölüp ekleyin ve karıştırarak pişirin
  • O sırada yeşil domatesleri yıkayıp tuzundan arındırın ve süzerek tencereye ekleyin, 5-10 dakika karıştırarak kavurun, bu sırada biraz su salacak.
  • Sonra üzerine yıkadığınız pirinci (ya da bulguru) ekleyin. Ve üzerine çıkacak kadar su ile tuzunu ekleyip kapağı kapatın
  • Orta ateşte domatesler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
  • İster sıcak ister soğuk şekilde servis edebilirsiniz (Salçalı ise soğuk yenmez bu arada).
  • Post Comment
    Yorum Gönder